Alamancı Müridler
-
noname bunu yazdı
Konuyu yukarı alıp tekrar sorayım, burada dil öğrendiğim için her yerde öğrenci kabul edilmiyorum. Mesela ulaşımda normal çalışan birey sayılıyorum, ama sparkasse dil eğitimi almamı öğrencilikle bağdaştırıp indirimli fiyat üzerinden kredi kartı verdi. ( aylık 2,5€ )
Şimdi sigorta gibi bir büyük dert var önümde. Vizeyi uzatabilmem için sigorta şart, ancak aylık 150€dan daha ucuzunu bulamadım. Öğrenci olunca 70€ya falan düşüyor gördüğüm kadarıyla.
Daha ucuza bir şeyler yapma şansımız var mı? Türkiyeden bir firmayla falan çalışma imkanı oluyor mu? Bu durum nedir nasıl halledilir, tavsiye ettiğiniz sigorta firması falan var mı en azından?
öğrenci olayı için hocam isic çıkarttırabilirsen ne mutlu sana. türkiyede kontrol çok olmuyor. genç tur gibi bi yerden isic temin edebilirsin okuduğun okulun kağıdını göstererek. bu kartı aldıktan sonra her yerde öğrenci statünü kullanabilirsin. çünkü isic uluslararası bir öğrenci kartıdır. bu işin peşini bırakma..
sigorta olayına gelince, ben 6 ay için 700 lira falan vermiştim :) ama complex sigorta istiyorlardı. eğer vize uzatma şartlarında complex sigorta ya da alman sigorta şirketi yoksa türkiyede'ki axa, hdi gibi firmalarda sigorta yaptırabilirsin. sanırm 60 bin euroya kadar uzatıldı destekler, ve schengen bölgesi için geçerlidir. oradaki yabancılar polisine sorabilirsin bunu kabul edip edemeyeceklerini öğrenirsen ucuza yaparsın. atıyorum yıllık 150 lira ya mal olur.
ikinci bir şans da, eğer anne-baba dan biri ssk lı ise, sgk ya giderek at-11 belgesi alabilirsin. bu türkiye ve almanya arasında yapılan sağlık anlaşmasıdır. türkiyedeki sigorta orada da geçerli oluyor. anne-baba nın ssk lı olması şart. biliyorum hepsi kaldırıldı v.s. deniyordu ama sorduğunda ssk ya bağlı olması gerekiyor denmişti. belki sistemi şimdi değiştirmiş ve bu ayrım kalkmıştır. bu sağlık sigortasını da sana max 6 aylık vereceklerdir ve bu belge almanyada geçerlidir sıkıntı yok. eğer sana 1 yıllık sağlık sigortası lazım olursa. bu at-11 den 6 aylık alırsın, kalan 6 ayı da özel bir sigorta şirketinden yaptırırsın..
-
bu sigorta neymiş merak ettim , aylok 150 euro felan pahalıymış ya. biz staja giderken 30 liraya burdan yaptırmıştık yetmişti :d o neymiş la aylık 150euro fln aboov
-
noname canım bak en büyükderdin dil öğrenmek olacak senin buraya yazıyorum.
şu bilgisayarı bırak dışarı çık eve gelme, yabancı arkadaşlar bulmadan, yabancı sevgili bulmadan akademik seviyede almanca öğrenip üniversite bitirmen çok çok zorkansız.
tavsiyelerin kralını verdim sana gidiyorum -
unbalanced bunu yazdınoname bunu yazdı
Konuyu yukarı alıp tekrar sorayım, burada dil öğrendiğim için her yerde öğrenci kabul edilmiyorum. Mesela ulaşımda normal çalışan birey sayılıyorum, ama sparkasse dil eğitimi almamı öğrencilikle bağdaştırıp indirimli fiyat üzerinden kredi kartı verdi. ( aylık 2,5€ )
Şimdi sigorta gibi bir büyük dert var önümde. Vizeyi uzatabilmem için sigorta şart, ancak aylık 150€dan daha ucuzunu bulamadım. Öğrenci olunca 70€ya falan düşüyor gördüğüm kadarıyla.
