Almanya Türklere Vizeyi Kaldırıyor
-
Yok bunlar iyice niyeti bozmuş, önce bizi toplaycaklar almanyaya daha sonra yakıcaklar, niyetli bu bence.
-
abanırız-sömürürüz...
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------
hacı öyle bişey çıkarsa :D süper olur :] önce almanyaya giderim ordan da norweç :| yada finlandiya :D oralar süper + kızları da öyle :D
-----------------------------
gençlik olarak sonuçta aklımız zükümüzde mi? :D
-----------------------------
yook be hacım :P kendim icin bise istemiyorum.Orda nüfus artış hızı çok düşük :D gidelimde nüfus nası arttırılır ogretelim diyorum :D -
ben mi yanlış anladım yoksa durum bundan mı ibaret ;
1973 den beri böyle bir hakkımız var ve bize bunu kullandırmadılar ? ben böyle dış işlerinin ta a nokta kû ne bok yemeğe var bu bakanlık acaba ?
-
Haber icerik olarak dogru ama realitede yanlis. Normalde gectigimiz yilin ilk cegreginde 2007 Avrupa Adalet Komisyonu, Avrupa birligi ülkelerine is kurma ve egitim amacli gelmek isteyen Türklere Vize uygulamama karari aldi. Yani toplumun her ferdini kapsayan bir uygulama degil ayrica bu karari sadece suan Ingiltere uygulamakta.
Avrupa Birligi ülkereinde yasanabilinecek en rahat vize ögrenci Vizesidir. Digerlerine göre cok fazla avantajlari vardir. Mesela Calistiginizda vergi kesilmemesi gibi, sadece okula ögrenci kaydinizla 1 yada 2 yil araliklarla oturum uzatma ve egitimden sonra evlenmeden vatandaslik degistirmeden yasam hakki taniniliyor.
Lakin Pratikte böyle bir Vize uygulamama durumu yok. Yani Yabancilar polisi özelikle Türklere karsi ön yargili davraniyor. Bu bir Önyargi degildir. Uygulamalarla sabit olan bir tesbittir. Benim bir cok arkadasim Bitirme sinavini veremediginden dolayi Türkiyeye dönmek zorunda kaldilar. Suan yakinen bildigim bitirme sinavini verememis bir cok arkadasima ise oturumde gil son sinav hakki olarak gecici vize verdiler. ellerinden gelse hemen kovacaklar yani söylenenle uygulanan arasinda siyahla beyaz akdar fark var.
Son söz olarak uygulamada böyle birsey yok !!! Kuyruklu yalan. Belki 5 seen icerisinde olabilir bizim avrupa birligine girme muhabbeti gibi.
Ciminli@2008
-
abaza memleketi almanya olur artık :) onlar bizi yakmadan hem miker hemde yakarız :)
-
gelin gelin st_anger kardesinizi yalniz birakmayin bide amsterdam bulusmasi yapariz sloganda iyi olur
Tahribat_Amsterdam ekibi v.s :D