Alpaslan Türkeş Ve Kominizm Mücadelesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    mirliva bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ne ats30 mal insansın yaa hala intelsiz microsoftsuz adidassız yaşayamazsın  diyosun bende sana soruyorum sanki sen bunlarsız yapabiliyomusun? cvp yok!! sen tmm bunlar olmadan yaşanmaz ama sen oturdun türke ait cep telefonu yaptın kullanmadıkmı hayatı kolaylaştırcak bi icat gercekleitirdin de biz görmezdenmi geldik? Atatürkün yaptıgı her iş doğru deilse ve doğru devam etmicekse kurdugu cumhuriyetin topraklarında nye yaşıyosun hala niye kurdugu cumhuriyeti sorgulamyosun? Atatürkün cumhuriyetini değiştiren adnan menderes alparslan türkeş gibi abd yalakası herifler sen cıkıp hala Atatürkün cumhuriyetini değiştirdiler diyosun atarük ve arkadaşları izmir iktisat kongresinde %100 yerli ekonomi ve ekonomik olarak dışa bağımlılık olmadan yaşamak için yemin ederken sen ülkeye giren kapitalist yatırımları ve onların urettiklerini meşrulaştırıyosun madem ben ülkesine yararli biri deilim sen ne verdin bu ülkeyede onu anlat da bizde bilelim  git türkün kendi cep telefonunu icat et bizde kullanalım hayatımızı sen kolaylaştır.

    ha bide kominizm halkının ezildiğini idda etmişsin ben sana yaşanmış bi olaydan bahsedeyim de kominist yönetimle gözünü para hırsı bürümüş kapitalist düşünce arasındaki farkı sen daha iyi anla.

     

    şimdi benim babam tır şoförüdür gürcistan azerbaycan iran gibi bircok ülkeye gitti

    yıl 1996 yer gürcistan,hani su amerikan köpeği saakaşvili nin başında oldugu ülke 

    gürcistan soguk savaştan sonra dagılan sovyetler birliğinden ayrılmış amerika kendisine kucak açmış ve ülkede her hareketi tekip ediip kendine göre ülkeyi yönettirmiş istediği adamları devlet içinde göreve getirmiş halkı fakirleştirmiştir....

    şimdi olaya gelince ;

    --- Babam halktan biriyle gürcistan hakkında muhabbete başlar söz dönüp dolaşıp halkın refahına ve ülkenin yönetildiği sisteme gelir

     

    --babam sorar : Bilader sizde hangi yönetim iyiydi kominist rusların elindeyken mi daha iyi yaşıyodunuz yoksa şimdi var olan demokrasiylemi daha iyi yaşıyonuz

    -- Adam cevap verir : Bilader hiç sorma bu ülkeye demokrasi geldi eşim ve kızım or*os*pu oldu. Ruslar zamanında çok iyi yaşıyoduk namusumuzla calısıp para kazanıyoduk ki ne zaman bu ülkeye demokrasi geldi herşey bitti yoksulluk başladı halk fakirleşti kadınlar vicutlarını satarak para kazanmaya başladılar. keşke şimdi o kominist rus gelsede bizi yönetse der ve adam ağlamaya başlar...

     

    şimdi bu anlattıgım olayda hangi halk eziliyo sorarım sana ?

    Demokrasi kominizm  ayrımını yaşamış bi ağızdan sana adamların hayatlarını anlattım var gerisini sen düşün 

    sana bi bilgi daha veriyim gürcistanda bir emniyet müdürü 7$ (yanlış duymadın yedi dolar maaş alıyo) 

    bende sana çok şey anlatırdım ama anlıycak kadar beyine sahipmisin bilmyorum


    -----------------------------

    öncelikle iltifatın için teşekkür ederim canım :)

    Yazdıklarımın tamamını okuyup iyice anlamadan yazdığın belli oluyor.Bak şimdi diyorum ki komünist düşünce insan tabiatına aykırıdır.Komünizm ,hayatı kolaylaştıran bütün ürünlerin üretilmesine karşı çıkar.İnsan mutluluğunu değil elit grubun mutluluğunu temel alır.Bir anket yapılsa Türkiye'de kübadaki sisteme geçelim mi diye sadece makaraya almak için ankete katılırlar..Kübada cep telefonu kullanımı bile yasaktı ! Bu söylediğimin ne anlama geldiğini anlıyor musun ?

    Demogoji ve palavra attığın ortada.Atatürk'ün yaptığı her iş doğru değildir diye bir şey söyledim mi ? Atatürk'ten sonra emanetleri değiştirilmiş,dönüştürülmüş ve sömürülmüştür dedim.Sen bu cümleden ne anladığını bana açıklayabilir misin ?

