Almanca Bilenler Ve Öğrenmekte Olanlar ?
-
Selam millet,
Eğitimi almanya da devam ettircem kısmetse. 1 haftadır almanca öğrenmekteyim.. 1 ay sonra da goethe de kursum baslıyacak.. Kısmetse eylül ya da ekimde tamamiyle almanya ya yerlesmis olacagım. (:
her neyse,
Almanca öğrenirken özellikle şunlara dikkat et, şunu yap. şunları oku vs. dediginiz şeyler var mı?
Livemocha da şu an yardırmaktayım..
Ekstra önerilerinizi beklemekteyim.
Teşekkürler,
-
busuu.com a gel takılalım :)
-
öncelikle kıskandım.. (: ben de hayatımın bir döneminde almanyada yaşamak isterdim.
benim önerim ilk önce kelime öğrenirken daha en baştan her şeyi artikeliyle öğrenmen ve sıfırdan bir şeyler söyleyebilecek kadar grameri oturtman.
bence başlangıçta dinlediğini/okuduğunu anlamaya çalışmak yerine sıfırdan istediğin cümleleri kurabilmek için teorik çalışman daha iyi olur. kendin bir şey anlatabilecek kadar gramer ve kelime bildiğinde zaten diğer insanların yazdıklarını/anlattıklarını anlamakta güçlük çekmezsin. telaffuzdan çekinme, çabucak kapacağını düşünüyorum.
chat yapmak iyi bir seçenek olabilir, istersen yardımcı da olabilirim, konuşuruz, yazdıklarını düzeltirim falan..
böyle işte. kolay gelsin.. (:
-
@rebellisch,
vallahi livemocha'nın üzerine tanımam hocam. :)
@izzmarit,
2-3 ayda bir gittigim icin su an da zaten yolumu kaybetmeyecek kadar, kendimi tanıtabilecek nerden geldigimi naptıgımı falan söyleyebilecek kadar bilgi sahibiyim. :)
ama mesela bazı kelimeler var cok uzun ve karışık tek bir kelime. onları okurken inanılmaz zorlanıyorum... yıllardır süre gelen ingilizce konusma alıskanlıgı da tabi bunda önemli bir etken. özellikle aksanda acaip zorlaştırıyor.. ama alışınca sıkıntı kalmaz. :)
diger ay da goethe de kursum baslıyor zaten..
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------@izzmarit,
2-3 ayda bir gittigim icin su an da zaten yolumu kaybetmeyecek kadar, kendimi tanıtabilecek nerden geldigimi naptıgımı falan söyleyebilecek kadar bilgi sahibiyim. :)
ama mesela bazı kelimeler var cok uzun ve karışık tek bir kelime. onları okurken inanılmaz zorlanıyorum... yıllardır süre gelen ingilizce konusma alıskanlıgı da tabi bunda önemli bir etken. özellikle aksanda acaip zorlaştırıyor.. ama alışınca sıkıntı kalmaz. :)
diger ay da goethe de kursum baslıyor zaten..
-----------------------------söylemek istediğim şuydu aslında, hani yabancinin biri gelse "gitmek nasıl ben kızılay" dese de anlaşılır ve kızılaya gider bir şekilde ama bunun adı türkçe bilmek değil ya hani.. "afedersiniz, burdan kızılaya nasıl gidebilirim" diyebilecek kadar öğrenmek olmalı asıl amaç eğer orda yaşayacaksan..
goethe'nin çok faydası olur diye düşünüyorum bu aşamada (: şu uzun kelimeler hakkında da, adamlar takısız ve belirtisiz isim tamlamalarını araya boşluk koymadan, kelimeleri birleştirerek yapıyorlar ya, baktığında o upuzun kelimenin aslında iki üç kelimenin birleşmiş hali olduğunu gördüğünde okuması o kadar zor olmuyor aslında..
ingilizceyi avantaj olarak kullanabilirsin, birçok kelime epey benzer hatırlamak açısından çok faydalı olur, azıcık sinirli gibi dövecek gibi şöyle gırtlaktan okudun mu tamamdır (:
-
almanyaya geliyormussun ara sira bu cok büyük bir avantaj..
internetten ögrenmek nasildir bilemiyecegim ama goethe institut iyi birsey.. okulda ögrenmesi alt yapi acisindan cok mantikli.
izledigin yabanci diziler veya cok sevdigin birkac kez türkce dublajda izledigin filmleri ilk almanca + türkce alt yazi ile seyret, sonrada alt yazi olmadan :)
bu sayede dilinin dönmedigi kelimelerinde tam olarak nasil okundugunu ögrenirsin mesela..
-
yukardaki dayim biliyor bu isi
ezbere bildigin filmleri almanca izle
sonra altyazili izle
tersden basa sar izle
amuda kalk izle
ama izle
yüzde yüze yakin tercümesi
filme in deutsch kuken
dann mit untertitel kuken
rückwärts kuken
amuda stehen kuken
aber kuken
-
@izzmarit,
ingilizce bilmek önemli bir avantaj dedigin gibi... özneden hemen sonra yapma eylemi geliyor yine ingilizce de ki gibi.. bazı şeyleri ordan çok rahat çözebiliyorum.
have / habe gibi şeylerde bir birine benzedigi için sıkıntı yaratmıyor.
sadece çekimleri karıstırıyorum.. onu da muhtemelen konustukca yazdıkca kavrarım. :)
@MuRaT55,
oraya gidip gelmem büyük avantaj dogru.. a1-a2 yi geçtikten sonra yine almanya ya gidicem. onun üstüne oraya gitmem pratik için inanılmaz katkı saglayacagını düsünüyorum. (:
önerebileceginiz almanca filmlerde önemli bu aşamada.
özellikel türkçe veya ingilizce altyazılılar. :)
-
nerde alıcaksın kursu? hangi seviye?
-
goethe de..
a1 den baslıyorum.. b1 e kadar.
http://www.goethe.de/ins/tr/ist/lrn/ein/trm/trindex.htm
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------Selam millet,
Eğitimi almanya da devam ettircem kısmetse. 1 haftadır almanca öğrenmekteyim.. 1 ay sonra da goethe de kursum baslıyacak.. Kısmetse eylül ya da ekimde tamamiyle almanya ya yerlesmis olacagım. (:
her neyse,
Almanca öğrenirken özellikle şunlara dikkat et, şunu yap. şunları oku vs. dediginiz şeyler var mı?
Livemocha da şu an yardırmaktayım..
Ekstra önerilerinizi beklemekteyim.
Teşekkürler,
-----------------------------öncelikle hayırlı olsun hocam sana en büyük tavsiyem kelimeleri ögrenirken der die das yani artikelleri ile ezberle sadece kelimeyi ezberleme ayca bol bol kelime ögren ve harflerin okunuşlarını ögren