Allah Lafzı
-
hocam maddeyi cisim haline getirmek yaratma olmadı tamam bende bunu söylüyorum zaten ama insanların birçoğu birşeyi cisim haline getirdiklerinde bulduklarında ben yarattım diyor.Allah bize bunu hatırlatıyor burada.
-
güzel yazı bazı kısımlarını anlamama ramen
-
dengesiz insanların beyinsizce fikirlerine alet ettikleri arı larla ilgili konuda şöyle yazmışım
VisualBoy bunu yazdı:
-----------------------------ben onu kendine eğlence arayan biri olarak görüyorum, madem hiç bişey e ihtiyacı yoktu seni yaratma amacı neydi?
şeytan ın Adem i yoldan çıkaracagını biliyordu, peki şeytanla neden böyle bi yarışa girildi? sonucunu bilsede...
neden dünya 7 günde yaratıldı? ol demesiyle olmayacak mıydı?
-----------------------------bu soruların cevabı nedir?
Allahın benim ibadetime ihtiyacı mı vardır da benden ibadet etmemi istiyor, madem bağışlayıcı direk cennetine alsın,
başka bir soru;
ben neden dünyaya gönderilip cennet ile cehennem arasında bir seçip yapmak zorunda bırakılayım???
-
----------------------------- bu soruların cevabı nedir? Allahın benim ibadetime ihtiyacı mı vardır da benden ibadet etmemi istiyor, madem bağışlayıcı direk cennetine alsın, başka bir soru; ben neden dünyaya gönderilip cennet ile cehennem arasında bir seçip yapmak zorunda bırakılayım???
1.soruna cvp:senin ibadetine ihtiyacı yok ama önce haketmen gerek haketmeden kimseye bi şey yok
2.soruna cvp:sordugun soruların mantıgı aynı yere dayanıor zaten soru olsun die sormuşsun bana öyle geldi yargısız infaz yoktur islam dininde bi takım şeyleri hakettikten sonra elde edersin cennet veya cehennem gibi baska söze gerek yok vesselam...
-
Visualboy:
ben onu kendine eğlence arayan biri olarak görüyorum, madem hiç bişey e ihtiyacı yoktu seni yaratma amacı neydi?
------------------------------
Alemleri Habibullah için yarattı.Bizleri yalnızca ona kulluk etmemiz için yarattı.
--------------
Visualboy:
şeytan ın Adem i yoldan çıkaracagını biliyordu, peki şeytanla neden böyle bi yarışa girildi? sonucunu bilsede...
--------------------------------
Bizler Kal-u Bela dediğimiz yerde Rabbimize bir söz verdik.O bize sordu "Ben sizin Rabbiniz değilmiyim" dedi.Bizde " Evet " dedik.Yani onu Rabbimiz olarak kabul ettik.Bizim bu sözü tutup tutamayacağımızı dünyada sınamak istedi.Ve imtihan içinde 5 büyük Melekten birini seçecekti.Şeytanıda kendisi seçti.Onu isyankar kıldı.Şeytanla yarışa girilmedi.Şeytan " İzzetine yemin ederimki kullarını yoldan çıkaracağım yalnız ihlaslı kulların hariç " dedi.Allah bizlere ihlaslı olmamızı emretti bu yüzden.Neden ibadet ediyoruz? şükretmek için biz ona sadece eklem yerlerimiz için şükretmeye kalksak yinede ömrümüz yetmez.Zaten o bizi ibadetimizle cennetine almıyor çünkü yetmez.Bin senede ibadet etsek yetmez o cennete girmeye.Sana baban para verdiği zaman sen ona teşekkür edersin etmediğin zaman baban senden bekler bunu tabi baba ile Allah kıyaslanamazda Allah bize organlarımızı vücudumuzu rızkımızı verdi.Ona şükretmemizi istiyor.Bu namazla oluyor zikirle oluyor orucla oluyor.Hadis-i Kudside " Ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim" buyuruyor.Yalnızca tefekkür et.Ama burda insanların beyinlerini bulandırmak için yazma.He gerçekten öğrenmek için yazıyorsan eyvallah elimizden geldiğince cevap yazarız..Ama eğer amacın insanların beyinlerini bulandırmaksa bunu yapma..Bu yaptığın güzel bişey olmaz çünkü..! -
kapil bunu yazdı:
---------------------------------------------------------- bu soruların cevabı nedir? Allahın benim ibadetime ihtiyacı mı vardır da benden ibadet etmemi istiyor, madem bağışlayıcı direk cennetine alsın, başka bir soru; ben neden dünyaya gönderilip cennet ile cehennem arasında bir seçip yapmak zorunda bırakılayım???
