Allah"In Varlığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dombak
    dombak's avatar
    Erkek
    Allah elbette ki vardır.  insanın yaratılmadığını söyleyen bana,sadece  gözün nasıl kendi kendine tesadüfen varolabileceğini söylesin. evrim demesin, o saçmalık zaten çürütüldü yıllar önce. bizzat bu işin savunucuları tarafından itiraf edildi. bilimadamları evrenin yaklaşık 15 milyar yıl yaşında olduğunu söylüyorlar. peki ondan önce ne vardı? bunu düşündünüz mü? Ayrıca madde sonludur hiç bir madde sürekli varlığını muhafaza edemez. bunun delili sönen yıldızlardır. yani herşey sonludur fanidir. aynı insan gibi. bu zamanda bunca bilimsel delil varken nasıl olur da genç bilgili insanlar bunun aksini savunur. körü körüne iddiaların faydası yoktur. insanlar erkek ve dişi olarak cinsel ve ruhsal olarak birbirlerini tamamlayıcıdırlar. ve insan nesli de bu şekilde devam ediyor. yani tesadüfen insan denilen varlık başka bir olasılık olsaydı belki de olmayacaktı. bu mudur? annenin rahminde bir yaratık düşünebiliyor musunuz? istekleri aklı arzusu duyguları olan bir varlık. bütün bunları Allahın yaratmasından başka birşeyle açıklamanız mümkün değildir. iki insan çocuk yapacak ve değerleri duyguları olan bir varlık meydana getirecek. biz mi belirliyoruz doğacak bebeğin özelliklerini hayır. meni ve annenin yumurtalıkları birleşiyor. peki onlar mı karar veriyor hayır. peki nasıl. önemli olan bunu düşünmek araştırmak. ve gerçeği bulmak. aklı ve insafı olan bunu idrak eder. yeter ki önyargıyla yaklaşılmasın. ben sizi İslam'a davet ediyorum. ne olursa olsun ölmeden önce araştırın. körü körüne yola devam etmeyin. İslam'ı kabul etmek zorunda değilsiniz. sadece bir kapı açın. sonra ne isterseniz yapın. tabi ölümün ne zaman geleceğini bilmiyoruz. bunu da unutmayın. Dünyada 6-7 milyar insan var. ve inancı olmayan kişi sayısı çok az. bu da mı tesadüf.  ben Allah'ın olduğunu söylüyorum ve delilerim var. siz ise kuran saçma diyerek işi halletmeye çalışıyorsunuz. buyrun oturalım bir masaya ve konuşalım tartışalım.kuranda bir tane saçma yanlış yer varsa yüzüme tükürün. havadan laf sıkarak olmaz. bilimsel olarak dediğimiz gibi zaten çürümüştür olay. aksini ispatlayamazsınız. Adem ve Havva meselesine gelince bilimsel olarak mümkün olmadığını farzetsek bile, Allah'ın gücü herşeye yeter. nasıl ki Hz. İsa  babasız doğdu, Hz. Adem yoktan varedildi, aynen öyle. Ama sonuçta bu iman meselesidir. Lütfen araştırın. İnanın Allah yardım edecektir. İslamı incelerseniz insan hayatını mükemmelleştirme adına birçok ayet indirilmiş olduğunu görürsünüz. Peygamberimizin hadisleri yaşantısı da bunu desteklemektedir. mesela peygamberimiz mealen yalan söylemeyin diyor. işlerinizde acele etmeyin, başkalarına zarar vermeyin. yoldaki taşı dahi kaldırın diyor. insanlara faydalı olun diyor. bunun neresi kötü neresi saçma. elbette Allah bütün bildiğini Kuranda yazmamış. bazı yerleri de bizim bilgimiz dışında. bunu garipsememek lazım. kuran okudukça İslamı sadece bilgi olarak öğrendikçe insanın mutlu olması ve sonsuz cennete gitmesi için tavsiyeler verilmiş hep. insanları haksız yere öldürmeyin denilmiş. insanlar kardeş kabul edilmiş. kardeşlerinizle 3 ginden fazla küs durmayın. akrabalarınızı ziyaret edin şeklinde öğütler verilmiş. bunların zararı değil. yararı vardır. hem insanın kendisine hem topluma. insanın aradığı mutluluk güven huzur iddia ediyorum İslamdadır. sadece önyargısız yaklaşın. nasıl ki kitap okurken ya da sinemaya giderken, olayların sonunu kimseden duymak istemezsiniz. kendi gözlerinizle görüp heyecanı tatmak istersiniz, benzer şekilde de İslam'a öylece yaklaşın. sizi yemesinden korkmayın. İslamla tanışan bir insan gerçek saadeti elde etmiş olur Allah'ın izniyle. hepinize nefeslerinizi bağışlayan Allaha emanet ediyorum. umarım olumlu sonuçlar doğurur. Kavga, tartışma, kırgınlıktan uzak olmak ümidiyle inşaallah. 
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chief
    chief's avatar
    Erkek
    Allah Vardir ve Tekdir. Yani Tek güçtür Ondan üstün bir güç ve ona gücü yetebilecek herhangi bir varlık yoktur. Ey Allah'ın varlığına inanmayan insanlar. Sizlere sesleniyorum : Burada diyeceğim şeyler tahribat.com forumundaki ve tüm dünyada Allah'ın varlığına inanmayanlara karşılık vereceğim cevaptır :  " Geçen gün köydeydim gezerken bir baktım karşıma bir ırmak çıktı ve karşıya da geçmek istemiştim fakat herhangi bir yol olmadığı için Karşıya geçemedim , biraz ilerledim ilerde biraz tahta marangozlar ve biraz da kum toprak duruyordu. Bir anda bir rüzgar toz toprak birbirine karıştı ve Bir de baktım ki KENDİLİĞİNDEN süper mimari yapıda bir köprü oluştu." Başımdan böyle bir olay geçti desem buna inanacak zeka seviyesinde insan varmıdır ? Veya kendiliğinden böyle birşeyin oluşacağına kim inanır? Ey Allah'ın varlığına iman etmemiş insanlar bu dediğim örneğe inanmıyorsunuz da Dünyanın ve Bütün evrenin rastgele kendiliğinden oluşmuş olmasına nasıl inanabiliyorsunuz? Söylediklerime cevap verin sizi Allah yolunda yürümeye İslam'a davet ediyorum . Allah Vardir ve tekdir , hiçbir varlık ondan üstün değildir. Biz yaratığız  , Allah ise yaradandır.