    Şimdi canım kardeşim.Ben hiçbir zaman insan hayatı için gerekli olan ürünlerin ülkeye girişine karşı çıkmadım.Aksine destekliyorum gelmesi gerekir.

    Gönül ister ki yerli ürünler de rekabet etsin.Ama dediğim gibi intelsiz,microsoftsuz,volkwagensiz,toyotasız,Boingsiz,Airbussız....bir dünya düşünebiliyor musun ?

    Ben düşünemiyorum böyle bir dünya ama komünistler düşünebiliyorlar... :)

    Gürcistanda emniyet müdürü 7 dolar maaş alıyor demişsin.Maaş dediğin aylık olur.Aylık ta 7 dolar maaş alan bir emniyet müdürü yeryüzünde yoktur diye tahmin ediyorum.Ha eğer günlükse o dediğin aylık 210 dolar civarı ediyor.

    Bak sana bir rapor göstereyim.http://www.hizmet-is.org.tr/arsiv.asp?Id=822&bl=-1&kt=25

    2006 yılına ait raporda gürcistanda polis memurlarının 500-600 amerikan doları maaş aldıklarını yazıyor.Hangisi doğru sence ?Maaş artışı da oloduğunu hesaba katarsak..Polis memuru 500-600 dolar alıyorsa müdürü ne kadar alır sence ? 7 dolar mı ?

    Bir de şuraya bak.http://www.sosyalbilgi.com/gurcistan-yonetim-sekli.html

    Devletin eroin esrar ürettiğini yazıyor.

    Son olarak komünizmin ne olduğunu öğrenmen için sana şu adresi veriyorum.http://www.marxists.org/turkce/m-e/1848/manifest/kpm.htm

    Bu adreste marx ve engels in yazdığı komünist manifesto bulunmaktadır.Bak bakalım yazılanların hangisi Türk Milleti'nin yapısıyla uyuşuyor ?

     

     

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Kübada cep telefonu kullanımı bile yasaktı ! Bu söylediğimin ne anlama geldiğini anlıyor musun ?

    -----------------------------

    Küba da cep telefonu kullanımı yasak değildir sadece amerika ve yandaşlarının uyguladığı ambargo politikası yüzünden ülkeye cep telefonu girişi sınırlıdır!Ayrıca beğenmediğin Küba'nın eğitim ve sağlık sistemi şu an Türkiye nin kat kat üzerindedir.En basitinden bütün sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    kaygusuz , çok şükür müslümanımdemişsin , o zaman biraz zahmet edip İslam dinini öğrenmeye çalış , biraz olsun İslam dinini öğrensen ümmetçiliğin Allah'ın emri olduğunu  öğrenirdin.

     

    '' din odaklı partilerin amerikan israil bağımlısı onların hizmetkarlığını yaptığını görüyorum geçmişe bakıp. ''  demişsin , sırf bu sözlerin bile  ne kadar yanlış içinde oldğunu ortaya koyuyor. Ak Partiyi  amerikan , israil uşağı diye göstermek içi elinizden geleni yapıyorsunuz ama nedense Amerika ve İsrail  Ak Partinin yaptıklarından , uygulamalarından rahatsız oluyor. İsrail elinden gelse  Tyayip Erfoğanı bi kaşık suda boğacak.

     

    '' Filistine israil saldırıyor bizimkilerde ümmetçi kesiliyor...ıraka amerika saldırıyor bizimkiler susuyor. bu saçmalıktır.'' demişsin , bu da tamamen senin yanlış gözlemindne kaynaklanıyor.Senin dinciler deidğin muhafazaakr kesim kesinlikle amerikaya karşıdır.Ak Parti  sanala delikanlılık yapacak yerde değil,  devlet yönetiyor.Gerektiğinde tavrını koyuyor .Amerikan uşağı olsaydı , Amerika saldırsın diye sınırlarımızı açardık.Tabi ülke amerikan baskısına karşı koyabildiği kadar koydu.Ne zaman tam olarak ekonomik bağımsızlığımıza ulaşırız işte o zaman , İran gibi kafa tutmaya başlarız amerikaya.

     

    '' ve son not : hocam bırakın takım tutar gibi başkalarının peşinden gitmeyi. seni ancak kendin kurtarabilir ''  demişsin , ama nedense sen kurtulamadın taraf tutmaktan.

