Almanca Bilen Müridler? Bir Konu Danışacağım.
-
Hocalar yarın almanca sınavım varda "weil" denen konu çıkacakmış nette araştırdım biraz bazı bilgiler var ama tam kavrayamadım olayı bana weil'in olayını anlatıcak biri var mı :/ ?
Başka dil bilgisi sorunu olursa 2.posta yazarım almanca bilen hocalar akşam içinde arada bi bakarsa sevinirim :)
Saygılar.
-
Adjektiv Deklination
Adjektiv Erganzung
Konularınıda açıklarım derse Almanca bilen müridlerimiz hayır demem :| -
weil dediğin bildiğin çünkü demek deilmi, ne konusu olabilir ki bunun.
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
weil dediğin bildiğin çünkü demek deilmi, ne konusu olabilir ki bunun.
-----------------------------o kadarını biliyorumda hoca uygulama içine giremedim fiil sona gitcek falan bazı gramer olayları var sistem oturmadı kafada.
-
weil
Ich lese die Zeitung. Ich will die neusten Nacrichten erfahren.
ich lese die Zeitung, weil ich die neusten nachrichren erfahren will
yada
Weil ich die neusten nachrichren erfahren will, lese ich die Zeitung
Der Mann braucht viel Geld. Er arbaitet Tag und Nacht
Weil der Mann viel Geld braucht, arbaitet er Tag und Nacht.
Er arbaitet Tag und Nacht, weil der man viel Geld braucht.
Bu arada weil ın başa alınması yada ıkıncı cümlede kalması birşeyi değiştirmiyo. Fiili sona atıyosun ama çekimli olarak, mastar halinde deil. Denn'den farklıdır yani.yokmu la aramızda bi almancı, o daha iyi bilir :)
-
Gramer soruyon hocam ya çeviri olsa :D
-
ahaha nick hans'mış, hızır gibi yetiştin :D
-
umarım bi fikir edindirebilir
Cümle Yapısı : Weil + Özne + Nesne + Yüklem (Yüklem her zaman cümlenin sonuna gider)
- Ich gehe in die Schule nicht weil ich krank bin (Hasta olduğum için okula gitmiyorum)
- Ich kaufe das Buch nicht weil ich kein Geld habe
Weil bağlacı cümlede ilk veya ikinci bölümde yer alabilir ve Türkçe’ye temel cümleden önce çevrilir
- Ich begrüβe dich nicht weil ich dich nicht kenne (Seni tanımadığım için seni selamlamıyorum)
- Weil ich dich nicht kenne begrüβe ich dich nicht
Weil bağlacının kullanıldığı cümlelerde zaman farkı olabilir
- Der Schüler kann die Prüfung nicht bestehen weil er nicht arbeitet (Präsens)
- Der Schüler kann die Prüfung nicht bestehen weil er nicht gearbeitet hat (Perfekt)Alıştırmalı için
http://atschool.eduweb.co.uk/rgshiwyc/school/curric/German/Revision/Weil/Index.htm