Daha ucuza bir şeyler yapma şansımız var mı? Türkiyeden bir firmayla falan çalışma imkanı oluyor mu? Bu durum nedir nasıl halledilir, tavsiye ettiğiniz sigorta firması falan var mı en azından?
öğrenci olayı için hocam isic çıkarttırabilirsen ne mutlu sana. türkiyede kontrol çok olmuyor. genç tur gibi bi yerden isic temin edebilirsin okuduğun okulun kağıdını göstererek. bu kartı aldıktan sonra her yerde öğrenci statünü kullanabilirsin. çünkü isic uluslararası bir öğrenci kartıdır. bu işin peşini bırakma..
sigorta olayına gelince, ben 6 ay için 700 lira falan vermiştim :) ama complex sigorta istiyorlardı. eğer vize uzatma şartlarında complex sigorta ya da alman sigorta şirketi yoksa türkiyede'ki axa, hdi gibi firmalarda sigorta yaptırabilirsin. sanırm 60 bin euroya kadar uzatıldı destekler, ve schengen bölgesi için geçerlidir. oradaki yabancılar polisine sorabilirsin bunu kabul edip edemeyeceklerini öğrenirsen ucuza yaparsın. atıyorum yıllık 150 lira ya mal olur.
ikinci bir şans da, eğer anne-baba dan biri ssk lı ise, sgk ya giderek at-11 belgesi alabilirsin. bu türkiye ve almanya arasında yapılan sağlık anlaşmasıdır. türkiyedeki sigorta orada da geçerli oluyor. anne-baba nın ssk lı olması şart. biliyorum hepsi kaldırıldı v.s. deniyordu ama sorduğunda ssk ya bağlı olması gerekiyor denmişti. belki sistemi şimdi değiştirmiş ve bu ayrım kalkmıştır. bu sağlık sigortasını da sana max 6 aylık vereceklerdir ve bu belge almanyada geçerlidir sıkıntı yok. eğer sana 1 yıllık sağlık sigortası lazım olursa. bu at-11 den 6 aylık alırsın, kalan 6 ayı da özel bir sigorta şirketinden yaptırırsın..
Abi çok güzel bilgiler vermişsin Allah razı olsun;
Tam olarak ISIC nedir nasıl bilgi alabilirim usta? burada öğrenci geçersem süper ötesi olur.
Şu yıllık 150 liraya mal olur dediğin, tam olarak anlayamadım hangi sigorta için geçerli? Türkiyeden yaptırıp gelmek için mi? sadece yabancılar polsinin kabulu değil, burada sağlık hizmeti alabilmek de önemli :D
At-11 belgesini de araştırayım, bu anlaşma detaylarına ulaşabileceğim bir adres biliyor musun? hangi hastahanelerde geçerlidir vs., bir de ben şuan almanyadayım nasıl alabilirim bu belgeyi?
-
türkiye de ben allianz a yaptirdiydim. 2 sene 150 euro verdim yetti.
ben de berlin - stuttgart dolaylarındayım ama 3 ay tr 1 ay almanya seklinde yasiyorum ozel sebeplerden oturu.
uni stuttgart akar :|
-
Hatun bul oralardan hatun bu işlerle uğraşma :)))
neukölnn akar :|
Sanalcaptan tarafından 20/Eki/13 18:30 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı
Abi çok güzel bilgiler vermişsin Allah razı olsun;
Tam olarak ISIC nedir nasıl bilgi alabilirim usta? burada öğrenci geçersem süper ötesi olur.
