Alanında İş Bulamayanlar +90

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

kurban olduklarım. ünili çocuk ne bilecek 

staj yapmasına izin verdinmi ?   

çırak yetiştridinmi  ? 

allah tarafından genlerinde olacak değil ya  . 

yılda 1,000,000 kazanan adama aylık 3000 iyi para demek kolay . o der geçer . umrunda olmaz . 

bu gün ülkedeki işletmelerde ne prim ne ikramiye kaldı . yemek desen en ucuzu için her türlü hileyi yapıyotrlar . servis zaten yok . 

eğitimli işi bilen adama hakkını vermiyorsun  . 

yeni eleman yetişmesi için en ufak bir katkın yok

ama yetişmiş eleman YOKKKKK  demek en kolayı   biraz daha zorlarsan  yaaa ne yapıyorda ne istiyor der . 

çünkü umrunda değil . 

bu gün badana boya işi yapan adam üni mezunundan çok kazanabililir .  meslek çok çok önemli. doğru yerde açılmış erkek kuaförü para basar . . .  düzgün konumda simit arabası adamı ihya eder.  .. .  . en dandik pazar tezgahı bir çok banka çalışanından fazla kazanıyor . 

öğretmene 2500 teklif ediliyor ama haberi yok .  

burda olay 

sen qötü kurtaracak bir işe girdinmi girmedinmi . 

qötü kurtaracak kurdunmu kurmadınmı 

yoksa konuşan akıl veren çok olur

herkes kendi qötünü kurtarmak peşinde 

samaccc tarafından 16/Oca/20 12:58 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    istnbullu
    istnbullu's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    istnbullu bunu yazdı

Ben de belki buradaki  yorumlara benzer bişeyler söyliyecem.Ama bazı gerçekleri değiştiremeyiz. Benim çalıştığım yerde de benzer bir durum var.Firma ilan vermiş teker teker bakmışlar bende daha önce çalışmıştım burada beni aradılar çalışır mısın diye işin bilen adamı bulmak gerçekten zor şuan da ben şuan okulu bitirmedim ancak bir gerçek var ki başvuran mühendislerin sorulan sorulara cevap verememesi lafları yuvarlaması sektörün nasıl bir durumda olduğunu gösteriyor.

Arada sırada nokta koy len

Hızlı yazınca öyle oldu biraz :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

yazılım alanında bulamayanlara yapılan sert yorumları katılıyorum aslında bende. Ancak video serisinde bir çok meslek var, öğretmen, mimar, inşaat mühendisi, hemşire bunlar daha fazla gündemimde. adamlara teklif edilen maaş onlara hayatı sorgulattırıyor geçmişte neden okudum dedirtiyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Bence insan zamanını kimseye vermemeli, bu hatayı ömrümün yarısına kadar yaptım. Sabit bir yerde sabit zaman aralığında çalışmamalı insan. Zamanı satın alamıyoruz ben bu vakti neden sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yaparak, hobilerimle, eğlenerek geçirmeyeyim de öküz ve dingillere heba edeyim. Parça başı para alacağın işler olacak mesela drone ile çekim yapacaksın, köşe yazısı yazacaksın, 3d baskı yapacaksın, mekanik elektronik ya da yazılım projen canın kaç saat isterse o kadar çalışacak şekilde yürüyecek günde 3 saatten fazla çalışmaya gerek yok. İnsan 3 saat seviştikten sonra en az 40 dakika dinleniyor günde 10 saat çalışılır mı amk.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo
    RETRET bunu yazdı

Bence insan zamanını kimseye vermemeli, bu hatayı ömrümün yarısına kadar yaptım. Sabit bir yerde sabit zaman aralığında çalışmamalı insan. Zamanı satın alamıyoruz ben bu vakti neden sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yaparak, hobilerimle, eğlenerek geçirmeyeyim de öküz ve dingillere heba edeyim. Parça başı para alacağın işler olacak mesela drone ile çekim yapacaksın, köşe yazısı yazacaksın, 3d baskı yapacaksın, mekanik elektronik ya da yazılım projen canın kaç saat isterse o kadar çalışacak şekilde yürüyecek günde 3 saatten fazla çalışmaya gerek yok. İnsan 3 saat seviştikten sonra en az 40 dakika dinleniyor günde 10 saat çalışılır mı amk.

bu çok ciddi bir iddia kanıtın var mı ? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

bişi hatırlatayım burası ortadoğu coğrafyası.

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Tübitak'a proje vermiştik.

Askerde olduğum için hakemleri geldiğim haftanın ertesine kabul etmek durumunda kaldık.

4 hakem Salı-çarşamba-perşembe(bugün) 8'er saat toplantı yaptık. Boğazlarım şişti proje anlatmaktan.

Masada fix oturan kadroyu söyleyim,

1 Hakem(Sırayla prof, yrd.doç, yrd.doç, uzman(sanayiden))

2 Mak.Müh Doçent, Bizim firmadan,

3 Mak.Müh, ortaklı proje yaptığımız firmanın sahibi, Odtü mezunu,

4 Ben, Makine mühendisliği 11.sınıf öğrencisi

5 Mak müh, bizim firmadan.

Söylediklerimde gerçekten haklı olduğumu tekrar tekrar teyit ettim. Başımızdan geçenleri anlatacağım, biraz kendime geleyim.

Size yemin ediyorum gelen hakeme(x üniversitesinde hoca) bizim bu projede yer çekimi var hocam, yer çekimini ihmal edemiyoruz demek zorunda kaldım. Kaldı ki bu adam okulda alanını anlatıyor öğrencilere.

Sağlıcakla,

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Erkek

konuyu canlandıralım. işsiz olanların boktan üniversitelerde okuduğunu söyleyip biz öğrencilere laf edenlere, buyursunlar. https://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s hacettepe elektrik elektronik müh. mezunu. adam mf 4 12500 sıralama ile girmiş. tıp tutturmuş adam işsiz.

HACKEROKAN!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Ne kadar verimli oldugu tartisilir sekilde gunde 11-12 saat mesai yapan biri olarak size katiliyorum hocam. Belli tercihlerin ve hedeflerin sonucu olarak hayatimi bu sekilde harciyorum.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    gkhn bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Ne kadar verimli oldugu tartisilir sekilde gunde 11-12 saat mesai yapan biri olarak size katiliyorum hocam. Belli tercihlerin ve hedeflerin sonucu olarak hayatimi bu sekilde harciyorum.

Bak kardeşim dene gör eski elbiseler giyin git dilen aynı paradan fazlasını kazanırsın kalan zamanın da senin olur. Hiç gerek yok zamanını tüketmeye.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 6866 Toplam Mesaj: 44