Allah Yok Diyenlere
-
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder.
Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?
Hoca: Allah'ın bir >>kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim.
Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana.
Hoca: Allah'ın >>izniyle cevap vermeye çalışırım
Delikanlı: 3 sorum var
1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?
Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.
Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?
Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.
Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.
Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca
Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.
Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?
Delikanlı: Evet
Hoca: Bana bu acının şeklini göster o zaman!
Delikanlı: Gösteremem.
Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.
Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?
Delikanlı: Hayır.
Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi?
Delikanlı: Hayır
Hoca: Bu işte takdir dir (kader)
Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz
Delikanlı: Evet böyle denir.
Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? -
güzelmiş tebrikler...
-
vay be hoca güzelmiş ataist it inanmazsan öle saksıyı yersiin kafan :)
-
valla bizim hoca yaman çıktı prof lar halt etmiş
-
sorgulayan ateist çıkar
-
Çok güzelmiş eline sağlık. Valla sizleri bilmem de ben sorgularım,sorarım ve sonuçta yine Allah ı bulurum.Böylece iman daha çok kuvvetleniyor.Tabii İslam dinini hiç bilmeyen veya az çok bilen biri sorgularsa yanlış yola sapması doğaldır
-
Bu konu ile ilgili baya bir bilgisi olan bir abimize bu metni gönderdim.Dedi ki bunu çalmışlar.Yani yukarıdaki olay değiştirilmiş.Bu olay İmam-ı Azam'ın başına gelmiş bir hadisedir.Bazı insanlar sanırım bunu günümüze uyarlamış :)
-
ben de diyorum bizim hoca anlatmış tı acaba hangi hoca anlattı diye düşünüyordum ertan diyince aklıma geldi İmam-ı Gazalinin başından geçmiş bir olay bu
-
Çalıntı olsada sonuçta akıla gelmiyecek bir örnek...
-
bu örnek çok komik. hoca topraktan yaratılmadıkmı diyor delikanlıya. ama delikanlı zaten ateist. topraktan yaratılmadığını düşünmesi lazım. saksı topraktan, insanda topraktan. ozaman kesin şeytanda ateşten! :)))) bunlara artık çocuklar bile inanmıyor. allaha inanmak yada inanmamak bu örneklerle sağlanamaz. herkesin içindedir ve mantığındadır.
-
teodasa katılıyorum. ayrıca son zamanlarda çok fazla açılıyor bu tür konular ki tartışılması gereksiz ve yanlış. herkesin kendi inancı var. bence artık bu tür konular açılmasın.
Toplam Hit: 4268 Toplam Mesaj: 15