"Aldatıcı Sizi Allah"La Aldatmasın"
-
BiGGest bunu yazdı:
-----------------------------
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------benımde demeye calıstıgım o aynı seyı soylemeye calsıyoruz ama farklı dılı konusyoruz daha dgru ben konusamıyorum fılmı ızlesen ne demeye calıstgımı anlıacan ama :)
konyada olsaydın persmbe gunu fılmı ben ısmarlardım :)
-----------------------------hmm konyadasın demek..o halde filmi bana ısmarlarsın dimi ?
-----------------------------Uyanık Biggest. :) Hemende atlamış.
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------Yaklaşık2 saat önce "Girdap" Filminden çıktım ve gerçektende çok beğendim başlığında yazan Fatır Süresi 5. Ayet... Film zaten gerçek olayda alıntı yapılmış bir film ki gercekten ıcınde bulunup gozlemleyen arkadaslar bilirler gercekten dogru... Şimdi çıkıp bir kaç fetoş kafalı arkadaş dıye bılır olaylar abartılmıs.... Yada boyle degıl uydurma... veya cok taraflı cekıomıs bır fılm dıye ama bu olanların benzereını bızzat ben (cevremden bombacı cıkmadı ama sonunun ne oldugunu bıle bılme dıgım kayıp arkadaslar) yasadım. kardesıne baskı ıle kapatmaya calısan gozumun onunde babasına "dınsiz kopek" deyıp evıne bıle ugramadı sonunu bılmıyorum en son ababsı yana yakıla bu herıflere oglum nerede dıye yalvarıyordu.... kesınlıkle gıdılmesını tavsıye edecegım bır fılm....
tabı bazı fetos kafalı arkadaslara tavsıye etmıyorum sınırlerı bozula bılır gercekler acıdır....
-----------------------------Yani insan önce merak edip bi Fatır Suresi 5. ayeti açıp okur.
Fatır Suresi
1.Hamd, gökleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan Allah’a mahsustur. O yaratmada dilediğini artırır. Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.
2.Allah insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
3.Ey insanlar! Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Allah’tan başka size göklerden ve yerden rızık veren bir yaratıcı var mı? O’ndan başka hiçbir ilah yoktur. O halde nasıl oluyor da haktan döndürülüyorsunuz?
4.(Ey Muhammed!) Eğer seni yalancı sayıyorlarsa bil ki, senden önce de nice peygamberler yalancı sayılmıştır. Bütün işler ancak Allah’a döndürülür
5.Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (Şeytan) Allah hakkında sizi aldatmasın.
6.Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise (siz de) onu düşman tanıyın. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır.
Ayette sizi Allah'la aldatmasın kastedilmiyor.Ayetler Hz.Muhammed (sas) mi kabul etmeyen insanlar hakkında inmiştir.
Kendi filmi için ayetleri kullanmak isteyen yönetmen eğer Kuranı Kerimi okusaydı bunu farkederdi.Ama bakmış ki filmi için vurucu bir başlangıç olmalı , insanları Kurandaki ayetlerle kandırabilmek için filme uygun bir ayet (!) seçilmeli , eh o zaman ne önemi vaar ayetin neden indiğinin , neyi kastettiğini , kendi kafana göre alıntıla olsun bitsin.
Ne de olsa memlekette inandığı kitabı merak edip okuyan Müslüman sayısı az , Kuranı Kerimi okuyup dini emirlere uyanları cemaatçilikle suçlamak isteyenlerde çok.Versin gazı yönetmen , filminin reklamını yapacak cahilde çok.
-
BiGGest bunu yazdı:
-----------------------------
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------benımde demeye calıstıgım o aynı seyı soylemeye calsıyoruz ama farklı dılı konusyoruz daha dgru ben konusamıyorum fılmı ızlesen ne demeye calıstgımı anlıacan ama :)
konyada olsaydın persmbe gunu fılmı ben ısmarlardım :)
-----------------------------hmm konyadasın demek..o halde filmi bana ısmarlarsın dimi ?
-----------------------------ne demek fılm senın kopeen olsun :) (genc turkcelın varsa tabı :) ben bıleti alırım. Gncturkcell hakımı kullandım cunku :) )
student hocam okumadan yazdıgımı nereden bılıyorsun? eve gelınce ılk ısım surenın tamanını okumak oldu.... 2.sı yazdıgım yazıda benı yanıltmadıgın ıcın tesekuur edıyorum hangı bolumu dıyecek olursan " dıye bılır olaylar abartılmıs.... Yada boyle degıl uydurma... veya cok taraflı cekıomıs bır fılm" fılm yasanmıs bır olaydan alınmıs ayrıca senın yorumun o olabılır ama erkan hocayla konsutgumuzdada orada bır benzetme oldugunu soyledım daha dogrusu hem fıkır oldugumuzu dusunuyrum... 5. ayet aynen su sekıldedır."Aldatıcı Sizi Allah'la Aldatmasın" ozellıkle dıkkat ederk yazdım cunku bvazı arkadasların buna ıtıraz edecklerını net bır sekılde bılıyordum ayrıca bu kadar net yazmadın sebebı dolabımda 4 adet farklı kurumdan meal bulunmaktadırkı bunlardan 1 tanesı "turkıye ımamlar odası...." (kurumun adını tam yazamamıs olabılırim) nın bılmeme yeterınce net yza bıldımmı? elımdekı mealler aynen bu sekıldeyd ı senın yazdıgın gıbı degıldı... Burada bahesdılmek istenen gunumuzde cok kullanılan dın uzerınden rant elde edenlerdırkı bence cok net uyuyor....
defactorx sen sus provakator sen hala banlanmadınmı? :) saka bır yana su sıralar turev ıntegralle ugrasmaktn sanayıde proje yapcam dıye sanayıde fazla zaman gecırmemden ve sanıye 3 cumelnın 2sı kuruf olunca degıl cumlelerı devırmek ırzına bıle gecıyorsun :) yaza kadar ıdare et :)
-
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/arapca_text.asp?page_id=434
diyanetin tercümesi isteyen bakabilir , ayetin öncesine ve sonrasına bakarsanız manasını daha iyi anarasınız , bazılarının kendi filmi için saptırmasının da önene geçersiniz.Surenin tamamını okUdum diyorsun , o zaman surede özellikle Peygamberi inkar edenlErden bahsedildiğini de fArketmişsindir.
4.(Ey Muhammed!) Eğer seni yalancı sayıyorlarsa bil ki, senden önce de nice peygamberler yalancı sayılmıştır. Bütün işler ancak Allah’a döndürülür.
5.Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (Şeytan) Allah hakkında sizi aldatmasın.
6.Şüphesiz şeytan sizin için bir düşmandır. Öyle ise (siz de) onu düşman tanıyın. O, kendi taraftarlarını ancak alevli ateşe girecek kimselerden olmaya çağırır.
Bu arada '' Burada bahesdılmek istenen gunumuzde cok kullanılan dın uzerınden rant elde edenlerdırkı bence cok net uyuyor.... '' demişsin , bu konuda haklsın , mesela bu yönetmenin din üzerinden , Kuranı Kerimdeki bir ayeti alakasız bir şekilde kullanmasından da din üzerinden rant elde edildiğini görebilirsin.
-
bu filmi interneten izleyebilecegim bir site varmi arkadaslar ?
-
sen yazdığını okududun mu hiç :|