folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aklınızdaki Projeleri Nasıl Gerçeğe Dönüştürüyorsunuz ?

Aklınızdaki Projeleri Nasıl Gerçeğe Dönüştürüyorsunuz ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Merhaba herkese. 

Direk konuya giricek. 1. ila 5. seviye arasında değerlendirilmiş ve yapmak istediğim mekanik-elektronik-yazılım alanlarını içeren yaklaşık 20 adet farklı tasarımım ve projem var. Ancak bunları nasıl gerçekleştireceğimi bilmiyorum. 

Yani örnek olarak XYZ isimli bir yazılım projem var. Bunu evde oturup mu yazmalıyım yoksa çevreden 3 -4 kişi bulup bir ekip halindemi yazmalıyız? 

Yada TYU isimli bir mekanik projesi için metal parça kesimi biçimi çok pahalı tutuyor. Bunların üstesinden nasıl gelebilirim ? 

Siz daha önce bu tarz bir proje oluşturup hayata geçirdiyseniz bana " şunu şunu yaptım sonuca ulaştım " dermisiniz ? 

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerfurkan1098
    omerfurkan1098's avatar
    Erkek

Şu anda bu projelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini öncelikle bilmen lazım. Bunun için çeşitli kuluçka merkezlerine gidip piyasayı takip eden kişilerden yorumlar almalısın. Startup Weekend etkinliklerine gidip yazılımcı, ürün geliştirici ve ekip arkadaşları bulabilirsin. Koç Kuluçka Merkezi (istanbul ) ve ankarada viveka.com.tr kuluçka merkezleri bence en iyileri bu konuda. Benimde bilgim var ve tanıdığım insanlar var. Özelden yazabilirsin daha ayrıntılı birşeyler sormak istersen.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    omerfurkan1098 bunu yazdı

Şu anda bu projelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini öncelikle bilmen lazım. Bunun için çeşitli kuluçka merkezlerine gidip piyasayı takip eden kişilerden yorumlar almalısın. Startup Weekend etkinliklerine gidip yazılımcı, ürün geliştirici ve ekip arkadaşları bulabilirsin. Koç Kuluçka Merkezi (istanbul ) ve ankarada viveka.com.tr kuluçka merkezleri bence en iyileri bu konuda. Benimde bilgim var ve tanıdığım insanlar var. Özelden yazabilirsin daha ayrıntılı birşeyler sormak istersen.

Yorumun için teşekkürler :) Bunlarla ilgili internette basitçe araştırma yaptım ve aklımdaki fikirlerin farklı niteliklere sahip örneklerinin yapıldığını gördüm ( sadece 6 proje için bu cümle geçerli). Bazıları çok ütopik ama yinede bişeyler denemek istiyorum.

Tekrar teşekkürler. Koç Kuluçka Merkezine finallerim bittikten sonra bi uğramakta yarar görüyorum :)

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

basitten kendin başla hocam, projelerini büyüttükçe gerekli sermayeyi eski projelerinden gelen parayla karşılarsın ve kendine bir takım kur. İşlerini düzene koyduktan sonra da firmanı açabilirsin. 

Bu kulukça merkezleri v.s. bana pek cazip gelmiyor, fikirlerini çaldırmamaya da dikkat et. 

Maliyeti düşük olan bir şeyle başlayıp ilerleyebilirsin. Ama bazı projlerde tek başına yeterli olamazsın, ayrıca motivasyon, destek v.s. de önemli bir yer tutuyor.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

basitten kendin başla hocam, projelerini büyüttükçe gerekli sermayeyi eski projelerinden gelen parayla karşılarsın ve kendine bir takım kur. İşlerini düzene koyduktan sonra da firmanı açabilirsin. 

Bu kulukça merkezleri v.s. bana pek cazip gelmiyor, fikirlerini çaldırmamaya da dikkat et. 

Maliyeti düşük olan bir şeyle başlayıp ilerleyebilirsin. Ama bazı projlerde tek başına yeterli olamazsın, ayrıca motivasyon, destek v.s. de önemli bir yer tutuyor.

Lisede yaptığım basit bir at yarışı programım vardı. Simulasyon tarzında. Onun üstünde çalışıyorum şu sıralar :D Ayrıca parkinson hastaları için geliştirilen bi kaşık var hali hazırda. bi kaç mekanik değiştirme ile kağıt üzerinde %30luk zararı yüzde 20lere düşürüyorum ama kağıt üzerinde işte :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek

Dönüştüremiyorum :)

Mesela şuan aklımda bir proje var iyi olduğunu düşünüyorum ama bi arpa boyu yol alamadım :D Anca logosu hazır.

Apolitik tarafından 13/Oca/16 00:50 tarihinde düzenlenmiştir

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

...Maliyeti düşük olan bir şeyle başlayıp ilerleyebilirsin. Ama bazı projlerde tek başına yeterli olamazsın, ayrıca motivasyon, destek v.s. de önemli bir yer tutuyor.

:)

Tavsiyem adım adım git. En basitinden, kendi başına sonlandırabileceğin bir şeyden başla. Başladığın işi ise küçük parçalara böl. Bir plan hazırla ve bu hazırladığın plan dâhilinde ilerle. Fikirlerini başkalarının yanında fazla dillendirme. Konunun uzmanlarını bulmaya çalış.

Olaylara karışmayın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

...Maliyeti düşük olan bir şeyle başlayıp ilerleyebilirsin. Ama bazı projlerde tek başına yeterli olamazsın, ayrıca motivasyon, destek v.s. de önemli bir yer tutuyor.

Fikirlerini başkalarının yanında fazla dillendirme.

En başta hevesini kırarlar :)

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Çok güzel bir soru

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    ApuLitik bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Fikirlerini başkalarının yanında fazla dillendirme.

En başta hevesini kırarlar :)

Aynen hocam %100 katılıyorum senin yazdığına. Okulda muhabbet ederken söylüyorum şöyle bişey yapsam güzel olur diye. Senmi yapcan malmısın bi bok yapamazsın diyolar xD sonra Türkiye neden gelişmiyo :D

futurist bunu yazdı

Çok güzel bir soru

Bi süredir aklımdaydı böyle bişeyi sormak. Kısmet bugüneymiş. Hem ben hemde aklında buna benzer soru olanlar faydalanırlar. Zaten eğer başarıya ulaşabilirsem döküman olarak eklerim yaptıklarımı adım adım.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    intialcatalog
    intialcatalog's avatar
    Erkek

Benim tavsiyem çok mükemmelliyetci olmadan seçtiğin bir projeyi ilk etapta kendin gerçekleştirmen. Bitmiş bir proje, seni birileriyle tanıştırabilir. Yeni bağlantılar kurabilirsin.

Toplam Hit: 1545 Toplam Mesaj: 12
proje