1.soruna cvp:senin ibadetine ihtiyacı yok ama önce haketmen gerek haketmeden kimseye bi şey yok
2.soruna cvp:sordugun soruların mantıgı aynı yere dayanıor zaten soru olsun die sormuşsun bana öyle geldi yargısız infaz yoktur islam dininde bi takım şeyleri hakettikten sonra elde edersin cennet veya cehennem gibi baska söze gerek yok vesselam...
-----------------------------Hz.Muhammed peygamber olmayı hak edecek ne yaptı peki yada Hz.Adam ilk insan olmayı hakedecek naptı?
ben cennet cehennem arasında seçim yapmayı değil yaratılmamayı, olmamayı isterdim, ben o soruyu onun için sormuştum.
Allah madem kullanalım diye irade vermiş, neden bize sorulmadı dünya mı hiç lik mi diye...
-
çok güzel yaa. Tşkler paylaşım için
-
Sufi bunu yazdı:
-----------------------------
Visualboy:
ben onu kendine eğlence arayan biri olarak görüyorum, madem hiç bişey e ihtiyacı yoktu seni yaratma amacı neydi?
------------------------------
Alemleri Habibullah için yarattı.Bizleri yalnızca ona kulluk etmemiz için yarattı.
--------------
-----------------------------soruyu eksik yazmışım sanırım, sen yine de cevap vermişsin; bizim kullugumuza ihtiyacı olmadıgı halde bizi yaratışındaki sebep neydi?
-
hocam hz.muhammed bir bedendi ama birde bu dünyadan önce ruhlar alemi vardı bizim hatırlayamayacağımız.Allah ilk olarak Hz.Muhammed'in nurunu yarattı tüm mahlukatıda bu nurdan yarattı.Hz.Muhammed ruhlar alemindede peygamberdi.Her mahlukattan önce vardı o zaten.Dünyayı yarattı ve bir beden seçti ona yerleştirdi bu resullük görevini.Hiçmi araştırmadın acaba Muhammed'ül emin derlermiş Hz.Muhammed'e en emin kişi yalan söylemeyen kişi herkesin güvendiği kişi herkesin sevdiği kişi herkesin övdüğü kişi.Muhammed'in manası nedir? Övülmüş demektir.Bu gerçek incildede geçer övülmüş adında bir peygamber gelecektir diye bahseder incilde( Barnaba incili"yasak incil").Hz.Adem madde olarak yarattığı ilk kişi zaten.İlk insan ( madde olarak ) Onu kendi yarattı halife olarak peygamber olarak.Sonra dünyaya gönderdi.Sana iradeyi dünyada verdi ama yine senin iraden dışında gerçekleşen kader dediğimiz olaylarda var.Külli irade,Cüzzi irade.
visualboy:"ben cennet cehennem arasında seçim yapmayı değil yaratılmamayı, olmamayı isterdim, ben o soruyu onun için sormuştum." Hocam zaten yaratılmamış olsaydın isteme hakkında olmazdı :) çelişkilerin var ama kendin bulmaya calısıyorsun.eğer istersen sana kitap gönderebilirim? tabi eğer arıyorsan.He eğer ben aramıyorum O'nu felan diyorsan sorun yok o zaman bu sorularıda sormana gerek yok sadece başkalarınında çelişki yapmasına sebep olursun.Bu arada Açılan konuyla konusulan konunun pek bi alakası kalmadı.. -
16. posttaki 2. cevabımı tam okumadın sanırım hocam orda belirtmeye çalıştım eğer anlasılmadıysa dahada açalım konuyu? ama lütfen ya pmden yada msnden konusalım kapil'in açtığı konuyla konustuklarımızın pek alakası kalmadı..