Alemin En EZİK İşletim Sistemidir.. Yazmıyorduki
-
Madem hazımsızlık sorununuz var. Madem gnu/linux ezik bir işletim sistemi... Kaldırın hocam bu bölümü. Ne gereği var ? Böylelikle ego tatmin etmek gibi bir sorununuzda ortadan kalkmış olur.
-
Sizde Windows'a atmadık bk bırakmıyorsunuz fakat.Ezik windows service pack'i çıktımı falan.Linuxu kaç kişi kullanıyor windows'u kaç kişi kullanıyor önce onu hesap edin.Linux on binlerin windows milyonların elinden altından geçiyor.
-
linux kenar mahallenin temiz delikanlısıdır, laf yok :)
Biraz iç karmaşa, ilk gençlik yıllarının getirdiği çapraşık duygular, briyantinli saçları ile köşe başında sevdiği kızı bekler havasındadır. Orada buluşup muhallebicye gidilecek, nikah için gün alma hayalleri eşliğinde sevimli ve temiz bir mahalleden ucuz yollu kiralık ev bakılacaktır.
Bizim en temiz duyguları besleyerek başına tac ettiği kıza yana yakıla dut gibi aşık delikanlımız nikah günü eline alel acele karalanmış bir pusula ile "üzgünüm linux ama windows daha zengin ve beni mutlu ediyor seninle ayrı pc lerin programlarıyızsana hayatında başarılar" yazısını evirir çevirir ve üzgün üzgün işine gücüne bakar...
Buradaki aşifte zilli herhangi bir programdır. Linuxta çalışmayacağını anlayınca her türlü desteği arkasına almış windowsa kurulum yapar.
ulan iki dakkada senaryo yazıldı işte :D
-
Ezik Linux yazilmasinda ironiyi anlamak gerekir ,kimsenin Linux'a karsi bir sorunu yok ,al suanda ben Linux/Suse den giris yapiyorum, DHCP de yogun bir isim var halletmem gerek pasalar gibide halledecem linuxtan , formun o bolumunde veya online.asp de ezik linux yazmasi cok onemli bir sorun degil ama burasi tahribat ,en ufak bir konuda bile olayi pichlige cekip mavraya yapip gulebiliyoruz,ezik linux ta o ayak , kimsenin linuxla kisisel bir sorunu veya tahribattakileri ego sorunu yok :)
Edit: Linux uzerine boyle bir ironi yapilmamis olsaydi tugrulbabanin yazdigi su mukemmel yaziyi okuyamayacaktik mesela :)
-
birkaç yıldır alemin en kral işletim sistemidir. yazdığını geç farkeden renenin fevri bir davranışı sonunda yazıldı bu yazı. dğeiştirmeye çalışıncada site "ezik" gibisindne bi espiri yapıodu. değiştirdim ben bidaha yazılırsa komple uçurucam bu bölümü ezik işletim sistemlerine yer yok
-
asıl linuxcular neden komplex yapıyor ki aq.Çok sğalam çok süper bir işletim sistemi sanki.Windows kurulur.Windows kolay öğrenilir sonra linux gibi bişey gelir kalkar windows kullanıcı çalmaya çalışır.Windowsun tek kötü yanı paralı olması oda bi şekilde gideriliyor.
Linux her zaman 1 adım geride kalacaktır.İstediği kadar açık kaynak diye yırtınsanız da bu adamların amacı açık kaynak değil.Sizde işletim sistemi deneniyor 5 yıl sonra da büyük ihtimalle bir işletim sistemi çıkar sağlam denilir iyi denilir siz test böceği olursunuz.
Olacak olan şey ne bence mallık açık kaynakmış bu gun kim kime bedava bişey vermiş ne ayak.Bu adamlar nasıl para kazanıyor saçma...
-
zumsuk,
asıl linuxcular neden komplex yapıyor ki aq.Çok sğalam çok süper bir işletim sistemi sanki.Windows kurulur.Windows kolay öğrenilir sonra linux gibi bişey gelir kalkar windows kullanıcı çalmaya çalışır.Windowsun tek kötü yanı paralı olması oda bi şekilde gideriliyor.
