Akü İle Pc Güç Kaynağını Çalıştırabilme
-
kuru aküyle çalışan upslerin suyumu çıktı hocam? birde bişey daha diyeceğim...tam emin değilim elektronik çiyimdir ama power elektronik konusuna pek hakim değilim ama tahminen sizin akünüzü direkt bağlayamazsınız pc'ye veya modifikasyon yapıp ta bişeyler elde edemezsiniz...çünki pc güç kaynağının üzerinde kaç WATT olduğunu okuduysanız ve bunun ilgili aperi bulma hesabıyla işleme tabi tutarsanız göreceksiniz ki oldukça fazla bir amper çıkacak ortaya en az 250watt lık bir güç kaynapı kullanılmıştır gerilim çarpımıydı bölüm müydü neydi amperi veriyordu bişeyler vardı...yani çalışsa dahi pc'nin açılıp kapanması 1-2 dk sürmez :D buun yanında ise bu tür güç kaynakları spms diye geçer yani trafoları kömür nüvelidir normal şehir şebeksinden (50hz) daha hızlı çalışırlar kazançları çoktur yani hem yerden tasarruf hemde ufacık trafo tarafında daha çok akım çekilir...bir sürü dalga mitrası vardı bu işin... o güç kaynağının içinde osilatörü geri besleme kontrolü vs. bir sürü kat var birde anakart'ın çeşitli yerlerine çeşitli voltajlarda gerilim vermekte yani size tavsiyem hiç bırkalamayın...he elimizde bozuk spmd pc güç kaynağı var derseniz güzel uyuglamlar yapabiliriz..hata anifi yaparız onuda güç kaynağı olarak kullanırız...oda olur veya sürücü trafolarından 1.5v ' 100v felan çıkartırız vs. vs. gibi zaten yakında projelerim bitiyor yavaş yavaş siteyi canlandircam (vukuatlerı tabikide :D ).....
bunların dışında eğer hazır ups almayalım derseniz kendiniz yapabilirsiniz ama daha pahalıya maal olur :D kolay gelsin.....bu tür şeyler eğer acemiyseniz çok fazla bilgi tecrübe,ölçüm cihazı alet edevat vs. para gerek...kolay gelsin..
-
ricin bunu yazdı:
-----------------------------kuru aküyle çalışan upslerin suyumu çıktı hocam? birde bişey daha diyeceğim...tam emin değilim elektronik çiyimdir ama power elektronik konusuna pek hakim değilim ama tahminen sizin akünüzü direkt bağlayamazsınız pc'ye veya modifikasyon yapıp ta bişeyler elde edemezsiniz...çünki pc güç kaynağının üzerinde kaç WATT olduğunu okuduysanız ve bunun ilgili aperi bulma hesabıyla işleme tabi tutarsanız göreceksiniz ki oldukça fazla bir amper çıkacak ortaya en az 250watt lık bir güç kaynapı kullanılmıştır gerilim çarpımıydı bölüm müydü neydi amperi veriyordu bişeyler vardı...yani çalışsa dahi pc'nin açılıp kapanması 1-2 dk sürmez :D buun yanında ise bu tür güç kaynakları spms diye geçer yani trafoları kömür nüvelidir normal şehir şebeksinden (50hz) daha hızlı çalışırlar kazançları çoktur yani hem yerden tasarruf hemde ufacık trafo tarafında daha çok akım çekilir...bir sürü dalga mitrası vardı bu işin... o güç kaynağının içinde osilatörü geri besleme kontrolü vs. bir sürü kat var birde anakart'ın çeşitli yerlerine çeşitli voltajlarda gerilim vermekte yani size tavsiyem hiç bırkalamayın...he elimizde bozuk spmd pc güç kaynağı var derseniz güzel uyuglamlar yapabiliriz..hata anifi yaparız onuda güç kaynağı olarak kullanırız...oda olur veya sürücü trafolarından 1.5v ' 100v felan çıkartırız vs. vs. gibi zaten yakında projelerim bitiyor yavaş yavaş siteyi canlandircam (vukuatlerı tabikide :D ).....
bunların dışında eğer hazır ups almayalım derseniz kendiniz yapabilirsiniz ama daha pahalıya maal olur :D kolay gelsin.....bu tür şeyler eğer acemiyseniz çok fazla bilgi tecrübe,ölçüm cihazı alet edevat vs. para gerek...kolay gelsin..
