Ali Kırca Hakkında Suç Duyurusu
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------@god...
edit:
şöyle diyeyim...
ilk başta çoluk çocuğun orada konuşması ve "gençlerin" olmasını yadırgadım,bunca eli kolu sallanarak gezen varken...ama yazdığımdan anlaşılması gereken sonradan mantıklı bulduğumdu...
konuşuldu diye bu raddeye gelmesi ise ikinci yadırgadığım şey...
-----------------------------işin tek olumlu tarafı çocukların biraz da olsa politik olduğunu görebilmekti zaten.
yine de ben bu olayın esra ceyhandaki uçan adam olayında olduğu gibi daha önceden tasarlandığını düşünüyorum.
o kürt çocuk Atatürk ve apo karşılaştırmasını yapıcaktı o yüzden öne oturtuldu sahnede. hatta belki de diğer çocukların o çocuğa bunun söyletileceğinden habeleri vardı.
birileri bu çocukları kullandı ama reyting uğruna ama ideoloji uğruna
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
aslında sadece ali kırcanın değil tüm kanalın şikayet edilmesi gerekirdi ordaki veletlerde dünyadan bir haber bişey bildiklerini sanıyolar orda o veletler değilde 18-22 yaş arası kişiler olsaydı biriside çıkıp terör sempatizanlığı yapıp Atatürk ile bebek katilini eşit değerlendirseydi o ordan sağ çıkamazdı.Ama malesef orada Atatürk'le bebek katili karşılaştırılıyor millet gülerek yanıt veriyor böyle embesillik olmaz..
-----------------------------Oradaki çocuklar en başta aileleri olmak üzere çevrelerinden "duyduklarını" söylediler...en azından o yaşta araştırma yapanına rastlamadım...bu da aslında ne derece sapkın fikirlere sahip yetişkinlerin de olduğunu gösterdi(herkesi aynı kefeye koymuyorum orada)...
Kızılacak biri varsa,Ali Kırca dan önce;aileler ve eğitimcilerdir...çocuklar doğuştan o fikirlere sahip olmadı ya...ee kendi fikirlerini çizgiye oturtabilecek yaşlarına da daha var...hem zaten adı üzerinde onlar çocuk,onların lafı ile hareket edip gündemi ona göre yönlendirecek bir seyirci varsa akıldan da yoksundur...siyaseti onların eline veren yok...
-
Avira bunu yazdı:
aslında sadece ali kırcanın değil tüm kanalın şikayet edilmesi gerekirdi ordaki veletlerde dünyadan bir haber bişey bildiklerini sanıyolar orda o veletler değilde 18-22 yaş arası kişiler olsaydı biriside çıkıp terör sempatizanlığı yapıp Atatürk ile bebek katilini eşit değerlendirseydi o ordan sağ çıkamazdı.Ama malesef orada Atatürk'le bebek katili karşılaştırılıyor millet gülerek yanıt veriyor böyle embesillik olmaz..
-----------------------------aynen öyle hocam. eğer o çocuğun yerinde bi yetişkin olsaydı şimdi içerde olması gerekiyo. işte program yöneticileri bu çocukları kullandı
-
Aslında hem god ın hem de avira nın bakış açısından bakılınca...bir artniyet aranabilir...
Zaten konuştuklarına katılıp katılmadığımı söylemedim...ama halkın iç yüzü çocukların zihinlerinde olanlar ile gayet görüldü...ve kötü de olmadı...
-
bana göre bu yaşta çocukların bu işlerin içinde olması saçma,bu çocuklarında bu konular hakkında bilgisi olması sebebi bana göre artık ülkenin kaderinin nereye gittiği belli olmadığı için ve heryerde bu konular döndüğü için çocuklarda etrafından veya ailesinin duyduklarını gelip programa yansıtıyolar ama siyaset boş şeydir insanları çok güzel böler ve yaşları küçük bu çocukların zihinlerini sorularla doldurur yani amaç ülkenin kaderini etkiliyerek küçük çocukları bile çıkmaz düşüncelere sokmak amaç böylece soru işaretleriyle büyüyen bir yeni nesil olucak..