İmza attım dağlara imzamı silmesinler imzamı silmesinler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    breakover
    breakover's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Size tekbir soru ve cevaba göre soru

Kardeşin kardeşle ilişkiye girmesi gunah mı?

evetse biz nasıl olduk Adem ve Havvanın çocukları oldu onlarında oldu vs...

hayırsa diyecek sözüm yok kuranı 5 kez oku ondan sonra cvbını alayım.

O zamanalrda islamiyet yoktu gözüm.Hem tartışmayın abi şunu hem kendiniz çarpılcaksınız hem bizide çarptıracaksınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yama25m
    yama25m's avatar
    Erkek

bana bunun cevabını verin diyen arkadaşa söylüyorum,bak şimdi sana bugüne kadar 1000 lercekez cevap verildiine eminim ama senin o minicik beynin yaa bende biraz okuyup araştırıyım ,şu batak düşünceden sıyrılıım demeye tenezzül edememiştir.senin inancın nedir arkdaşım,ataistmsin sen,sen şimdi maymunla insanın ilişkiye girmesine normal bakıosundur,evrim gibi saçmalıklar,şu an bu şekilde düşünen insanları landırmak için uydurulmuş ecnebi oyunudur,malesef görüyoruzki baya bi salak varmış,sizin için üzülmekten başka yapabileceim bişey yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CANN1
    CANN1's avatar
    Erkek

Üçüncü Sual: Eskiden düşman, şimdi dost olan mühtedî diyor ki: Şu zamanda çok ileri giden feylesoflar diyorlar ki: "Hiçten, hiçbirsey icad edilmiyor ve hiçbirsey idam edilmiyor; yalnız bir terkip, bir tahlildir ki, Kâinat fabrikasını işlettiriyor." Elcevap: ...Evet Kadîr-i Mutlakın, iki tarzda; hem ibda hem inşa suretinde îcadı var. Varı yok etmek ve yoğu var etmek; en kolay, en sühûletli, belki daimî, umumî bir kanundur. Bir baharda, üçyüz bin envâ-ı zîhayat mahlûkatın şekillerini, sıfatlarını, belki zerratlarından başka bütün keyfiyat ve ahvallerini hiçten var eden bir kudrete karşı, "yoğu var edemez!" diyen adam, yok olmalı!.. Tabiatı bırakan ve hakikata geçen zat diyor ki: Cenab-ı Hakka zerrat adedince şükür ve hamd ve sena ediyorum ki, kemal-i îmanı kazandım, evham ve dalaletlerden kurtuldum; ve hiç bir şüphem de kalmadı. 

