folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Ali Express'ten Telsiz Alımı Problemi.

Ali Express'ten Telsiz Alımı Problemi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Ali express'ten telsiz aldım.  Telsiz Marka ve Modeli http://tr.aliexpress.com/item/2-PCS-Brand-New-Portable-Radio-Walkie-Talkie-Retevis-H-777-5W-UHF400-470MHz-16CH-Ham/32426810750.html bu linkten bulabilirsiniz.

Fakat bugün arandım. Bu telsizler yasak polis telsiziymiş ankaradan kullanım için belge aldıktan sonra gönderebiliriz dediler yazı gelecekmiş onu bekliyorum. bununla ilgili daha önce tecrübe edinmiş olan var mı?

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

AMATÖR TELSIZCILIK

Amatör Telsizcilik sinavlari her yil Nisan ve Ekim aylarinda Telsiz Genel Müdürlügünce tayin ve tesbit edilen gün ve yerlerde yapilir. Sinav tarih ve yerleri Telsiz Genel Müdürlügünce yayinlanir. Sinavlara girebilmek için sinav tarihinden 15 gün öncesine kadar Telsiz Genel Müdürlügü veya ilgili Telsiz Bölge Müdürlüklerine basvurulmalidir. 

AMATÖR TELSIZCILIK SINAVLARINA GIRECEK ADAYLARDA ARANAN SARTLAR

A) 18 yasini bitirmis olmak.  
    B) En az ilkokul mezunu olmak.  
    C) Türkiye Cumhuriyeti vatandasi veya Türkiye ile mütekabiliyet esasi uygulamasini kabul etmis herhangi bir ülkenin vatandasi olmak.  

AMATÖR TELSIZCILIK SINAVINA BASVURU 

Amatör Telsizcilik sinavina girmek isteyen adaylarin asagidaki belgelerle, sinav tarihinden 15 gün öncesine kadar Telsiz Genel Müdürlügü'ne veya ilgili Telsiz Bölge Müdürlükleri'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. 

A)
     Dilekçe
    B) 
    Sinav basvuru formu  
    C) Iki adet vesikalik fotograf,  
    D) Nüfus cüzdani sureti,  
    E) Sinava giris ücreti makbuzunun asli. 

AMATÖR TELSIZCILIK BELGELERI 

Amatör Telsizcilik Belgeleri A,B ve C sinifi olmak üzere üç siniftir. A ve B Sinifi Amatör Telsizcilik Belgesi almak isteyen adaylarin, telsiz teknigi, Telsiz Kanunu ve Amatör Telsizcilik Yönetmeligi ve amatör telsizcilik isletmesi konularini içeren yazili sinava ve mors kodu sinavina, C Sinifi Amatör Telsizcilik Belgesi almak isteyen adaylarin ise sadece telsiz teknigi, Telsiz Kanunu ve Amatör Telsizcilik Yönetmeligi ve amatör telsizcilik isletmesi konularini içeren yazili sinava girmeleri ve A sinifi : 75, B sinifi : 60 ve C sinifi için 50 puan  almalari gerekmektedir. 

AMATÖR TELSIZCILIK BELGESI VERILMESI IÇIN ARANAN SARTLAR  

Amatör Telsizcilik belgesi verilmesi için asagidaki usuller uygulanir. 

A) Amatör Telsizcilik sinavini kazananlarla, yabanci bir ülkeden Amatör Telsizcilik Belgesi almis T.C. vatandaslarina asagidaki sartlari tasimalari halinde Amatör Telsizcilik Belgesi verilir.  
         1- Devletin sahsiyetine karsi islenen suçlardan mahkum olmamak,   
         2- Silah ve uyusturucu madde kaçakçiligi ve toplu kaçakçilik suçlarindan mahkum olmamak,  
              Belge almak isteyenlerin, bir dilekçe ekinde; iki adet fotograf,  savciliktan iyi hal kagidi, ikametgah ilmuhaberi, nüfus cüzdani sureti ve belge ücreti makbuzunun asli ile birlikte Telsiz Genel Müdürlügüne veya Telsiz Bölge Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. 

