folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AKP İcin Bu Kadari Yeter!!!



AKP İcin Bu Kadari Yeter!!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    artik size verilen vize bitti.kendinizi dikta bi gruba çevirmeden mllti dinleyin.



    Hem yazık hem de ayıp oluyor


    AKP iktidarının başarısı, sadece bu partiyi kuranlar, listesinden milletvekili ve bakan olanlar, değişik kamu kuruluşlarına atananlar ve de partiyi destekleyenler için değil, tüm Türk halkı için önemlidir. Başarısızlık faturasını "saf ve bakir halkın" tamamı yükleniyor. Onun için oy veren vermeyen herkes iyi işler bekliyor.
    Ama ne yazık ki, AKP kadroları "Biz ne istersek onu yaparız" inancıyla ve de "inat"la ülkeyi yönetmede "ısrarcı" oluyor.
    Bugün her ülkede "genel kabul görmüş ölçüler" var. Ülkeler demokrasiyle de yönetilse, diktatör tarafından da yönetilse, "üst kadrolar" bu genel kabul görmüş ölçülerin dışına çıkmamaya özen gösteriyor.
    Küreselleşme denilen şey, sadece mal ve hizmetlerin serbest dolaşımı anlamına gelmiyor. Küreselleşen dünyada devleti yönetenlerin belli usullere uymaları gerekiyor.

    Önemli bir müessese
    Merkez bankaları, artık sadece bir ülkedeki yerel "bankaların bankası" olarak değil, dünya para sisteminin bir çarkı olarak işliyor. Bu nedenle başkanları, politikaları küresel finans sistemini ilgilendiriyor.
    Türkiye'nin hiçbir sorunu yokmuşçasına, durup dururken karşımıza bir de Merkez Bankası Başkanlığı sorunu çıktı. AKP hükümetinin "Başkan, bizim adamımız olsun da ne olursa olsun" politikası, bırakınız içeride yaratılan huzursuzluğu, dış dünyada AKP'ye ve Türkiye'ye olan güveni sarsıyor.
    Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak "atama" AKP'nin dış ve iç ekonomi politikalarının geleceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.
    AKP hükümeti, bugüne kadar dışarıda esen olumlu rüzgârı da arkasına alarak, ABD, IMF ve AB desteğiyle işi kolay götürdü. Ama rüzgârın ve desteğin önemini anlayamadı. "Böyle geldi, böyle gider, hiç olmazsa bizim çocuklara iş bulalım" dönemi başladı.

    Bizden olan olmayan ayrımı
    Ülkeyi yönetenlerin halkı "bizden olanlar ile bizden olmayanlar" diye iki gruba ayırması "ayıp" oluyor. Ama ayıbın da ötesinde ülkeye "yazık" oluyor.
    AKP hükümetinin yanlışları ve yanlışta ısrarı karşısında ABD, IMF ve AB ile ilişkiler soğumaya başladı.
    Saf ve bakir Türk halkı, "istikrar programı uygulanıyor, ülke düze çıkacak" bekleyişi içinde kaç yıldır ağır fatura ödüyor.
    ABD, IMF ve AB desteğini kaybederse AKP hükümeti bu istikrar programını yürütemez. Bugüne kadar ödenen faturalar boşa gider. "Sil baştan tekrar sıfıra" döneriz. Dikkat buyurunuz, AKP iktidarının ilk günlerinde AKP üst kadrolarına ABD'nin gösterdiği yakınlık ve ilgi artık yok. AB ülkelerinin gündeminden Türkiye düştü. AB'ye katılım müzakereleri önemini kaybetti. IMF'den eleştiriler arttı. Dış finans çevrelerinden olumsuz haberler geliyor.
    Bırakınız "illa da bizden olacak" inadını. Bu ülkede "onun/bunun adamı olmayan iyi yetişmiş binlerce genç" var. Bunlar arasından en iyilerini seçmeye çalışınız. Olsun bitsin.



