folder Tahribat.com Forumları
linefolder Domain - Hosting - Reseller - Dedicated Server - Virtual Server - IRC Shell - Seedbox
linefolder Almanya Merkezli Şirket İçin 1 Milyon Üzeri Ürün Barındıracak Güçlü Ve Uygun Sunucu Arıyorum Şirket Önerisi Bekliyorum

Almanya Merkezli Şirket İçin 1 Milyon Üzeri Ürün Barındıracak Güçlü Ve Uygun Sunucu Arıyorum Şirket Önerisi Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    designerboyalee
    designerboyalee's avatar
    Erkek

Dostum biliyosun bizde fiziksel sunucu kullanıyoruz aylık 200$a yakın sunucu masrafımız var ama şuanki sitemizi 50$lık pakete digitaloceansa geçirdik oradan başlattık zamanla arttırırız yetmezse diye ama valla o paket bile fazlasıyla işimizi gördü hatta diğer fiziksel sunucudan daha iyi performans verdi. Bence sen digitaloceansı es geçme gerekirse bi ara uğra bana bizim işyerinden yazılımcı arkadaş optimize etti opencartı ve digitaloceans ayarlarını bu konuda sanada yardımcı olur. Hiç olmazsa bir test et derim.. Haberleşiriz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Digital oceans 2 defa hesaplarimi odemesini yaptigim.halde balanceim oldugu halde kapatti.

Cer cop icin kullanilir.

Hatta adamlar hangi siteleri kapali acik bilmiyorlar.bir vpn vardi hesap kapali ama vpne hala aktif .

Ovh nn 100 euroluk bi paketi.var32 gb ramli 2x2tb raidli onu alabilirim

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

merhabalar bir müşteriye hazırladıgımız bır sıstem var uzerınden su anda 1 milyondan fazla ürün ve var altyapısı opencart.

almanyada yer alacak sıstem ıcın guclu ve uygun fıyatlı yanı fıyat performans canavarı bır sunucu beklıyorum 

vps ıle cloud vps arasında fark var mı abı ? vps le vds arasında fark vardı normalde 

vps dedikleri genelde public cloud. yani cpu'nun networkun hic garantisi yok. 

cloud vps dedikleri de cpu garantiliyor cogunda ama network cacik olabilir. 

ozellikle almansa hetzner baya iyi.10 tane falan server var benim burada ve hic sikinti cikmadi. disk-network performansi dedicated da hep standart kalite random degil. 

https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/px121-ssd?country=ot 

Yukaridaki dedicated mysql'de 120bin query atabiliyor benchmarklarda saniyede. 

Yeni AMD serverlar var onlar 170bin'e kadar cikiyor. Amd server isi biraz garip risk almak istersen deneyebilirsin. 

https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/ax60-ssd

Eger bizim isimiz hep diskle diyorsan da 

https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/px61-nvme 

Onun disinda ovh olabilir. Online test serverlari icin iyidir ama production'da cacik.ddos korumasi falan yok disk fail oluyor sik sik. 

https://www.ovh.ie/dedicated_servers/ 

digitalocean kesinlikle tavsiye etmem 3-4 defa server'i kapattilar durduk yere cok trafik olusturuyor leak var diye. digital o tarz bakacaksan vultr var daha cok lokasyon ve secenekle. 

amazon-google cloud-azure dan sececeksen kesinlikle google cloud bence. eger spesifik aws framework kullanmiyorsan aws'nin makineleri baya cacik bunlara gore. 

Bunlar benim kullandigim amd-px121 ssd testi. nvmi olan server bunun 1.5-2 kati hizli neredeyse. 