işte size ufak bi örnek açın ve okuyun nice açık deliller bulacaksınız ve eminimki kafanızdaki diğer sorularınızın cevaplarınıda bu kitaplarda bulabilirsiniz  (RİSALE-İ NUR) ama okumanız lazım

Carpe Diem
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayfuga
    ayfuga's avatar
    Erkek

artık dayanamayarak ben de katılmak zorundayım. bazı arkadaşlar "madem tek anne ve babadan
    doğduk, kimimiz zenci kimimiz çekik gözlü nasıl olduk " falan şeklinde bişeler söylemiş ve buna,
    "işte alın size evrim demişler". arkadaşlara, modifikasyonla evrimi, birbirinden ayırmaları gerektiğini
    söylemeliyim. şu an en baba evrim savunucuları, kurtçuğun kelebeğe dönüşmesi olayına bile
    - ki bu olay evrim mantığına daha yatkındır- modifikasyon demişlerdir. insanların farklı
    tiplerde olmaları da, bulundukları çevrelere uyum sağlamaları, doğa şartlarına daha dayanıklı
    hale gelebilmeleri için olması gereken bi hadisedir.
    bu da modifikasyondur. kimi arkadaşlar da sarışın, esmer insan falan demiş. ben de el insaf
    diyorum. hiç mi biyoloji bilginiz yok. herkesin genlerinde sarışın insan, esmer insan
    bilgisi vardır. bu tipin, baskın hale gelebilmesi için diğer eşiyle eşleşmesi gerekir. yeterli olduğunu düşünüyorum.
    İnanmayan arkadaşlara şunu söyleyeyim. sizi çok iyi anlıyorum (ben de zamanında fırtınlaı dönemler atlattım)
    herşeyin bir açıklaması olduğunu düşünüyosunuz. evet çok doğru. herşeyin bilimsel bir
    açıklaması var. "çevrenize bakın Allah ın varlığını anlarsınız" lafının da çok boş bir
    laf olduğunu düşünüyorsunuz. bunu da anlıyorum. yağmurun yağmasından tutun da
    bir hücredeki olan olayların falan, aklınıza gelebilecek her türlü doğa olyının bir
    açıklaması var. Allah ın varlığına delil, hiç bir şey olmadığını düşünüyorsunuz.
    Arkadaşlar, doğru, somut bir şey yok.  Fakat... 
    ben ilk olarak mantıklı biri gibi düşünmeye başladığımda, o hep söylenen fakat benim
    sürekli olarak umursamadığım ve hep "bir açıklaması var" dediğim, o "mükemmel denge"
    sözüne biraz derinlemesine baktığımda hakikaten, milim şaşması halinde bir kaos ortamının
    doğacağını falan gördüğümde içimde bişeler oluştu. daha sonra yine hep kulak tıkadğım
    Kuran mucizelerine biraz daha önyargısız ve derinlemesine baktığımda hakikaten, o tarihlerde,
    bilimin günümüzle kıyaslanamayacak kadar yetersiz olduğu bir dönemde, bilimin yeni yeni,keşfettiği
    şeyleri gördüğümde tam manasıyla dank etti diyebilirim. arıların haberleşme mantığı,
    döllenen yumurtanın hangi evrelerden geçtiği falan. Arkadaşlar bunlar yenir yutulur şeyler
    değiller. tek yapmammız gereken daha ön yargısız olmak...

Kur an da sürekli olarak tekrarlanan birşey var. "biz sebepler verdik.." arkadaşlar. doğa olaylarının bir açıklamasının olmaması Kuran a aykırı bir olgudur. herşeyin bir açıklaması vardır çünkü "inanan"  insan "hayır bunu Allah yaptı" der. "inanmayan " ise "hayır bu olayın şöyle şöyle bir sebebi yani bilimsel bir açıklaması var" der. işte "sınav" bu dur. eğer her şeyin bilimsel bir açıklaması olmasaydı herkes inanırdı ve "sınav" ın bir espirisi kalmazdı. Allah istese varlığını kanıtlarını hemen koyamaz mı? tabiki koyar. ama dediğimiz gibi biz bir sınavdayız. eğer Allah bunu yapsaydı sınav diye de bir şey olmazdı..

Sıradan Sürülen Olmayın, Sınırlarınızı Zorlayın...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek
    Allah tabiki var nedensizde yaratılmadık asıl önemli olan nedeni kavramak...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Erkek

Bide ya ne kadar saçma sorular ''adem ve havva olayı''nı Kuran'dan oku başkalarından duyduklarına da inanma benim önerim ok?

Toplam Hit: 11584 Toplam Mesaj: 39