Alınması Gereken Zor Karar...
-
Arkadaşlar bu konuda çok düşündüm ve içinden çıkamadım birde sizlere sorayım istedim...
Durumu kısaca özetleyim. Bu gün bir kaç saat öncesi itibariyle bir başka firma ile anlaşmış durumdayım... yani iş için pazartesi günü bir aksilik olmazsa işe başlıyorum...
ancak sıkıntı şu bu firma benim bursiyerim ve eski patronum olan kişinin rakibi... şimdi kesinlikle bu firmada çalışacağım bu konuda karar vermiş durumdayım ancak bursiyerimide incitmek istemiyorum sonuçta bana yardımcı oldu bir çok konuda... eski firmamdan ayrılma nedenime gelince ingilizce kursuna gitmem yani patronumun parasını ödediği kursa gitmem için bir kaç saat önce çıkmam gerekiyordu... kendiside part time eleman çalıştırmak istemediğini ama kursa devam etmemi istediğini söyledi... böylece bende işten istifa ettim onun isteği üzerine ve kursa devam ettim...
herneyse konunun esas sıkıştığı nokta yukardada söylediğim gibi yeni anlaştığım firma kariyer açısından çok iyi bir pozisyon öneriyor... ama bu firmada başlarkende bursiyerimi incitmek istemiyorum... sizce ne yapmam gerekir?
Not: şuan bir hayli gergin olduğum için biraz çıkıp yürüyeceğim yazdıklarınız gelince okuycam ilgilendiğiniz için şimdiden çok sağolun arkadaşlar...
-
ben bursiyerin olsaydım ve benden habersiz, sessiz sedasız rakibimle çalıştığını duysaydım hayal kırıklığına uğrardım.
git bir konuş adamla.
-
evet önce bursiyerinle konuş her şeyi anlat zaten teklifi beğenirse kendi der sakın kaçırma diye.
-
hocam kariyer açısından bakarsan olaya, yani profesyonel düşünürüm ben derse gözünü kırpma git çalış.
ki anladığım kadarıyla adam burs vermemiş, çalıştırmış, öğrenci olduğun için biraz burs ayağına yatmış.
içini rahat ettir. bu devirde kimse kimseyi mikmeden zengin olamıyor.
-
ileride hayatını geçindirmeni sağlayacak olan eski patronun değil
konuşup açıklaman iyi olur ama sakın utanma mahçup olma
-
Bence herşey para kariyer vs değildir.İş hayatında duygulara yer yok diyenler insanlıktan çıktıklarının farkına varamıyorlar.Her şey daha fazla kar daha fazla yükselmek için yapılan tüm yanlışlar mübah görülmeye başlıyor.
-
boyle zor durumlarinda biraz empati kurabilirsen cözüme ulasabilirsin.
-
wrongly bunu yazdı:
-----------------------------
ki anladığım kadarıyla adam burs vermemiş, çalıştırmış, öğrenci olduğun için biraz burs ayağına yatmış.
-----------------------------bende aynısını düşündüm çalıştırmış adınıda burs koymuş gibi. tabii okuduğu dönem burs vermiş sonrasında işe almışda olabilir ama bilmiyorum.
-
Doğduğum yer değil doyduğum yer diye bir söz vardır. aslında çok maddiyatçı bir söz sevmem ama genelde söylenmesi doğru olan konular vardır senin durumundada olduğu gibi... Başkalarını memnun etmek için kendi hayatını harcama derim ben.
-
oyunun kurallarini koyamyrsn koyulms kurallara gore oynucaksin. hersey parami, kariyermi olmadigini ancak biseyler ters gitmeye basladiginda anliyo insan. is dunyasinda heran hersey olabiliyo sana suana kadar olanaklar saglayanlari incitme. En azindan karsılastiginda rahat rahat konusabilesin.
-
hoca adam sana benim yanmda çalış diye burs vermediya hiç düşünme kararında devam et