B) Yabanci uyruklular için;  
         1- CEPT Amatör Telsizcilik Belgesine sahip olmayan yabancilarin;   
              a) Türkiye ile yabancinin mensup oldugu ülke arasinda bu konuda bir mütekabiliyet esasinin mevcut olmasi,  
              b) Ülkesinden alinmis ve Türkiye'de verilen Amatör Telsizcilik Belgeleri'nden birine esdeger bir belgeye sahip olmasi,  
              c) Türkiye'deki geçici ikamet süresi içinde bulunacagi adres veya adresleri bildirmeleri,  
              d) Amatör telsiz istasyonunda kullanacagi telsiz cihazlarini ve teçhizatini pasaportuna kaydettirmis olmalari,  
              e) Basvuru formunu doldurmalari ve ekinde; ülkemizde kullanacagi amatör telsiz cihazlarina ait teknik dökümanlari, amatör belge ve pasaport fotokopilerini göndermeleri gerekmektedir.  
         2- CEPT üyesi bir ülke tarafindan verilmis geçerli bir Amatör Telsizcilik Belgesine sahip amatör telsizciler ile CEPT kararlarini kabul etmis CEPT üyesi olmayan ülkelere mensup amatör telsizciler, söz konusu belgenin verilmesi ve kullanilmasi konusunda Türkiye ile mütekabiliyet esasi uygulamasini kabul etmis bir ülkenin vatandasi olmalari halinde, bu konuda ülkemizce uygun görülen kararlar dogrultusunda Türkiye'de serbestçe faaliyette bulunabilirler. 

AMATÖR TELSIZ RUHSATNAMESI    IÇIN BASVURU

Amatör telsiz istasyonu kurma ve kullanma müsaadesi almak isteyen Amatör Telsizciler ile Dernekler ve Egitim ve Ögretim Kurumlari bir dilekçe ile TGM veya Telsiz Bölge Müdürlüklerine müracaat ederler. Basvuru dilekçesine;

1- Istasyon sorumlusu amatör telsizciye ait Amatör Telsizcilik Belgesinin fotokopisi,  
              2- Sorumlularca imzalanmis ve doldurulmus TGM-14 Basvuru Formu,  
              3- Telsiz cihazlarina ait teknik dökümanlar,   
              4- Cihaz basina ruhsatname ücret makbuzu asli, ilave edilir. 

TGM Hesap No : T.C. Ziraat Bankasi Ankara/Yenisehir Subesi 304001/1340-6 

Detayli Bilgi Için :0 212 60 10 / 292 

mkyb tarafından 07/Nis/16 12:22 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Erkek

Ben geçen yıl şu modeli almıştım http://tr.aliexpress.com/item/2-PCS-Scan-RETEVIS-RT628-Black-Walkie-Talkie-0-5W-UHF-Europe-Frequency-446MHz-LCD-Display/1589898771.html?spm=2114.010208.3.1.pMSW0c&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_5_301_10034_507_10032_10020_10017_10005_10006_10021_10022_401_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=2f5d5e59-34ed-4bbf-8455-713a19eb1af0

Muhtemelen biraz basit olduğundan bir sorun olmadı hatta ikinci kez bile getirttim. Arazide kullandım sıkıntı çıkarmadı 4km diyor ama 3 km felan çekiyor ki buda açık arazi de  yeterli. Hele ki Şarjlı pille kullanırsanız iyi bir kullanım sağlıyor. 

ben sadece ben
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bu Aselsan`nın kobra telsizleri var. açık alan, kapalı alan daha geniş. geçen Konya sokakta bir hanın altındaki dükkana sormuştum. 200 TL demişti çiftine. marketten temel gıda satın alır gibi @_@

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

@mkyb hocam yasalarımız çok güzel de birde bunların nedenlerini yazsalar ne makbule geçer. 

daha yazı gelecek geldiğinde sizinle detayları bu konu altından yazarım.

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Bu cihazlar PMR değil dünyanın her yerinde aynıdır Amatör Telsizci Lisansı olmayanlar kullanamaz kullansa dahi Terör suçundan yargılanma riski var.  

C10H15N tarafından 07/Nis/16 16:36 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    Sammy bunu yazdı

Ben geçen yıl şu modeli almıştım http://tr.aliexpress.com/item/2-PCS-Scan-RETEVIS-RT628-Black-Walkie-Talkie-0-5W-UHF-Europe-Frequency-446MHz-LCD-Display/1589898771.html?spm=2114.010208.3.1.pMSW0c&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201602_5_301_10034_507_10032_10020_10017_10005_10006_10021_10022_401_10018_10019,searchweb201603_6&btsid=2f5d5e59-34ed-4bbf-8455-713a19eb1af0

Muhtemelen biraz basit olduğundan bir sorun olmadı hatta ikinci kez bile getirttim. Arazide kullandım sıkıntı çıkarmadı 4km diyor ama 3 km felan çekiyor ki buda açık arazi de  yeterli. Hele ki Şarjlı pille kullanırsanız iyi bir kullanım sağlıyor. 

Bu cihaz PMR cihazdır. ondan sıkıntı çıkmamıştır. 

Toplam Hit: 885 Toplam Mesaj: 7
ali expressten telsiz