-----------------------------Kuru Aküyle Çalışan Ups ler, Kısa Randımanları ile bilinirler, Sebebide Kuru Akümülatör Barındırmalarıdır, Zaten Kısa Olan Çalışma Zamanlamaları Kullandıkça Kısa Zamanlık Kullanımlarda Gözle Görülür hızda Düşmektedir.
Sulu Akümülatörler le Yapılmış Ups ler Pahalıya Malolur Doğrudur, ancak El yapımı olmalarına Rağmen Oldukça Randımanlı vede Uzun Süreli Çalışma Zamanlamaları ile bilinirler.
Gel gelelim bizim konumuza Hocam Amper felan demişsin, Akümülatördeki 1 Ahmper 100 Watlık Enerji Çekimine Tekamül edecek bir Güçtür. Buda Demek Oluyorki 75Ahperlik bir Akümülatörden Çekilebilecek Güç 7.5 Kw lık bir Kinetik güce Tekamül etmektedir, Amper ayarlanacak diye bir kaide olamaz, Gerekli Amper Zaten Akümülatördeki Güçlü Peteklerde Zaten Duruyor olacaktır, Kaldıki bir Adet Bilgisayarın Bir Aküye Düşüreceği Yük ne olabilirki, Akümülatör Yorulmadan Rahatlıkla Saatlerce Besleyebilecektir. Aşırı Çekimler Aküleri Yorar Buda Petek Aşınmaları ile Sonuçlanır durumlar yaratır. Düşücende hata vardır. Bir Bilgisayarı Direk beslemede Bir Akümülatör bir kaç Dakika besler diyorsun yanılmıyorsam Tekrar bir araştır istersen. Bahsettiğimiz Lcd Ekranlı Normal bir Adet Pc dir. Bir Aküyle 10 Pc Çalıştıralım demedik burada bilmiyorum yazıyı tam bir şekilde okudunuzmu. Sadece Modifiye olarak arada 5 Volt Ve 3.5 Voltluk Akım elde etmek için oldukça Ufak bir Elektronik Kart araya eklenecektir, Bununda Fazla hatırı sayılır bir yük getireceğini Sanmıyorum, öyle Korkunç düzeyde bir yük çekmez Bilgisayarlar Bilgilerinize Sunarım.
Tamam arkadaşlar yapar yapmaz Net Bulgular ile Detaylı anlatımla vede resimler le Pc ye Akümülatör bağlayıp kullanmayı Açıklayacam, Söz veriyorum. O Bakımdan rahat olun. Farklı bir konu başlığı altında yada aynı konu başlığı altında yapar yapmaz Ayrıntılı olarak paylaşacam sizler le.
-
Canlarım benim...
Güç kaynaklarını içinde 12 v 7 amper kuru akü var genelde...
Onu olduğu gibi sök, yerine araba aküsünü olduğu gibi tak, 12v 7 a yerine 12 v 14a akün olur, 20 dakika gidiyorsa 35 dakika gider...
Fakat güç kaynağının içindeki sarj ünitesi 0.7 amper ile şart ettiğini hesaba katarsak ve içindeki aküyü 12 saatte fullediğini bunun şarj süresi 26-28 saat arası sürecektir...
Denenmiştir hali hazırda gayette güzel calışmaktadır...
Pcyi modifike etmek tarzında fantazilere girmeyiniz, 1 aküden 12 v gelirken 5 v gelecek aküden 3.5 v gelmeye başlarsa anakartınızı elinize alırsınız :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Canlarım benim...
Onu olduğu gibi sök, yerine araba aküsünü olduğu gibi tak, 12v 7 a yerine 12 v 14a akün olur, 20 dakika gidiyorsa 35 dakika gider...