-----------------------------
Hocam hiç bilmediğin,sistemini tanımadığın bir işletim sistemi hakkında böyle konuşamazsın.2 laf ederler seni piyasadan silerler.Sen benim kardeşim yaşındasın,Linux senin hayatında görebileceğin tek Root'tur. Gerçek bir işletim sistemidir. Benim 10 yaşındaki komşu oğlu xp home'un domain ortamında çalışmayacağını dahi biliyor.
Peki sen Linux hakkında ne biliyorsun? Ne kadar bilgi sahibisin? Bu konuda hiç bir araştırma yaptın mı? Fedora ubuntu suse solaris bunlar nedir biliyor musun?
Laf olsun dye konuşmayalım adama kıçıyla gülerler..
-
win-linux tartışmasını yersiz buluyorum..zira ikisininde başarılı ve başarısız tarafları war..bu yüzden her ikisininde başarılı olduğu alanlarda kullanmak gerekir..ancak windowsun alternatifi bir işletim sistemi (unix-linux) olmasaydı belkide vistanın fiyatı 1000$ olacaktı ve ikame ürün olmadığı için crack yapılamıyacak seviyede korunacaktı..o kadar basit düşünmemek lazım..
-
hoca benim bilgimi sınama.Sadece sunu söyliyim linux olmadanda yaşarız bütün sistemler windows olsa iş götürülür.Yeniler iwndowsu rahatlıkla öğrenir.Ancak linux?.. windows olmadan linux tek başına piyasayı yürütemez.Yeniler linux öğrenemez.Ben bile bi ton şey bildiğim halde linuxta zorlanıyorum salak salak hatalar veriyor.
Ancak hiç pc bilmeyen birini oturt bi ton şey öğretmen lazım.Adamlardan yardım istiyorsun bir kere konsol manyakları girip girip yok konsoldan şu bu.Aynı işlemi ben normal programlardan yapıyorum ne diye uzatıyorsun ki programı varken.Linuxu sevmiyorum windowsu sevmiyorum.
Bu arada bana gülen olmaz merak etme mandriva,suse,pardus,turkix,fedora,slockware,ubuntu sürümleri kurdum aklıma gelen bunlar.Linuxa geçip onda kalmak için uzun uğraş verdim sanma ki linuxa el değmeden kalkıp laf atıyorum en fazla pardusu kullandım 2007 sürümünü güzel hoş fakat cd romu film cdsi içindeyken tanımıyor.Saçma...Neymiş windows uyumlu.
İşte windows krallığı.Siz ne derseniz deyin sadece linuxcu kompleksi linuxcuyum bizim işletim sistemimiz açık kaynak bizimki daha iyi.O kadar mı?Değil.Windows kullanırken aldığım zevki hiç biri vermiyor.Çok gıcık bir işletim sistmei linux giriyorum harddiske klasörler var home vs.. tıklıyorum erişim hakkı ile ilgili bişey diyor root olmam gerekiyormuş.
Güvenlik dediğiniz olay bu mu illa konsoldan girip su yazıp şifreyle root olup komutlar bilip içine girip bakacaksın başka birşey?
edit: bu arada şunuda söyliyim widnowsun paralı olmasının ve cracklerinin çıkmasının sebebi kötü olamsı değildir.Billy amcamız şirketlerden kazanıyor parasını ev kullanıcılarını takan yok diyor benim sistmeimi kullansında ne olursa olsun.İşte widnows ucretsiz aslında tabi yerseniz ..
-
Keşke birgün benim misafirim olsanda seni Fedora kurulu bir network ağına soksam. Ağzın açık ben ugüne kadar linux kullanmamışım dersin. Linux öyle vakit geçirebileceğn bir olay değil.Az öncede belirttim. Root yani sistem yöneticisisin. Senin root diye küçümsediğin olay olmasaydı hiçbirşey olmazdı. Haa asla linux ve windowsu kıyaslamam bak şuan xp ile girdim mesela.Bunlar farklı detaylar..
Araştırma yapıp bunları söylemiş olman yinede bu olaya iyimser bakmamı sağladı.Elbetteki tüm sistem saçma ve yersiz gelecektir.Banada Mac Os x çok saçma geliyor. Ama o sistemin açtığı grafikleri pc kıcını yırtsa açamıyor. Olaya genel bakmalısın..