-
TGB olmasaydı herhangi bir vatandaşım bu davayı açsaydı sonuna kadar desteklerdim ancak işin içinde TGB olunca ilk aklıma gelen şey "kürtler kardeşimiz birlik beraberlik" vs nidaaları
Ancak filistinde bombaların patladığı yılbaşı gecesinde TGB nin merkez üssü (Atilla ilhan kültür merkezinde) sabaha kadar alkol eğlence vs..
Bu sadece örneklerin bir tanesi..
TGB liyiz diye piyasada bi baltaya sap olamayan gençliğin ve onları maşa gibi yöneten büyük başların yapmaya çalıştığı şeyin tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü amaç farklı!
-
Soru işaretleri ile büyümeyen çocuk var mı ki yav...İnsanlar daha ilkokulda 1. sınıfta,andımız okuyor İstiklal Marşı nı söylemiyor mu...o zaman her şey boş...Çünkü onu bağıra bağıra okumaktan daha çok özümsenerek okunması işe yarar...Çocuklara her şey dayatılıyor ve işte bu yüzden herkesin dilincde bir Atatürk...ama sadece dilinde...kulaktan dolma bilgiler ile yaşıyor çocuklar ilkelerini...işte o yüzden onların kafalarındakileri yönlendirmek de o kadar kolay...ne kadar erken eğitim o kadar iyidir diyorum...ama bunu zihinleri yıkayarak televizyona çıkarmak ile başarma güdüsü ancak aleyhimize olur...dediğim gibi beyin yıkamadan olacaksa olsun...
-
-----------------------------İstiklal marşıyla andımızın okunması bir dayatılma değildir bir tarihi gerçeği görmeyle alakalıdır onu nasıl bir soru işaretine bağladın anlamadım.Belki o çocuk orda 4/2'sini zor anlicak ama biraz büyüdüğünce neden okuyacağını anlamayacakmı ? hangi toplumda güle oynaya askere giden var ? yada kimin toplumunda Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez gibi laflar var.Kimin toplumunda bu kadar büyük bir atası var ? yani o aslında dayatılma değil Türk toplumunun has yaşamıdır.Çünkü Türk toplumunu avrupa gibi beleşçi peşkeşçi olarak dünyaya gelmedi.Hep bağımsızlık için vardı.Atatürk'üde küçüklüğünde anlayanlar bellidir.Yani ortada dayatılma değil öğretilipte öğrenmek istemeyen nesil vardır.
-
çok iyi oldu çok iyi velet Atatürkle apoyu bir tutarken sesi çıkmıyordu ali beyin
Daha küçük yaştan T.C Vatandaşlarına Atasının ve Vatan sevgisinin aşılanması neden rahatsız ediyor ki bazılarını dayatılmaymış bilmemneymiş işte bu çeşit fazla özgürlük düşünceleribizi bu hale getiriyor Her T.C Vatandaşı atasınıda Vatanınıda sevmeli sevmek zorundadır. Bu bir dayatmaysa evet dayatılmalı bu ülkeyi ve atasını sevmeyenin bu ülkede ne işi olur ki gider sevdiği ülkeye sevdiği devlet adamına tabi olur -
Avira bunu yazdı:
-----------------------------İstiklal marşıyla andımızın okunması bir dayatılma değildir bir tarihi gerçeği görmeyle alakalıdır onu nasıl bir soru işaretine bağladın anlamadım.Belki o çocuk orda 4/2'sini zor anlicak ama biraz büyüdüğünce neden okuyacağını anlamayacakmı ? hangi toplumda güle oynaya askere giden var ? yada kimin toplumunda Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez gibi laflar var.Kimin toplumunda bu kadar büyük bir atası var ? yani o aslında dayatılma değil Türk toplumunun has yaşamıdır.Çünkü Türk toplumunu avrupa gibi beleşçi peşkeşçi olarak dünyaya gelmedi.Hep bağımsızlık için vardı.Atatürk'üde küçüklüğünde anlayanlar bellidir.Yani ortada dayatılma değil öğretilipte öğrenmek istemeyen nesil vardır.
Olay zaten büyüyene kadar olanki süreç...tüm beyin yıkamalar da o zaman diliminde oluyor diyorum ben de...Zaten milletime ilişkin de bir şey söylemedim...has yaşam dediğin kavramı söylemekten çok özümseyenler göründüğü kadar gerçek olsaydı,şuanda da bu durumda olmazdık...vatanını en çok seven çok konuşan değil,görevini en iyi yapandır...