Fakat güç kaynağının içindeki sarj ünitesi 0.7 amper ile şart ettiğini hesaba katarsak ve içindeki aküyü 12 saatte fullediğini bunun şarj süresi 26-28 saat arası sürecektir...
Pcyi modifike etmek tarzında fantazilere girmeyiniz, 1 aküden 12 v gelirken 5 v gelecek aküden 3.5 v gelmeye başlarsa anakartınızı elinize alırsınız :)
-----------------------------
üstad, bu işin projesi yokmu ? bu işten anlayabilecek birine yaptırabileceğimiz şekilde bir uygulama yapılabilirmi? -
zigana bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Kardeş bak Benim Dedigimi Sen Anlamışsın Bende Böyle Birşey Diyorum Yani Ups içindeki akü kuru yada sulu bilmem ama küçük ömrü de küçük bir araba aküsü takarsak daha uzun ömürlü olur aküyü sarj etmeye gelince de arabaya tak sarj olsun yine kullan iki akü bulundur biri bitersee digerini arabaan söker kullanırsısn.
-
-----------------------------Üstat 14 Ahmper Konusunda Haklısın bir sorun teşkil etmeyecektir, Ama 75 Ahmper ila 100 Ahmperlik bir Akümülatörde Devredeki Transistörler Uzun Müddet Süren İndükleme Anahtarlama Darbelerine Dayanamayacaklardır buda benim tarafımdan denenmiştir. 14 Ahmper İyi bir Süre Kazandıracaktır Uyguladığınız UPS nin kalitesi ilede alakalı tabiki Malzeme kalitesi.
Pc yi Modifiye etme Konusundada belirtmiştim üstat 3.5 Volt ve 5 Voltluk Voltajları elde etmek için Kullanılan Devreler Oldukça güvenilir Devreler Olmalıdır Aksi Halde Regülatör Katı Transistörleri Kısa Devre ederse Anakartı Kebap gibi pişirir. İşlemci ve Tüm Donanıma kadar İyi bir Kebap yapabilir. Görüşlerinde haklısın, Belirtmek istediğim Noktaları Vurguladım. Saygılar.
DipNot.. : PowerSuplay Güç kayaklarının Besleme kapasiteleri barındırdıkları Switch Mod Regülatör sistemleri sayesinde oldukça iyi bir karakteristik sergilemektedir. Dolayısıyla 75 Ahmperlik Akümülatörleri 9 Saat gibi zamanlarda Şarj edebileceklerini düşünüyorum Süre Az uzasada Kullanıma Sunulabilecek hatırı Sayılır iş Elde edilecektir. Tam Full olmasının Şart olmadığınıda Vurgulamak adına.
İkinci bir hususda 3.5 ve 5 Volt luk Akım Regülatörlerinin Entegre ve Kaliteli Çıkış Regülatör malzemelerinden yapılmasınıda önemle Vurgulamalıyım, Olası bir Aşırı akım çekim durumunda Akımı Kesmek gibi özelliklerinin olmasından bahsediyorum açıkçası. Bunun için Tümleşik Entegreler Piyasada vardır. Vede Soğutucu olarak Kaliteli bir Aleminyum Soğutucuda Satın alınabilir hemde oldukça ucuz fiyatlara. PowerSuplayın içine Sığarsa Pervanesi Soğutmaya katkıda bulunacaktır, Sığmayacaksa, Pervaneli bir Kutu Muhafazada Gerekecektir, Belirtmiş oliyim.
Devre Bilgisayarın Yük çekimine Az Isı sarfedecek Şekilde, vede istenen Besleme Akım Gerilim ve Voltajlarını Düzgün verdiğinize inanıyor iseniz, Takın Bilgisayara Bir kaç saatlik Gözlem altında çalıştırın Devrenin Stabil işlediğini Test edin ardından kapatın kapağını Keyfinize bakın Elektrikler Kesildğinde Evinizdeki erşey kararacak ama Bilgisayarınız Asla Kararmayacaktır. (Hata yapmışsanız Bilgisayarınız Komple Susturulacaktır, O Yüzden Elektronik Hoyratlık ve Hata kabul etmez demeyide ihmal etmiyorum. )