Şu yıllık 150 liraya mal olur dediğin, tam olarak anlayamadım hangi sigorta için geçerli? Türkiyeden yaptırıp gelmek için mi? sadece yabancılar polsinin kabulu değil, burada sağlık hizmeti alabilmek de önemli :D
At-11 belgesini de araştırayım, bu anlaşma detaylarına ulaşabileceğim bir adres biliyor musun? hangi hastahanelerde geçerlidir vs., bir de ben şuan almanyadayım nasıl alabilirim bu belgeyi?
1- ISIC uluslararası bir öğrenci kartıdır ve her yerde geçerli. Çok faydasını gördük, mcdonalds dan tut da tren bileti almaya kadar. Isic türkiye ile iletişme geç https://www.facebook.com/ISICTurkey onlar yardımcı olurlar sana. öğrenci belgesi istiyorlar. hallederlerse bunlar halleder. 20 lira falan bi ücreti vardı. eskiden bi firma vardı, sadece söylüyordun parayı veriyordun onlar sana boş kart ve yapıştırmasını yolluyorlardı sen fotoğrafını yapıştırıyordun. tabi bu kartta ismin falan yazıyordu.
2- 150 liralık şey, türkiyedeki sigortalar hocam. schengen area da geçerli 30 bin euro ya kadar destekli. bilmiyorum 60 bin euroya geçtiler mi bizimkiler. 1 yıl boyunca sigortalı olacaksın. almanyada sağlık hizmetlerinden şöyle yararlanırsın. orada bi şey olursa parasını sen ödüyorsun ve türkiyeye döndükten sonra sigortadan talep ediyorsun. ama şu var. adamlar 90 günde senin giriş çıkış yapmanı istiyorlar. bunu söylemezler sigorta alınca ama şartları bu. mesela bi kaza geçirdin ve orada ödeme yaptın, türkiyeye 100 gün sonra döndün, sigortaya gittiğinde ödemezler sana çünkü 90 gün içinde çıkmış olman lazım..
3- at-11 için şöyle bi şey buldum. en sondaki resimdeki numarayı arayıp detaylı bilgiyi alabilirsin.
http://img11.imageshack.us/img11/2962/20111205175702.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/42/20111205175730.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/8558/20111205175751.jpg
bu at-11 senin için daha iyi normal sigortadan. çünkü bunlarda ödeme yapmıyorsun almanyada. türkiyedeki sigortan almanya da geçerli oluyor çünkü
-
JackDaniels bunu yazdı
Hatun bul oralardan hatun bu işlerle uğraşma :)))
neukölnn akar :|
önce cüzdan sonra hatun amk :)
nurk bunu yazdıtürkiye de ben allianz a yaptirdiydim. 2 sene 150 euro verdim yetti.
ben de berlin - stuttgart dolaylarındayım ama 3 ay tr 1 ay almanya seklinde yasiyorum ozel sebeplerden oturu.
uni stuttgart akar :|
Hiç sağlık hizmeti aldın mı, katkı payı verdin mi, hangi hastanelerde geçiyor neye göre öğreniyorsun biraz detay verebilir misin usta..
Sen de ilk geldiğinde 2-3 aylık bir vize verip yabancılar şubesinden uzatacaksın mı dediler? uzatmak için sigorta istiyorlar çünkü anladığım kadarıyla..
-
online siparişi burada verebilirsin hocam
https://order.isic.org/card-order/apply-for-card?
bu da gidip alabileceğin yerler ve kart hakkında bilgiler bulacağın site http://www.isic.org.tr/home
-
unbalanced bunu yazdı
online siparişi burada verebilirsin hocam
https://order.isic.org/card-order/apply-for-card?
bu da gidip alabileceğin yerler ve kart hakkında bilgiler bulacağın site http://www.isic.org.tr/home
Türkiyede üniye kayıtlıyım, ama alamanyada dil öğreniyorum buradaki üniye de kaydolacağım inşallah. Türkiyeden aldığım öğrenci belgelerimle buradaki şubelerden birine başvurup alabilir miyim ki kartı?