Allianoi Sulara Gömüldü !!
-
pff tamam bende at gözlüğü vrar full taraflı bakıyorum bi boktan çaktığım yok hiç bilgim yok sallıyorum.
haklısınız gençler, burada bu konunun konuşulması saçma zaten. tarihi eser şehir ile termal suyu birbirine karıştıran zihniyeti alkışlıyorum.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------
şakirtler için, tayyip hepiniz birer kere vereceksiniz göt vergisi diye kanun çıkarsa "islami değerler" diye bunu da desteklerler adım gibi eminim bu yüzden bu dallamalarla tartışmanın bir manası yok
ama tayyip yaptı diye kafadan protesto etmek de aynı önyargının laciverti, daha düne kadar allianoi ya da hasankeyf ismini bile duymamış olanlar bugün birden bire orman ve tarih polisi kesildi nedense. maksat eğer o bölgenin kalkındırılması ise bu sonuca giden çeşitli yollar olabilir, turizm bunlardan biri diyelim, 50 senedir turizm ile kalkınamamış iken bu yöntemde ısrar etmenin bir manası da yok.
-----------------------------hoca turizm ile kalkınmamış çünkü hiçbir çalışma yapılmamış... bir yerin turizm ile kalkınmasını kendi başına yapmasını bekleyemezsin. sen tanıtımını vs. yapacaksın ki ondan sonra meyvesini alabilesin...
o bölge zaten kalkınmıyor değil türkiyede üretilen domatesin %40 ı burada üretiliyor. amaç bu projeler ile ekilebilir dikilebilir alanların arttırılması... birilerine peşkeş cekilir mi orasını zamanla görecez bu konuya girmiyorum!
anlatamadığımız nokta şu ki verimi arttırmak için tarihi eserleri yok etmek yanlış ve saçma! başka şekillerde de verim arttırılabilir. dediğim gibi elin adamının 1 dönümden aldığı verimi biz 10 dönümden alıyoruz bunlar üstünde çalışmalar yapılabilir. zaten yoketmekten başka birşeye de yaramayacak! çünkü artan bir nüfusa sahibiz ve zamanla ekilebilir alanlar yine yetmeyecek farklı bölgeleri de yok etmeye başlayacaz. peki ya sonra herşey yok olduktan sonra? bu bir çözüm değil!
BosphorusPasha bunu yazdı:
-----------------------------
pff tamam bende at gözlüğü vrar full taraflı bakıyorum bi boktan çaktığım yok hiç bilgim yok sallıyorum.
haklısınız gençler, burada bu konunun konuşulması saçma zaten. tarihi eser şehir ile termal suyu birbirine karıştıran zihniyeti alkışlıyorum.
-----------------------------sen daha okuduğunu anlamaktan acizsin! avrupadan sana bunun ceşitli örneklerini verebilirim! örneğin macaristanda osmanlılardan kalma tarihi eser bir hamam restore edildikten sonra kaplıca vs. olarak kullanımına devam edilmekte ve her sene hayvan gibi kazanc elde etmektedir. ama senin esere bakış açın taş, ne gereği var şeklinde olduğu için anlaman mümkün değil...