Alanında İş Bulamayanlar +90
-
kurban olduklarım. ünili çocuk ne bilecek
staj yapmasına izin verdinmi ?
çırak yetiştridinmi ?
allah tarafından genlerinde olacak değil ya .
yılda 1,000,000 kazanan adama aylık 3000 iyi para demek kolay . o der geçer . umrunda olmaz .
bu gün ülkedeki işletmelerde ne prim ne ikramiye kaldı . yemek desen en ucuzu için her türlü hileyi yapıyotrlar . servis zaten yok .
eğitimli işi bilen adama hakkını vermiyorsun .
yeni eleman yetişmesi için en ufak bir katkın yok
ama yetişmiş eleman YOKKKKK demek en kolayı biraz daha zorlarsan yaaa ne iş yapıyorda ne istiyor der .
çünkü umrunda değil .
bu gün badana boya işi yapan adam üni mezunundan çok kazanabililir . meslek çok çok önemli. doğru yerde açılmış erkek kuaförü para basar . . . düzgün konumda simit arabası adamı ihya eder. .. . . en dandik pazar tezgahı bir çok banka çalışanından fazla kazanıyor .
öğretmene 2500 teklif ediliyor ama haberi yok .
burda olay
sen qötü kurtaracak bir işe girdinmi girmedinmi .
qötü kurtaracak iş kurdunmu kurmadınmı
yoksa konuşan akıl veren çok olur
herkes kendi qötünü kurtarmak peşinde
samaccc tarafından 16/Oca/20 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
MhmdAlmz bunu yazdıistnbullu bunu yazdı
Ben de belki buradaki yorumlara benzer bişeyler söyliyecem.Ama bazı gerçekleri değiştiremeyiz. Benim çalıştığım yerde de benzer bir durum var.Firma ilan vermiş teker teker bakmışlar bende daha önce çalışmıştım burada beni aradılar çalışır mısın diye işin bilen adamı bulmak gerçekten zor şuan da ben şuan okulu bitirmedim ancak bir gerçek var ki başvuran mühendislerin sorulan sorulara cevap verememesi lafları yuvarlaması sektörün nasıl bir durumda olduğunu gösteriyor.
Arada sırada nokta koy len
Hızlı yazınca öyle oldu biraz :)
-
yazılım alanında iş bulamayanlara yapılan sert yorumları katılıyorum aslında bende. Ancak video serisinde bir çok meslek var, öğretmen, mimar, inşaat mühendisi, hemşire bunlar daha fazla gündemimde. adamlara teklif edilen maaş onlara hayatı sorgulattırıyor geçmişte neden okudum dedirtiyor
-
Bence insan zamanını kimseye vermemeli, bu hatayı ömrümün yarısına kadar yaptım. Sabit bir yerde sabit zaman aralığında çalışmamalı insan. Zamanı satın alamıyoruz ben bu vakti neden sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yaparak, hobilerimle, eğlenerek geçirmeyeyim de öküz ve dingillere heba edeyim. Parça başı para alacağın işler olacak mesela drone ile çekim yapacaksın, köşe yazısı yazacaksın, 3d baskı yapacaksın, mekanik elektronik ya da yazılım projen canın kaç saat isterse o kadar çalışacak şekilde yürüyecek günde 3 saatten fazla çalışmaya gerek yok. İnsan 3 saat seviştikten sonra en az 40 dakika dinleniyor günde 10 saat çalışılır mı amk.
-
RETRET bunu yazdı
Bence insan zamanını kimseye vermemeli, bu hatayı ömrümün yarısına kadar yaptım. Sabit bir yerde sabit zaman aralığında çalışmamalı insan. Zamanı satın alamıyoruz ben bu vakti neden sevdiğim insanlarla sevdiğim şeyleri yaparak, hobilerimle, eğlenerek geçirmeyeyim de öküz ve dingillere heba edeyim. Parça başı para alacağın işler olacak mesela drone ile çekim yapacaksın, köşe yazısı yazacaksın, 3d baskı yapacaksın, mekanik elektronik ya da yazılım projen canın kaç saat isterse o kadar çalışacak şekilde yürüyecek günde 3 saatten fazla çalışmaya gerek yok. İnsan 3 saat seviştikten sonra en az 40 dakika dinleniyor günde 10 saat çalışılır mı amk.
bu çok ciddi bir iddia kanıtın var mı ?
-
RETRET bunu yazdı
bişi hatırlatayım burası ortadoğu coğrafyası.
-
Tübitak'a proje vermiştik.
Askerde olduğum için hakemleri geldiğim haftanın ertesine kabul etmek durumunda kaldık.
4 hakem Salı-çarşamba-perşembe(bugün) 8'er saat toplantı yaptık. Boğazlarım şişti proje anlatmaktan.
Masada fix oturan kadroyu söyleyim,
1 Hakem(Sırayla prof, yrd.doç, yrd.doç, uzman(sanayiden))
2 Mak.Müh Doçent, Bizim firmadan,
3 Mak.Müh, ortaklı proje yaptığımız firmanın sahibi, Odtü mezunu,
4 Ben, Makine mühendisliği 11.sınıf öğrencisi
5 Mak müh, bizim firmadan.
Söylediklerimde gerçekten haklı olduğumu tekrar tekrar teyit ettim. Başımızdan geçenleri anlatacağım, biraz kendime geleyim.
Size yemin ediyorum gelen hakeme(x üniversitesinde hoca) bizim bu projede yer çekimi var hocam, yer çekimini ihmal edemiyoruz demek zorunda kaldım. Kaldı ki bu adam okulda alanını anlatıyor öğrencilere.
Sağlıcakla,
-
konuyu canlandıralım. işsiz olanların boktan üniversitelerde okuduğunu söyleyip biz öğrencilere laf edenlere, buyursunlar. https://www.youtube.com/watch?v=OachmS1dm_s hacettepe elektrik elektronik müh. mezunu. adam mf 4 12500 sıralama ile girmiş. tıp tutturmuş adam işsiz.
-
RETRET bunu yazdı
Ne kadar verimli oldugu tartisilir sekilde gunde 11-12 saat mesai yapan biri olarak size katiliyorum hocam. Belli tercihlerin ve hedeflerin sonucu olarak hayatimi bu sekilde harciyorum.
-
gkhn bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Ne kadar verimli oldugu tartisilir sekilde gunde 11-12 saat mesai yapan biri olarak size katiliyorum hocam. Belli tercihlerin ve hedeflerin sonucu olarak hayatimi bu sekilde harciyorum.
Bak kardeşim dene gör eski elbiseler giyin git dilen aynı paradan fazlasını kazanırsın kalan zamanın da senin olur. Hiç gerek yok zamanını tüketmeye.