Almanya'da İş Yeri Açmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

Konu dışı ama oraya gitme aşamları yaptığın işleri vs yazma şansın varmı boş zamanıda bizede bir yol göstersin.

Bura ya gelmek hep aklımdaydı zaten malum memleketin durumunuda göz önünde bulundurursak hiç terettüt etmedim gelmek için sağolsun almanya da  tanıdık firmalardan bir tanesi 1 aylıgına davetiye gonderdi gel ortamam şartlara bak kendin gör diye o şekilde geldik biraz daha buralardayım bakalım.

İş olarak giresunda 12 yıldır bilgisayar teknik destek, satış ,paket program satış destek ,netwok kurulum ,vs. işleri yapıyorum son 1 yıl oldu kendi firmamı açtm.

Almanya ile alaklı kendi gözlemlerimi aktarayım çünkü burada durumlar birazcık karışık türkiye ye nazaran çok değil ama burada ki insanları baya etkilemiş ama şunu kesinikle söyleyebilirim burada yetişmiş genç nufusa çok ihtiyac var hemen hemen her sektör de örnek fırıncı ustası kasap sıhhı tesisat aklınıza gelen el becerisi gerektiren her mesleğe acil ihtiyacı var ama buradnın çok fazla insanı yoran bürokrasisi var onca insan gelmek istiyor bunlarda almak istiyor ama insanı canından bezdiriyor yasası kanunu. zannediyorum 1 kaç aya gelmek isteyen insalar için biraz daha kolaylık sağlanacakmış diye duydum

örnek vereyim ben geleli 20 gün olacak geldiğimden bu yana sıvı yağ un şeker yok  6 ay önce yakıt 2.40 euro civarındaymış  şimdi 1.93 e kadar indi bakıldıgında zam cok yok gibi geliyor ama burada insalar la konusuyorum zam buyuk deil ama asgari ücret net 1.500 civarı olduğu için kücücük zam bile etkiliyor insanları kiralar çok fazla çıkmıs 600 euro odeyen birisi 900 civarı odüyor birde çok fazla afgan suriyeli var o yuzden de ev bulmak çok zorlanmış bunlar benim gozlemlerim baska elayet te durum farklımıdır bilmiyorum benim hamburg tan gözlem lerim bunlar 

harf cümle hatası varsa affola mobil den yazıyorum

Yol Güzeldir.
Toplam Hit: 2742 Toplam Mesaj: 22
almanya da i̇ş yeri açmak