     

    neyse ,,inşaallah zamanla görürsün kim amerikan uşağı , kim senin gibi gençleri sağa sola  saldırtıyor.Kim provakasyon için senin gibi gençleir kullanıyor yaşın ilerleyince öğrenirsin.12 eylül dönemindeki gençler şimdi çok pimanlar ama iş işten geçti.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    torpedo_XL bunu yazdı:
    -----------------------------

    Kübada cep telefonu kullanımı bile yasaktı ! Bu söylediğimin ne anlama geldiğini anlıyor musun ?

    -----------------------------

    Küba da cep telefonu kullanımı yasak değildir sadece amerika ve yandaşlarının uyguladığı ambargo politikası yüzünden ülkeye cep telefonu girişi sınırlıdır!Ayrıca beğenmediğin Küba'nın eğitim ve sağlık sistemi şu an Türkiye nin kat kat üzerindedir.En basitinden bütün sağlık giderleri devlet tarafından karşılanır.


    -----------------------------

    Kardeş yazdığım yazı Türkçe değil mi ? Yani illa harf harf açıklamam mı gerekiyor ? :)

    yasak"tı". geçmiş zaman bildiren bir ek gelmiş olduğundan yasağın geçmişte olduğu anlaşılmaktadır.

    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=136926&interstitial=true

    Haberi tekrar oku.2008 yılına yani geçmişe ait bir haber.Ne diyor halkın kullanımı serbest bırakıldı.Yani geçmişte olmuş bir eylem.bırakıl"dı" :)

    Yani artık "serbest". Peki yukarıda ne yazdım ben. "Kübada cep telefonu kullanımı bile yasak'tı'." 

    Yani önce anlayarak okuyun ondan sonra yazın.Sırf bişiyler yazmış olmak için yazmayın rica ediyorum.Önce bilgi sahibi olun..

    Kübanın sağlık sisteminden bize ne hoca ? Sen kendi sağlığına bak.Ülkede eczacılar halkı ve devleti sömürürken ses çıkarmaz kimse komünizmi öve öve bitiremez o zaman gidin küba da yaşayın.Bakalım neresi daha özgür..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2008
    Erkek

    Kaligula bunu yazdı:
    -----------------------------

    ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

    Anti komunistlerin dunyasinda yasiyoruz ne guzel dimi :D

    Bir kita dolusu ac insanimiz var(afrika), tokuz diyenlerin durumuda ortada.

    Dunyayi paylasanlarin nufusuyla bir ilce nufusu bile elde edilemezken hala adil bir duzene sahip oldugumuza inananlar var.

    Bu ulkenin kotuye gitmesinin nedeni hep Sovyetler gosterildi,komunistler gosterildi ama ne hikmetse sscb yikildiktan sonrada karisikliklar arta arta devam etti.Baaazziii kisiler bir turlu amerikayi ve emperyalleri suclayamadilar bu konuda.

    Gerci komunizmi suclayanlarda daha kelimeyi dogru yazip telafuz bile edemiyorlardi !


    -----------------------------

     

    Rusya bize cok yardım etti ya o yüzden sevicez onları! Ruslar hep düşman oldu bize neresini seviyim 93 harbi vs. bunları unutmayalım düşmanımız olanlar hiçbir zaman gelipte bizle dost olmayacaklar bunu da aklımızdan çıkarmayalım.


    -----------------------------
    Sana Rusya yardım etmedi Sovyetler Birliği yardım etti.Ekonomik kalkınma planları yapılırken Sovyetlerden danışmanlar getiririldi.Kurtuluş savaşında kullanılan silahlardan bir kısmı sovyet malıdır.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    '' din odaklı partilerin amerikan israil bağımlısı onların hizmetkarlığını yaptığını görüyorum geçmişe bakıp. ''  demişsin , sırf bu sözlerin bile  ne kadar yanlış içinde oldğunu ortaya koyuyor. Ak Partiyi  amerikan , israil uşağı diye göstermek içi elinizden geleni yapıyorsunuz ama nedense Amerika ve İsrail  Ak Partinin yaptıklarından , uygulamalarından rahatsız oluyor. İsrail elinden gelse  Tyayip Erfoğanı bi kaşık suda boğacak.