    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    Bak sana bısı söliyimmi benim amcamın oğlu Yalova belediyesinin belediye baskan yardımcısı beledıyeye personel alımında ne kadar tıtız olduklarını gorsen bu yazdıklarını yazmazdın. butun yalovadakı hemserılerımız gelıyo ıs ıcın ama almıyorlar. Neden ? çünkü böle zihniyetler var bak gitti kendi adamını fln aldı. Bizim yalova çapında bir şirkleitimiz var aslında yalovadakı hiç bir ihaleyi kaçırmamız gerekiyor ve kaçırmayızda fakat sadece gulsun soyadı olduğu için millet laf etymesin diye hiç bir ihaleye girmiyoruz girsek te AKP belediyesi vermez. VEREN VARSA TOP OLU TOPTUR. iki tane olay gördün diye bunları yazmana gerek yok . Ztn bu olaylar nedense Akp döneminde çıktı neden muhalefet ın kıskanclığı hele o Denız baykal yokmu para yıyemıo diye neler yapıo . sen bundan önceki hüküğmetlere bak en iyisi bak bakim neler dönüyorormuuş. Merkez bankasına gelince bu başkanlığın altına bir tek AKP mi atıyor? HAyır bunu cumhurbaşkanı onaylamassa nasıl yapabilirler sizde bir zihniet çıkmış Akp dinci işte bölede şöle adama ülkesi için bişeler yapmaya çalışıyor. madem AKP kötü yönetyiyor. NEden enflasyon artmıyor zam lar olmuyor neden biliyormusunuz adam sizin karşı çıktığınız şeyleri yaparak ülkesini geliştiriyor, yüceltiyor, muassır medeniyetler seviyesine getirmeye çalışıyor. HErkez lafta atatürkçü ama bunlar atatürkçü demedikleri için hata yağpıyorlar.


    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Kardeş bu ülke yalova belediyesinden oluşmuyor bi tek bunuda biliyorsun bugüjn Türkiye'nin önemli yönetici pozisyonunda ne kadar adam warsa kendi adamları var örümcek beyinli düşünnemeyen öküzleri ile dolu devlet daireleri adam beden eğitimi öğretmeni,teknik daireye müdür olmuş nasıl olmuş tartışılır..

    Kimse hikaye okumasın kadrolaşmanın allahı war bunlarda yok diende kördür.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Ve sana bir şey söliyiimi ekonomi konusunda toplum o kadar cahilki(buna kusura bakma ama sende dahilsin)adam sanki ilah ekonomi uzmanı gibi gösteriliyor...

    Bak kardeş git kendine EKONOMİYE GİRİŞ I diye bi kitap al yani ekonomi'nin a sını anlatan bir kitap bugün AKEPE nin ne bok yediğini anlarsın....

    Milletin ANASI AĞLIYOR ama ekonomi iyi nasıl oluyorda bu ekonomi iyi ben sana söyliyim??

    Piyasada PARA akışı 0 yani ekonomiyi borsayı etkileyecek etken 0 böyle devlet yönetilmez.Enflasyon düşüyor doğru çok değil 2-3 sene daha böyle giderse.Bu ülkenin enfislasyonu Avrupa ülkelerindeki gibi olur...

    Ama olay bu değil sen hiç bi yatırım yapmaz para ile oynamazsan Bakkal yönetir gibi devlet yönetirsen durum böle olur....

    Önemli olan parayı değerlendirip enfilasyonu düşürmek yada sabit tutmaktır hadi bakiyim..

    Gidişatı YALAKA SATILMIŞ AKEPE'Nin KÖPEĞİ BASINDAN öğrendiğiniz için böyle oluyor...

    YAzıkl günah

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DePrEm
    DePrEm's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    bırak ulan bu yarı felsefik ve yalan sözleri ve üzerindeki amalığı at ulan akp den öncekiler ile akp yi kıyasladıgımız zaman aradaki farkı çok rahat bir şekilde görebiliyoruz simdi aradaki fark ne diyeceksin ulan akp den öncekiler ülkeyi soyup soğana çevirmedilermi benzine günde 3 defa zamn gelmiyormuydu enflasyon 1.80"a gelmemişmiydi imkb 7.000"e kadar inmemiymiydi ecevit george bushun yanında hazır olda durmuyormuydu ha söyle lan söyle yalanmı????
    bırak misyonerlik yapmayı içinde bir damla natürellik warsa onu dışa vurmaya çaba göster arkadas!

    simdi bu baykal adında bir çapulcu war ulan ben 18 yasındayım kendimi bildim bileli adam siyasetin içinde ve her zaman adı yolsuzluklarla anılıyor yani eğer bu ülkeyi gerçekten seviyorsan objektif olacaksın kardes ha belki sen olaya subjektif yaklasmıssın tamam saygı duyarım olabilir sürü psikolojisi yani çevrenlerden etkilenmiste olabilirsin bu da olabilir ama artık kendi kararlaraını kendin ver kardes gerçekleri gör ihracat 100 milyar dolara ulastı =)

    Yuksekten Uçanlardan Uzak... // insanlara güvenmemem konusunda insanlara güveniyorum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    kim taqar Yaova kaymakakimin.

