Aliexpress'den Şu Zamanda -Temmuz 2020- Ürün Almak ? - Laptop Flex Kablo (Monitör) Yurtdışından Satın Almak? [ÇÖZÜLDÜ]
-
rapidhacker550 bunu yazdı
dolar fiyatı üzerinden mi %20 hesaplanıp çevriliyor.
300 TL = 44,11 Dolar 44,11/100 * 20
Doları liraya çevirip o şekilde vergiyi çıkarıyor gümrük.
-
mkyb bunu yazdıaksata bunu yazdımkyb bunu yazdıaksata bunu yazdı
Laptop anakart alsam gelir mi ?
Gelir. Parfüm ve imei numarası olan tüm ürünlerde sıkıntı çıkarıyorlar genelde.
300 liralik anakarta ne kadar vergi çıkar acaba
Gümrük Vergisi (%20): 60,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 8,00 TL
Damga Vergisi: 0,80 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 68,80 TLHa ama bak şimdi aklıma geldi internete girebilen cihazlara TRT bandrolü muhabbeti gelmişti. Onuda isteyebilirler.
https://onedio.com/haber/internete-baglanan-tum-cihazlara-trt-bandrolu-geliyor-718884
Laptop lardan %2 aliyorlarmis
-
mkyb bunu yazdırapidhacker550 bunu yazdı
dolar fiyatı üzerinden mi %20 hesaplanıp çevriliyor.
300 TL = 44,11 Dolar 44,11/100 * 20
Doları liraya çevirip o şekilde vergiyi çıkarıyor gümrük.
44 doları paketteki faturada veyahut üzerinde yazıyor ve ellerine geçtiği günki doların karşılığı ney ise atıyorum 9 tl
9x44 dolar diyor ve o rakamın %20 sini alıyor öyle mi ?
-
Eyw hocalar saolun. Yarin bir gun soyleyebilirsem soyleyecem. Deneyimlerimi yazarim.
-
Aliexpress'ten baya ürün söyledim son 3 aydır.
Corona çıktığından beri baya hızlı geliyor kargolar. Kimse almıyor diye heralde normale kıyasla çok hızlı.
Onun haricinde %20 vergi + 9 lira gümrüğe sunuş bedeli geçiriyorlar.
-
Hocam ben sürekli alıyorum bir pakette 26 tl vergi ödedim. Diğer paket 1.5 kilo geldi 36 ödedim. Bir diğerine ise 23 tl. Artık neye göre hesaplıyorlar fikrim yok. Paket başı ürün bedelleri 20-30 dolar arasında değişen kablo switch ws. Bir paket 15 günde diğeri ise 26 günde geldi. İstanbul gümrükte 2 gün bekliyor sonra ptt ye yollanıyor. Normalde 2 dolarlık flex kablo ama burda yok istediğim şekilde biz de mecburen böyle aldık.
-
banneduser bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
Ayrıca firmanın kendisi 25 euroya satıyor. Bu kadar ucuz olmasının sebebi ne olabilir ki? Gerçi o firma da muhtemelen bu ürünü Çin'de bir şirkete yaptırıyor ama aklımda deli sorular .d
bu site firmanın kendisi değil biliyon di mi ? :D
Hocam monster clevo'dan satın alıyor sanıyordum .d Anakartın amerikan olduğunu biliyorum ama
evet monster clevodan alıyo da , bu site clevonun değil xd