Alfa 159 Mu Citron C5 2.0 HDİ Mi
-
PathfindeR00 bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
ben ilk beklemeye başladığında elinde nakit bekle demezdim mesela sana. birikimlerini minimalist bir otomobile yönlendirmeni, burdan kalan fazla ilede döviz, emtia, arsa vb şeylere yatırım yapmanı tavsiye ederdim.
eşyaların dönemsel fiyatları vardır. bir de gerçek ederleri. bahsettiğimiz otomobillere eninde sonunda bir müdehale gelecek. 3 yıl sonra bir düzenlemeyle şuan var olmayan bir hükümet ötv yi bir anda kaldırdı diyelim. böyle bir durumda birikmiş emeğin bir gecede 10 da 1i fiyatına düşebilir. çünkü dünya üzerinde 200k kilometrede bir otomobil bu değerdedir. ama zamanında akıllıca oluşturduğun bir portföy o gün değer kaybetmeyecektir.
mesela diyelim ki 3 sene sonra TOGG satışları başladı ve devlet yerli imalat otomobilden ötv ve kdv almamaya karar verdi. muadil ithali 250.000 tl olan bir otomobili halkımız 100.000 tl ye alabilmeye başladı. bu durumda senin elindeki otomobilin değeri ne olacak ?
ya da togg hiç gerçekleşmedi, seçimde daha özgürlükçü bir yapılanma oldu. halkın hususi taşımacılığa ulaşımını kolaylaştırmak için ötv yi kaldırdı. bi anda sıfırı 250.000 tl olan otomobil 100.000 tl oldu. senin birikimlerin ne oldu bu durumda ?
bir şeylere birikmiş emeklerinizi dökerken o eşyanın globalde değeri, kullanım değeri gibi kıstaslarına bakın. bugün çok değerli ve sürekli artış halinde.. peki ya 3 yıl sonra ?
Ütopyada mı yaşıyonuz la? Evin sahibiyken senden vergi alınıyor, kiraya veriyorsun vergi alınıyor, arabayı vergi verip satın alıyorsun üstüne her sene bir daha vergi veriyorsun üstüne de 2 senede bir ayrıca bir para veriyorsun. İçine benzin koyuyorsun vergi veriyorsun. Evinin önündeki yola bile vergi veriyorsun.
Ülkedeki cep telefonu bile özel tüketime giriyor. Lüks yani devlet için.
Devletin bir üründen ötv ve kdv almamaya karar vermesi için, ya o ürüne talebin çok çok az olması lazım ya da kazancının %1000lerde olması lazım.
Devlet her 1 bmw alandan 2 bmw parası kazanırken niye teşvik edecekmiş yerli arabayı? Yerli arabanın yapılım amacı biz de yapıyoruz demek içindir (siyasi) + yurtdışına bu ürünü ihraç etmek için. İç pazara araba yapiyim + vergi almiyim ucuza binsinler diye o kadar yatırım yapmazlar.
Senin dediğin ne zaman olur biliyor musun? Almanya'daki gibi 3-5 tane daha farklı yerli araba markaları çıkar. Rekabet oluşur, o zaman ucuza alma şansın olur.
100 yılda 1 araba yaptığımız (hala yapamadık) için bunun için de arkadaşımızın tahmini 300-450 sene bandında beklemesi gerek.
@patron_38 hocam ben 2016 model alfa almaya cesaret edemedim, parça muhabbetlerinden. O arabayı alırsan sanayiden çıkamazsın elinde patlar.
Sana tavsiyem yüksek km'li araçlara girme, eğer arabadan çok iyi anlamıyorsan. Bizim gibi sıradan vatandaşları avlar bu galericiler, satıcılar bilgin olsun.
Olabildiğince yeni model bir şeyler almaya gayret et.
Bu alacağın araçlar (yazdıkların) en son sende kalır.
neverland tarafından 26/Ağu/20 16:32 tarihinde düzenlenmiştir -
neverland bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
ben ilk beklemeye başladığında elinde nakit bekle demezdim mesela sana. birikimlerini minimalist bir otomobile yönlendirmeni, burdan kalan fazla ilede döviz, emtia, arsa vb şeylere yatırım yapmanı tavsiye ederdim.
eşyaların dönemsel fiyatları vardır. bir de gerçek ederleri. bahsettiğimiz otomobillere eninde sonunda bir müdehale gelecek. 3 yıl sonra bir düzenlemeyle şuan var olmayan bir hükümet ötv yi bir anda kaldırdı diyelim. böyle bir durumda birikmiş emeğin bir gecede 10 da 1i fiyatına düşebilir. çünkü dünya üzerinde 200k kilometrede bir otomobil bu değerdedir. ama zamanında akıllıca oluşturduğun bir portföy o gün değer kaybetmeyecektir.
mesela diyelim ki 3 sene sonra TOGG satışları başladı ve devlet yerli imalat otomobilden ötv ve kdv almamaya karar verdi. muadil ithali 250.000 tl olan bir otomobili halkımız 100.000 tl ye alabilmeye başladı. bu durumda senin elindeki otomobilin değeri ne olacak ?
ya da togg hiç gerçekleşmedi, seçimde daha özgürlükçü bir yapılanma oldu. halkın hususi taşımacılığa ulaşımını kolaylaştırmak için ötv yi kaldırdı. bi anda sıfırı 250.000 tl olan otomobil 100.000 tl oldu. senin birikimlerin ne oldu bu durumda ?
bir şeylere birikmiş emeklerinizi dökerken o eşyanın globalde değeri, kullanım değeri gibi kıstaslarına bakın. bugün çok değerli ve sürekli artış halinde.. peki ya 3 yıl sonra ?
Ütopyada mı yaşıyonuz la? Evin sahibiyken senden vergi alınıyor, kiraya veriyorsun vergi alınıyor, arabayı vergi verip satın alıyorsun üstüne her sene bir daha vergi veriyorsun üstüne de 2 senede bir ayrıca bir para veriyorsun. İçine benzin koyuyorsun vergi veriyorsun. Evinin önündeki yola bile vergi veriyorsun.
Devletin bir üründen ötv ve kdv almamaya karar vermesi için, ya o ürüne talebin çok çok az olması lazım ya da kazancının %1000lerde olması lazım.
Devlet her 1 bmw alandan 2 bmw parası kazanırken niye teşvik edecekmiş yerli arabayı? Yerli arabanın yapılım amacı biz de yapıyoruz demek içindir + yurtdışına bu ürünü ihraç etmek için. İç pazara araba yapiyim + vergi almiyim ucuza binsinler diye o kadar yatırım yapmazlar.
Senin dediğin ne zaman olur biliyor musun? Almanya'daki gibi 3-5 tane daha farklı yerli araba markaları çıkar. Rekabet oluşur, o zaman ucuza alma şansın olur.
100 yılda 1 araba yaptığımız (hala yapamadık) için bunun için de arkadaşımızın tahmini 300-450 sene bandında beklemesi gerek.
@patron_38 hocam ben 2016 model alfa almaya cesaret edemedim, parça muhabbetlerinden. O arabayı alırsan sanayiden çıkamazsın elinde patlar.
Sana tavsiyem yüksek km'li araçlara girme, eğer arabadan çok iyi anlamıyorsan. Bizim gibi sıradan vatandaşları avlar bu galericiler, satıcılar bilgin olsun.
Hacım yedek parçacıyım Kayseri sanayide yerim , 159 dediğiniz aracın motoru dobloda vectrada birçomk araçda kullanılıyor şanzuman zaten aisin ford dan mazdaa landroverden jaguara citroen de peugeot a kadar ortak kullanılıyor
Araçlara ön argı ile bakmak bana çok yanlış geliyor valla , arkadaş cruze dan örnek vermiş baktım liste fiyatlarına emin ederim çoğu parça alfada daha ucuz
PSA motor da kendini kanıtlamış global bir motor zaten yine ford mazda aklına gelecek bir çok araç aynı motoru kullanıyor
Usta konusuna gelince bilgili biri olsun yeterli bence
Aq bizim ülkedeki mantık nasıl çalışıyor anlamıyorum valla
1.6 dizel motor otomatik yada manuel
BERLINGO B9 1.6 HDi 110 - 90 - 75 (2008-2020)
C2 JM (2003-2016)
C3 MK 1 (2002-2010)
C3 PICASSO (2009-ON)
C3 MK 2 (2009-ON)
C4 MK 2 (2009-ON)
C4 PICASSO MK2 (2013-ON)
C4 MK 1 1.6 HDi (2004-2011)
C4 LA 1.6 HDi (2004-2011)
C5 MK 2 RE / RC (2004-2008)
C5 MK 3 (2008-ON)
C5 RE / RC / DE (2008-ON)
DISPATCH (2007-ON)
XSARA PICASSO (1999-2012)
1.6 HDI 90 - 109 - 110 / HP & 1.6 HDI 16V
FORD
C-MAX DM2 (2007-2010)
FIESTA MK 6 (2008-ON)
FIESTA V MK 5 (2001-2010)
FOCUS MK 2 (2004-2012)
FOCUS C-MAX (2003-2007)
FUSION JU (2002-2012)
1.6 TDCI 75 - 90 - 109 - 110 / HP
FIAT
SCUDO 1.6 D Multijet 90 HP (2007-ON)
MINI
MINI R56 One D 1.6 (2009-2010)
MINI R56 Cooper D 1.6 (2006-2010)
MINI Clubman R55 Cooper D 1.6 & One D 1.6 (2007-2010)
PEUGEOT
1007 KM (2005-2009)
107 (2005-2014)
2008 MK 1 (2013-ON)
206 CC 2D (2000-2008)
206 SW (2002-2015)
207 SW (2006-2020)
207 SW (2007-2013)
208 (2012-2020)
3008 OU (2009-2016)
307 3E (2002-2009)
307 3A/C (2000-2012)
308 MK 1 (2007-2015)
308 MK 2 (2013-ON)
4008 (2012-ON)
207 6D (2004-2011)
408 (2010-ON)
5008 (2009-2017)
508 MK 1 (2010-2018)
508 SW MK 1 (2010-2018)
PARTNER 1.6 HDI 75 - 90 - 109 / HP (2008-2020)
PARTNER TEPEE (2008-2020)
1.6 HDI 90 - 109 / HP & 1.6 HDI 110-109 HP & 1.6 HDI 16V
SUZUKI
SX4 1.6 DDIS 90 HP (2007-ON)
VOLVO
C30 (2005-ON)
S40 (2005-ON)
S80 (2005-ON)
V50 (2005-ON)
Bakın hepsinde aynı motor var şanzuman da küçük farklılıklar var yazılımda var çoğunun şase ve yürüyen bire bir aynı ama nasıl oluyorsa aq ustaları forda bakıyor citroene bakmıyor
Volvo iyi peugeot kötü aq mini beş para etmez suzuki sağlam motor aq
onun arzası bitmez öteki hiç arza vermez
Çözebilen varmı bu işe
Ha dersenizki volvo trim malzemeleri kaliteli ford kötü anlarım
patron_38 tarafından 26/Ağu/20 16:42 tarihinde düzenlenmiştir -
patron_38 bunu yazdıneverland bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Hacım yedek parçacıyım Kayseri sanayide yerim , 159 dediğiniz aracın motoru dobloda vectrada birçomk araçda kullanılıyor şanzuman zaten aisin ford dan mazdaa landroverden jaguara citroen de peugeot a kadar ortak kullanılıyor
Araçlara ön argı ile bakmak bana çok yanlış geliyor valla , arkadaş cruze dan örnek vermiş baktım liste fiyatlarına emin ederim çoğu parça alfada daha ucuz
PSA motor da kendini kanıtlamış global bir motor zaten yine ford mazda aklına gelecek bir çok araç aynı motoru kullanıyor
Doğrudur hocam, ben burada soru sorduğun için bilgin yok diye düşünmüştüm.
Alfa 159'a bindim ve kullandım da (benim değil). Canavar gibi bir araba. Çok hoşuma gitmişti.
Arızasını, parçasını falan bilmiyorum yani, benim internetten okuduklarım beni Alfa almaktan vazgeçirmişti. Ona istinaden yazdım.
-
neverland bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Ülkedeki cep telefonu bile özel tüketime giriyor. Lüks yani devlet için.
Devlet her 1 bmw alandan 2 bmw parası kazanırken niye teşvik edecekmiş yerli arabayı? Yerli arabanın yapılım amacı biz de yapıyoruz demek içindir (siyasi) + yurtdışına bu ürünü ihraç etmek için. İç pazara araba yapiyim + vergi almiyim ucuza binsinler diye o kadar yatırım yapmazlar.
devletin lokal para birimi kazancını bakkal mantığıyla düşünüyorsun. yerli para devlet için çok kolay ulaşılabilir birşeydir. tek kararıyla istediği kadar basabilir.
otomobillerden bu kadar ötv alınmasının sebebi dış dengeyi sağlamaktır. hakeza bir iphone un o kadar pahalı olmasının sebebi de dış ticari dengeyi sağlamaktır, tl nin değerini korumaktır.
bugün ötv olmasa asgari ücretli vatandaş dahi sıfır araba alabilir. bunu karşılayacak kadar ihracat yapmıyoruz ne yazık ki.
devlet lokal üretimlerin refah düzeyini yükseltmesi için onlara ötv gibi vergiler koymaz. ama ithal ürünlere vergi koyar. böylece bilanço dengesi yakalamaya çalışır.
o yüzdendir ki yerli ikamesi olursa otomobilin hiç düşünmeden ötv yi indirebilir.
ütopya değildir bu bahsedilenler. basit makro ekonomidir.
-
neverland bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıneverland bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdıpatron_38 bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Doğrudur hocam, ben burada soru sorduğun için bilgin yok diye düşünmüştüm.
Alfa 159'a bindim ve kullandım da (benim değil). Canavar gibi bir araba. Çok hoşuma gitmişti.
Arızasını, parçasını falan bilmiyorum yani, benim internetten okuduklarım beni Alfa almaktan vazgeçirmişti. Ona istinaden yazdım.
Hacım aslında benim beklediğim yorumlar şu şekildeydi
159 iyi yol tutar c5 tutmaz
C5 Az yakar 159 çok yakar
159 un şu kronik hastalığı vardır C5 in şu hastalığı vardır
C5 daha konforludur 159 daha serttir
159 performansı daha iyidir C5 performansı düşüktür
gibi yorumlar
ama bana başka araç tavsiyesi yatırım tavsiyesi geliyor ?
-
C5 asla 159 gibi olamaz çünkü alfa bambaşkadır ama mantık C5 der çünkü ekonomiktir parçası ustası bulunur ve satması kolaydır.
O modellerde ve o km lerde olan araçların en az el değiştireni hangisi ise bence onu almak mantıklı olur, elden ele gezmiş araç mutlaka eşeklemesine binilmiştir.
Şahsen yıllardır çin malı geely kullanıyorum ve alırken çeşitli tavsiyeler geldi, parçası bulunmaz ustası yoktur, gitmez - çekmez, alınmaz edilmez diye korkuttular ama dinlemedim aldım ve halen masrafsız kullanıyorum. Kullanım olarak era kalitesinde ama sağlımlık olarak daha sağlam bir araç diyebilirim öyle övülecek bir tarafı yok ama daha ucuza alıyorsun ve sormadığın halde bir sürü moral bozucu söylentilere maruz kalıyorsun ve bu durum çok rahatsız edici. Kısaca hangi araç kafana yatarsa onu al :) -
C5 2.0 larda performans sorunu yaşamazsın. 1,6 ile yaklaşık aynı yakar.Konforu güzeldir. Ama aracın km si fazla o para edermi bilmiyorum.
-
vegapc bunu yazdı
C5 2.0 larda performans sorunu yaşamazsın. 1,6 ile yaklaşık aynı yakar.Konforu güzeldir. Ama aracın km si fazla o para edermi bilmiyorum.
hacı o paraya hiç bir bok etmiyor aq öyle piç bir rakamki
-
patron_38 bunu yazdı
Aq Araba alamaz olduk 100 lira bütce ile alına bilecek en performanslı en donanımlı araç bakıyorum
159 ve C5 2.0 hdi arasında kaldm
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-en-dolusu-t-e-m-i-z-848165384/detay
2 side dizel ikiside 150 ps üstü , ikiside donanımlı
Kullanan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim
Saygılar
Hocam abime dün alfa romeo guiletta 2015 cam tavanlı dizel 1.6jti aldık.
Oradaki danısman alfacı.Bayiden alıp kendi galerilerinde satıyorlarmış , kendisi de kullanmış 159 ama sorunlu diyor.Daha önce bizde de 156 vardı.İyi bakman gerek hocam =)Guiletta farklı önceki modellere göre.
-
85.000 TL lik araba öneriniz varmı dizel 1.5 otomatik manuel fark etmez ama çok eski istemiyorum