    ben ise AKP ,CHP yada vesaire mahalle partisi gozluguyle bakmiyorum.bir Jpon ekonomist sunu der ulkenizdeki sectiginiz ekip basarili degilse degistirmek en kolayi.zamani lehinize calistirin diye der.ben ise ekip olayi ile bakiyorum.2.Abdulhamit donemi politikalari ile.ayni,2.Abdulhamit donemi yasiyoruz.o herifcioglu padiashken de ulke 30 sene harika goruntu verdi hatta gerileme yillarinda kicimizin ustune dusmeye devam eederken ulke hic toprak kaybetmedik.ama beyinlerde kaybettik.zamanda kaybettik.enerjimizi bos seylerle alaturka ettik.bakiniz tarih severseniz karsilastirin.1870 li yillarla 20. YY baslarina kadar olan zamani.tayyip ler aleminin donemlerini bize en buyuk acilari yasatan 1994 devaluasyonu ve gerizekali tansu ciller ile cok yakinimizdaki 2001 deki ecevit krizli yillarimizizla 2.Abdulhamit donemini.gorsel olan seyler o tip dusuncelere bisey kazandirabilir.populist oldugu icin.ama gercekler buzdaginin altindandir.sesleniyorum burdan uyuyan halkim uyan,uyutuluyosun.biz insanoglu olarak sunu iyi bilmeliyiz.oncelikle turk halkinin karakteridir.duygusalliktan vazgec realist ol aldigine verdigine baq bunlar sana yeter.ne aliyosun ne veriyosun.ben sadece ulkemde gercek yurtseverlerin yasayabilicegini dusunuyorum ayni zamanda ulkemi bir arabistan coplugune cekmeye calisan zihniyetlere de tarih boyu ve hayatim boyunca nefret ederim.ben burdaki konuylada olaylarda bi terslik oldugunu genelleyerek gostermek geregini hissettim .

    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gulyabani
    gulyabani's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2006
    Erkek
    bikaç günde bir değişik konulardan böyle başlıklar açılıyo(genelde akp, abd). bikaç sayfa tartışılıyo sonra hiçbişey olmuyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Devrim Sart ))) Topunun a.k.

    ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek
    hangi ülke devrimle düzelmiş?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Anti de bahsetmis izlenen ekonomik politikani sonucu felaket...siyasi politika ortada zaten....izlenen ekonomi stratejisi Turgut Ozal ile ayni ne bulursan ozellestir sonrada park yap ot yap bok yap milletin gozunu boya...milletimizde iki park yapilinca gozu boyanir ya tamamdir...ama bakin 1980 surecinde izlenen bu politika 95 ten sonra ulkede asil etkisini gostermis ekonomi felc olmus ve kriz cikmisti...bugun uygulanan politika daha agir ve 2010 a kadar ekonomi tamamen iflas edecektir goreceksiniz millet acliktan kirilacak o zaman bu akp kadrolarinin 1 tanesi bile ulkede olmayacak hepsi kabeleri olan abd ye kacacak...bundan once gelenler yemis te bunlar yememis sen hurriyet - zaman- milleyet- vatan gibi duzen gazeteleri okuyup akp nin agzindan ulkeyi dinlersen hersey gulluk gulistanlik diyebilirsin ama vatan yoksul millet sefil...okulda cinayetler isleniyor neden? kurtlar vadisi denen komedi yuzunden millet kendisini mafyaciliga vuruyor ekonomil sartlari iyi olmadigi icin cocuk kendisini bilgisayar-muzik-spor veya herhangi bir sosyal yonde gelistirmektense kısayoldan rajon kesmesi girip bir isyerine masaya silahı birakip ve yanina 3 mermi koyuo tanesi 2milyar" demenin hayallerinde yasiyor...cocukta suc yok marx in ekonomik tespitinin dogru oldugunu goruyoruz.."alt yapi(ekonomi) herzaman ustyapiyi(sosyal yasam) etkiler" bunu acikca gorebiliyoruz...Milletimiz oy kullanirken bunlar dinci ,kadinlari turbanli bunlari tv de gorunce icimiz aciliyor bizimde.bunlar dini butun adamlar turban sorununu cozer..vs.vs diye oy verme zihniyetine sahip oldugu surece cok erdoganlar erbakanlar goruruz....

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    iso

    tarihe bak
    rusya-turkiye-kuba-arjantin-brezilya.....bu ulkeler devrimle duzelmistir...turkiye devrim surecinini surdurememis tbmm ye yesil basli yilanlar dolmustur....sovyetler yanlis politika yuzunden abd nini soguk savas stratejisiyle yikilmis....kuba dimdik ayakta...arjantin gectigimiz yillarda imf ve abd yi siktir ederek ayaga kalkmis...brezilya abd destekcisi partileri ezmis ve o da ayaga kalkmistir...devrim oyle pat diye olmaz ulkenin nesnel sartlari uymali..ne zaman bizim ulkemizde insanlar acliktan market yagmalar iste o zaman devrim gunu geliyor demektir...simdi git baba sor baba gel devrim yapalim dedigi zaman ocuymus gibi laflar soyler sana siyaset gomunist falan...ama babanin duzeni sistemi ne zaman sarsilirsa o zaman yerinden kalkar sana soyler devrime katil diye :)

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 2460 Toplam Mesaj: 22