/dev/md2, 475.14 G, sectorsize=512B, #threads=32, pattern=random:
     512  B blocks: 97083.6 IO/s,  49.7 MB/s (397.7 Mbit/s)
       1 kB blocks: 107199.5 IO/s, 109.8 MB/s (878.2 Mbit/s)
       2 kB blocks: 91351.1 IO/s, 187.1 MB/s (  1.5 Gbit/s)
       4 kB blocks: 53594.9 IO/s, 219.5 MB/s (  1.8 Gbit/s)
       8 kB blocks: 52048.5 IO/s, 426.4 MB/s (  3.4 Gbit/s)
      16 kB blocks: 30287.5 IO/s, 496.2 MB/s (  4.0 Gbit/s)
      32 kB blocks: 16297.9 IO/s, 534.0 MB/s (  4.3 Gbit/s)
      65 kB blocks: 8517.8 IO/s, 558.2 MB/s (  4.5 Gbit/s)
     131 kB blocks: 4615.2 IO/s, 604.9 MB/s (  4.8 Gbit/s)
     262 kB blocks: 2932.8 IO/s, 768.8 MB/s (  6.2 Gbit/s)
     524 kB blocks: 1769.8 IO/s, 927.9 MB/s (  7.4 Gbit/s)
       1 MB blocks:  991.0 IO/s,   1.0 GB/s (  8.3 Gbit/s)
       2 MB blocks:  528.6 IO/s,   1.1 GB/s (  8.9 Gbit/s)
       4 MB blocks:  276.7 IO/s,   1.2 GB/s (  9.3 Gbit/s)
       8 MB blocks:  141.3 IO/s,   1.2 GB/s (  9.5 Gbit/s)
      16 MB blocks:   71.1 IO/s,   1.2 GB/s (  9.5 Gbit/s)
      33 MB blocks:   36.6 IO/s,   1.2 GB/s (  9.8 Gbit/s)
      67 MB blocks:   18.3 IO/s,   1.2 GB/s (  9.8 Gbit/s)
     134 MB blocks:    9.6 IO/s,   1.3 GB/s ( 10.3 Gbit/s)
     268 MB blocks:    4.7 IO/s,   1.3 GB/s ( 10.1 Gbit/s)

EDIT: Softlayer oneren olmus. Bunlara gore cost'u 10x (abartisiz direk 10x bir server'a 1k$ oduyorduk amaninda) ama performans daha  garanti. support'u piyasadaki en iyisi. Bana gore cok pahali o yuzden kullanmiyorum fiyat uyuyor derseniz oradan bakilabilir. 

musdawdaf tarafından 18/Tem/17 13:59 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

merhabalar bir müşteriye hazırladıgımız bır sıstem var uzerınden su anda 1 milyondan fazla ürün ve var altyapısı opencart.

almanyada yer alacak sıstem ıcın guclu ve uygun fıyatlı yanı fıyat performans canavarı bır sunucu beklıyorum 

digitalocean a pek guvenemıyorum acıkcası . 

alman fırmalarınınpanellerı fılan cok boktan 

ssdlı saglam guvenılır sunucu fırması var mı ?

altyapı opencart sistem 2 dıllı saka degıl 1 mılyon uzerı urun var su anda sitede :) 

optimizasyon yapıldı . müşteri acık kaynak kodlu olmasını ıstedı. ılerleyen zamanda sıstemı ozel yazılıma gecırmeyı planlıyorum. 

önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

centos ya da debian kurulumu yapılıp uzerıne cesıtlı linux eklentılerı kurduracagım performans ıcın

32 gb ramlı fılan dırekt alabılecegımız 50 euro 60 euro bütçeli bir makına lazım 

vps ıle cloud vps arasında fark var mı abı ? vps le vds arasında fark vardı normalde 

Hocam rica etsem optimizasyon için kullanılabilecek pluginlerden fısıdayabilir misin biraz?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kernel_Panic
    Kernel_Panic's avatar
    Erkek
    wget --no-check-certificate https://seedt.me/bench.sh -O - -o /dev/null | bash

Hocam yukarıdaki network bench testini hetzner dedicated'da deneyebilirmisin? @musdawdaf

Kernel_Panic tarafından 22/Tem/17 19:08 tarihinde düzenlenmiştir

Hvor ulvens ører er, er ulvens tenner nær...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

netinternetten aldık aylık 550 lıra oduyorum:) 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
Toplam Hit: 4442 Toplam Mesaj: 27
sunucu tavsiye almanya lokasyon sunucu