Alkolden Ehliyet Kaptırmak
-
amele_2 bunu yazdıumarim ehliyetini birdaha goremez, alamazsin ;)
amin
-
Seastar bunu yazdı
ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 160 tl gibi bi rakamdı sanırsam. sen arkadasının bilgilerini aklında tut ehliyetinin yanında olmadığını söyle o cezayı yersin. yani bişey olmaz rahat ol.
aha buda suç. (suça teşvik)
-
kardeş herşeyi geçtim alkolle araba kullanmaya nasıl cesaret ettin? Hadi seninkini geçtim, başkalarının hayatını tehlikeye atmak seni ürkütmedimi?
-
Kartal - Yenibosna istikametinde ilerlerken çevizlibağda metrobüs yoluna daldım sölemesi ayıp.. 3,28 promil alkol almışım.. Ehliyeti kaptırdım haliyle.. 650 lira cezada cabası.. Ehliyete el koyan polis memleketlim çıkınca 3 - 5 muhabbette sakın ola ehliyetsiz yakalanma. Ehliyetsiz araç kullanma cezası ile ehliyetine el koyulmuş bir şekilde ehliyetsiz olarak yakalanırsan iki cezanında farklı muamelesi oluyormuş
yani şöyleki . Ehliyetsiz yakalandın diyelim 150 mi ne öle bi para cezası
Ehliyetini kaptırdın öyle yakalandın. 1,5 yıl hapis cezası onuda yatırmıyorlar para cezasına çeviriyorlar yani 10000 TL gibi bişeye tekabül ediyor..
Ben arabanın anahtarına bile el sürmüyorum.. Sanada tavsiye ederim.
-
ZoRKaYa bunu yazdıamele_2 bunu yazdıumarim ehliyetini birdaha goremez, alamazsin ;)
amin
-
aynı dertden bende de var :D 2 gün öncede 0.69 dan kitlediler allah insaflı adamlardı arabayı baglamadılar baglasar 600 de 1250 girmişti şubatın 2 sine kadar ehliyet yok ama ben ayarladım ehliyeti :D
ayrıca benim ceza puanımda 85 di sanırım
EcHoLL tarafından 04/Eyl/12 05:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Alkol metrenin hatalı olduğunu iddaa edip hastahane'ye kan testine gönderilmenizi isteseydiniz ehliyetinizi kaptırmazsınız (0.50 promile yakın yakalananlar...)
-
Dostum, bende alkolden 6 ay ehliyeti kaptırmıştım. Ama o 6 ay içerisinde aktif araç kullandım ve hiçbir çevirmeye girmedim. Tamamen şans ve teknik.
Teknik olan kısım, aracı sadece okul için kullanıcaksın ve özellikle akşam saatlerinde (20:00'dan sonra) ASLA kullanmayacaksın. Ayrıca GBT kontrolü yapılan noktalarda, köprüaltları, yanyollar vb ezberleyip, oralardan geçmeyeceksin.
Ceza kısmına gelince, ehliyetin kaptırdığın halde, araç kullanırken yakalanırsan; 1-aracı bağlarlar, 2-ehliyetini iptal ederler. Başka birisinin bilgilerini ezberlemen bir işe yaramaz. Adamların elinde resmini dahi görebilecekleri bir sistem var. Ruhsatın içerisine bir 250 kağıt sıkıştır, acil durumlarda kullanırsın.
-
ehliyetsiz araç kullanırsan ( ki alkolden kaptırmışsın ) aracını bağlarlar yedi emine çekerler artık oradan çıkarmak için bayağı bir uğraşırsın bir sürüde paranı alırlar + hakkında dava açılır + başkasının kimlik bilgilerini ezberlersin polise kimlik bilgilerini okuduktan sonra sendeki nüfüs cüzdanı ile karşılaştırırlar.. ( nüfüs cuzdanına gerek yok ) ehliyeti verdikya dersen - yine ceza yersin en son şüphelenip seni götürmek isteye bilirler - söylediklerin ortaya çıkarsa o zaman işlem farklı boyut kazanır.
-
Zande bunu yazdı
Dostum, bende alkolden 6 ay ehliyeti kaptırmıştım. Ama o 6 ay içerisinde aktif araç kullandım ve hiçbir çevirmeye girmedim. Tamamen şans ve teknik.
Teknik olan kısım, aracı sadece okul için kullanıcaksın ve özellikle akşam saatlerinde (20:00'dan sonra) ASLA kullanmayacaksın. Ayrıca GBT kontrolü yapılan noktalarda, köprüaltları, yanyollar vb ezberleyip, oralardan geçmeyeceksin.
Ceza kısmına gelince, ehliyetin kaptırdığın halde, araç kullanırken yakalanırsan; 1-aracı bağlarlar, 2-ehliyetini iptal ederler. Başka birisinin bilgilerini ezberlemen bir işe yaramaz. Adamların elinde resmini dahi görebilecekleri bir sistem var. Ruhsatın içerisine bir 250 kağıt sıkıştır, acil durumlarda kullanırsın.
aynen arkadas doğru yazmıs 5 aydır ehliyetsiz kulanıyorum istanbul gibi adım başı çevirme olan biyerde çevirme noktalarını öğren hadi kaza bela cevirirlerse polise durumu izah edersin biraz ağlma sızlama bisey olmaz