Akıncı (Akınsoft Robotu)
-
Tepkileri yavaş sanki. Ayrıca hareketleride aşırı yavaş. Ama gerçekten helal olsun. Adamlar kendi imkanlarıyla bunun argesine bütçe ayırmışlar.
Ülkemizde ar-ge faaliyetleri görmek çok güzel.
Umarım desteklenirler ve daha iyi yerlere gelirler.
Bu arada biraz nao fiyatlarına baktım. Güncel bir fiyat bilgisi var mı 2. el filan? Hobi olarak alınabilir aslında.
Edit: 15000 dolara buldum. Şöyle bir 3000 4000 lira olsa ikinci elleri daha düşük olsa bir mühendis için mükemmel bir oyuncak olabilir
Easx tarafından 13/Nis/13 01:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Tanıtımı daha iyi yapabilirlerdi.
İlk görüşte aklıma ak robot geldi :)
http://www.youtube.com/watch?v=kBt0cWbbXNg
-
Öncelikle böyle bir işe kalkıştıkları için tebrik ediyorum akınsoft ekibini
Robota gelecek olursak tamam yeni geliştiriyorsunuz eyvallah çabalıyorsunuzda bariz sunum için ayarlanmış herşey.
Cisimlerde muhtemelen opencv kullanmış tanıtmışlar ama şöyle bi internette opencv diye göz atsanız çok daha kaliteli görüntü işleme yapabilirlerdi bardağa odaklanmadan daha iyisini yapmak çok zor birşey değil.
Tasarım ve robotun sesi beni 90 lı yılların filmlerine götürdü daha modern bişe olabilirdi
ses tanımaya gelecek olursak videodan anlaşılmıyor ama tahminim komut bazlı bir ses tanıma yapmışlar yani "akıncı yürü" ifadesini tek olarak tanıtmışlar gerçi türkçe akustik ses modeli çıkarma işide epey zahmetli onu yapmışlarsa helal olsun. Odtünün veritabanı felan vardı bilmem kaç ses kaydının olduğu vs. onu kullanarak akustik ses modeli çıkarmış olabilirler.
Hareket olarak çok yavaş. En azından daha hızlı yapabilecekleri motorları kullanabilirlerdi belkide malzeme ağırdır öyle görünüyor.
Böyle çalışmaları görmek beni heycanlandırıyor helal olsun adamlara para ayırmışlar bu işe o vizyona sahipler dahada geliştirirler inş.
-
Helal olsun.Bu bile bence çok güzel.
-
ilki peynir tenekesindendi
ikinci güzel duruyor
-
gelişme var ama daha uzun yolları var yürüken düşünüyo yürüsemmi yoksa yürümesem mi ?
-
siz tabi rene nin robotu nevzat 216 yı tanımadınız ondan bunu bişey sanıyosunuz ...