Akustik Gitar Dersleri
-
Döküman için çok teşekkürler. Bendeki klasik gitar videoları parmakla çalarken benim, dediğiniz gibi, penayla çalmam gerekiyor; ikilem orda oluşuyor. Mesela, klasik gitarda iki-üç teli aynı anda çekerken, bunu penayla nasıl yapacam ki? Yani bunları klasik gitar eğitimi sırasında gösteriyorda, akustik için uyarlıyamıyorum. (Ki bu daha başlar başlamaz aklıma takılan şeylerden, dahası da gelir ben bu klasik videolarını seyrede seyrede...) Birde ne bileyim çalışınca oluşabilecek farklılıklar varda var yani. Sonuçta başlangıç olduğum için, acaba notaların tellerdeki yeri aynı mıdır diye bile şüpheleniyorum.
Teşekkür ettim cevap yazan herkese..
İyi günler.
-
Klasik elektro akusik ve bass gitarların nota yerleri aynıdır. Klasik gitar çalmak demek gitar ile klasik müzik yapmak demektir. Klasik gitar eserlerini pena ile çalamassın. Çünkü çok seslidir. Pena ile 3 nota üstüste gördüğünde, notanın süresini değiştirmeden yukarıdan aşağıya, yön belirttiyse aşağıdan yukarıya indirerek çalınır. Klasik gitarda bunu çalmak için aynı anda hepsini çalardık mesela. Klasik gitar ile Akustik gitar farklı birer enstromandır.
Gitarda nota yerleri için:
http://uploaded.to/?id=xhsrsu
-
braveheart bunu yazdı:
-----------------------------Akustik gitar çalması zor bir enstrüman değil. Gitar ile klasik müzik yapmayacaksan, akustik gitar almakla iyi etmişsin. Yalnız akustiğin tellerin hepsi çelikten olduğundan dolayı tırnakla ritim atılmaz; çünkü kısa sürede tırnakları eritir. Pena kullanmaz zorundasın ritim atarken. Ben öğrettiklerime Bülent İşbilen in Pop gitar metodunu kullanarak öğretiyorum. Kitap çok güzel hazırlanmış kesinlikle tavsiye ederim. Kendin okuyarak bile faydalanabilirsin. Takıldığın yerlerde yardımcı olurum. Bir gün klasik gitar öğrenmeye kalkarsan direk kursa git. Çünkü kursla dahi öğrenmesi zordur ve uzun yıllar alır. Kendi başına ilerlersen bile yanlış ilerlersin. 7 yıldır klasik gitar çalıyorum halen eğitime ihtiyacım var dibilirim rahatlıkla. Ek metod için
http://uploaded.to/?id=fgffbs
Faydalanırsın.
-----------------------------bu döküman siteden kaldırılmış tekrar link verebilirmisiniz?