Akışkanlar Mekaniği (Mantık Sorusu) ?
-

Not: Resim eleştiriye açık değildir :) -
Soruda anlaşılmayan yer olabilir diye burayı alayım
edit:
Cevapta yanlışmış zaten şekli doğru dürüst çizmemiş olmamlada alakası yokmuş barometrenin içindeki ro yağ,ro su bunların basıncı ne oalcak dedi hoca
neyse cevabı yazayım belki birilerinin işine yarar..
Pv(Okunan Değer)= Patm + ro yağ.g.a + ro su.g.b - ro su.g.c-ro c.g.h -
76
-
Nasıl bulduğunuda anlatır mısın hocam ?
-
hacı orda ne olursa olsun açık hava basıncını okursun. tıpanın açık olan yerini kapatırsan ozaman iş değişir. ama bu duruma göre haraket edersek. 76cm/hg sonucumuz.
-
hocam teşekkürler fakat daha açıklayıcı analtabilir misin ders ilk kez gördüğüm bir ders 76 neyin değeri havanın falan mı yani nasıl buldun birde cm/hg santimetrenin hg'ye bölümü nedir hocam hepsini geçtim hg nedir bi açıklarsan vizeden +10 puan alıcam :)
-
hocam basınç ölçerin birimi cm/hg dir HG civa nın periyodik cetveldeki sempolühür
yani havanın basıncı 1 atm=76 cm/hg
-
Teşekkürler :)
-
tahta bunu yazdı:
-----------------------------
hocam basınç ölçerin birimi cm/hg dir HG civa nın periyodik cetveldeki sempolühür
-----------------------------Dostum cm/Hg değil direk cmHG
Kesinlikle yanlış anlama fakat sayısal bölümden mezun olup üniversite kazanabilen adamın açık hava basıncının kaç cmHg olduğunu hatta civanın sembolünün Hg (hydrargyrum (sulu/sıvı gümüş)) olduğunu bilmemesi biraz garibime gitti.
-
real_agabey bunu yazdı:
tahta bunu yazdı:
Kesinlikle yanlış anlama fakat sayısal bölümden mezun olup üniversite kazanabilen adamın açık hava basıncının kaç cmHg olduğunu hatta civanın sembolünün Hg (hydrargyrum (sulu/sıvı gümüş)) olduğunu bilmemesi biraz garibime gitti.
----------------------------- -
Fcuk bunu yazdı:
real_agabey bunu yazdı:
tahta bunu yazdı: