Ali Ata Bakma !
-
JOE bunu yazdı:
-----------------------------Hoşunuza gidiyor olabilir ama orada sadece türbandan(ya da başörtüsü herneyse) bahsetmiyor bahsetse bile sanırım bunu buraya koyan arkadaşın din kurallarından haberi yok ya da öyle davranıyor.
Ne var mesela "emrah camiye koş, koş emrah koş " , "sadık hoca iftar topunu patlat" vb... gibi burada birşeyler eleştirilmiş olabilir ancak bu şekilde dinin alet edilmesini ben tasvip etmiyorum.Sanki camiye gitmek, iftar topu patlatmak yanlış gibi lanse ediliyor.
Kısacası bilinçli bir müslüman(bence) bu kadar basit bir eleştiri yapmamalı.Ha yaparsa ne olur bence seviyesini düşürür o kadar, kimin ne kadar bilgisi varda neye göre konuşuyor, her kafadan bir ses çıkma meselesi bu olsa gerek.
Kimse alınmasın fikirlerim bunlar.
-----------------------------Tabi anam bende zumsuk dini çıkarttım..
"Ali ananı bana getir " ne var bunda yanlış anlamayın tanışmak için...
Neler konuşuyorsunuz kardeşim.Müslümanlık dini iyi bir din falan olabilir fakat devlet dine karıştımı boku çıkar.ç
Aynı geyik konusunda sizin gibi adamların bokunu çıkarttığı gibi....Herkez din üretir ali anasınıda getirir sonra...töbe töbe
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
JOE bunu yazdı:
-----------------------------Hoşunuza gidiyor olabilir ama orada sadece türbandan(ya da başörtüsü herneyse) bahsetmiyor bahsetse bile sanırım bunu buraya koyan arkadaşın din kurallarından haberi yok ya da öyle davranıyor.
Ne var mesela "emrah camiye koş, koş emrah koş " , "sadık hoca iftar topunu patlat" vb... gibi burada birşeyler eleştirilmiş olabilir ancak bu şekilde dinin alet edilmesini ben tasvip etmiyorum.Sanki camiye gitmek, iftar topu patlatmak yanlış gibi lanse ediliyor.
Kısacası bilinçli bir müslüman(bence) bu kadar basit bir eleştiri yapmamalı.Ha yaparsa ne olur bence seviyesini düşürür o kadar, kimin ne kadar bilgisi varda neye göre konuşuyor, her kafadan bir ses çıkma meselesi bu olsa gerek.
Kimse alınmasın fikirlerim bunlar.
-----------------------------Tabi anam bende zumsuk dini çıkarttım..
"Ali ananı bana getir " ne var bunda yanlış anlamayın tanışmak için...
Neler konuşuyorsunuz kardeşim.Müslümanlık dini iyi bir din falan olabilir fakat devlet dine karıştımı boku çıkar.ç
Aynı geyik konusunda sizin gibi adamların bokunu çıkarttığı gibi....Herkez din üretir ali anasınıda getirir sonra...töbe töbe
-----------------------------Birader herşeyden geyik olmaz hassasiyetleri var herkesin değil mi? Hatta sizin de olmalı bence kim neye göre konuşuyor?
Din develete karışır kardeşim bu benim fikrim değil madem bokunu çıkardın söyleyim, araştır öğren.
Kimse din üretemez, zumsuk dini çıkarttın demek beni ilgilendirmez lakin müslümanım diyorsan bu dinin kıstaslarına sahip çıkacaksın.Kimse kimseye bişey öğretmesin herkes araştırsın ancak burada verilen saçma sapan eleştri ve senin fikirlerine bakacak olursak demekki eksiksiniz kardeşim.
Ancak basit sözlerle bu kadar anlatabilirsiniz, yeter artık bu boş beleş konuşmaların.
Müslüman mısın? Nasıl bir kültür düşünce yapısına sahip kafan var? "Ali ananı getir" gidi saçma sapan sığınmaların arkasına nasıl kaçıyorsun? Anlamak güç.
Türkçe bu esnek dil "ali ananı getir" i çok biçimde anlarsın ama bunun asıl içerdiği anlamı herkes önce bilinçaltına sorgular ve sanmıyorum ki bu lafı duyan biri ters tepki vermesin.
Kimseye bokunu çıkardın diye laf atamazsın, saygılı olacaksın kardeşim.
-
burada tartışılması gereken kelimelerin anlamları değil.öyle bir hale getirildiki ülke en basit örneği; başını örtmeyenlere inançsız yerine koyan gözlerle bakılıyor artık. o değil ister inan ister inanma kişinin kendisini ilgilendirir bu dini siyasete alet ederek neden dışlama ortamı yaratılıyor ki.ve din siyasete öyle alet edildi ki artık çok gülünç hale geldi aynen bu konudaki ilkokul fişlerinin örneği gibi gülünç.
-
ilk once herkes birbirini dinleyecek, sonra biz adam olacagiz... eh biraz zor tabi! sakin olmak falan bunlar insanin kendini bilebildigi zaman yapabildigi seyler. bilmiyosan yapamazsin? di mi ?
-
hp32 bunu yazdı:
-----------------------------
efeksiyon adlı müridimizin telefonunda okumuştum bu yazıyı
hoşuma gitmişti baya
-----------------------------: ) hea dolasıo bu mesaj