    -----------------------------

    Bunlar Danışıklı dövüş bir davos yalanı çıktı piyasada hepinizde yediniz bunu ya ne diyim :D maksat tayyibi araplara yakın gösterip büyük ortadoğu projesinde tayyibi ve Türkiyeyi maşa olarak kullanmak amaç israil tayyibi başının tacı ediyor yahu ne diyorsun onlar için büyük nimek en has adamlarını neden sevmesinler Vadedilmiş toprakları israile kazandırmada en büyük rolü Bop eş başkanı olarak Tayyip oynayacak daha yahu


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    Konuyu açan ve konuya yorum yapan arkadaşların bazılarının Komünizm'i kominizm olarak yazması olay hakkında ne kadar fikir sahibi olduğunu gayet açık bir şekilde ortaya koyuyor.. Komünizm ve Sosyalizmi harikalar dünyası yada ütopya olarak gören arkadaşlarında anlamadığı nokta bu iki rejimin ulaşılabilecek en üst noktalar olduğudur ( halk özgürlüğünü kıstas alırsak. eğer biz halksak neyi kıstas alcazki? ). Öyle abilerinden, toplandıkları kurtçuk ocaklarından duydukları şeylerle burada yorum yapanların SSCB'ye laf etmek gibi bir lüksleri yok. Eğer SSCB'nin yardımı olmasaydı "NAH" kazanıyorduk Kurtuluş Savaşı'nı. Sizin turan anlayışınıza uygun hareket eden olmadı orada. En basitinden bugün anasına, bacısına küfür ettiğiniz asalım keselim dediğiniz Kürt halkı düzenli ordudan yoksun olarak Fransızı attı G.Doğu'dan. Karayılan'ı, Sütçüimam'ı olmasa "NAH" kazanıyorduk Kurtuluş Savaşı'nı. Eğerki ülkemizin yönetimi Komünizm olsaydı bugün o sanal efeliklerinize dayanan ne Kürt sorunu olurdu, nede açılan bu konunun tartışılırdı burada..


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek

    student bunu yazdı:
    -----------------------------

    '' Filistine israil saldırıyor bizimkilerde ümmetçi kesiliyor...ıraka amerika saldırıyor bizimkiler susuyor. bu saçmalıktır.'' demişsin , bu da tamamen senin yanlış gözlemindne kaynaklanıyor.Senin dinciler deidğin muhafazaakr kesim kesinlikle amerikaya karşıdır.Ak Parti  sanala delikanlılık yapacak yerde değil,  devlet yönetiyor.Gerektiğinde tavrını koyuyor .Amerikan uşağı olsaydı , Amerika saldırsın diye sınırlarımızı açardık.Tabi ülke amerikan baskısına karşı koyabildiği kadar koydu.Ne zaman tam olarak ekonomik bağımsızlığımıza ulaşırız işte o zaman , İran gibi kafa tutmaya başlarız amerikaya.


    -----------------------------

     

    al bakıyım hacı http://tr.wikipedia.org/wiki/1_Mart_tezkeresi ak partinin içindeki 3-5 vatansever insan sağolsun bu ülkeyi direkten döndürdü.

     

    AK Parti'de 361 milletvekili oy kullandı. AK Parti oylamada 97 fire verdi.

     

    çıkar bakiyim kaç tane vatan haini kalıyor geriye?


    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    student hocam 7 yaşından 20 yaşına kadar din din din diye çevremdekiler sürekli din eğitimi verdiler. sonra kendime geldim.

    hops arkadaş yeter artık biraz kendim olmalı ve düşünmeli hayatı sorgulamalı dedim. hayat böyle gitmez dedim.

    kimse beni kullanamaz. kullanacak olanlarda dinci tarikatlardan başkası değildir. bunu iyi biliyorum gördüm.

    İslami din bilgim çok şükür sağlam. herşeyin farkındayım yaşıyorum gerçeği birebir.

    Din dediğimiz bir vicdan işidir...bütün vicdanlar aynı değildir.bu yüzden hür irade ile yaşam en iyisi.

    dini siyasete meclise politikaya sokanlara karşıyım. karşı olacağım. bu insanlar geçmişte şimdiki geleceğimizi mahvettiler.

    milletimiz iyi millettir dinini bilen Allahı bilen millettir. bunu karıştırmaya yok ılımlı islamdı yok cart curt fiskoslarına milleti adapte etmeye kimse kalkışmasın. bu din sömürüsüyle milleti avutmasın.

    akepelilerle israilin arası çok sıcaktır. azıcık takip edin gündemi.sürekli yemek buluşmaları görüşmeler  yaparlar hep.

    akepe tavır filanda alamaz amerikaya. oyuncu hiç oynatıcısına karşı çıkabilirmi> hayır.

    amerika niye bize saldırsın. salakmı amerika.artık savaşlar eskisi gibi olmadığını görmüyormusunuz. sömürge ile seni ele geçiriyor 50 lerdan beridir yabancıların yaptıkları budur..avrupa amerika mandacı olun diyor parayı kim verirse ona geliceksiniz diyor.teslimiyetçi olucaksınız diyor. bunlarda sevrdeki gibi kapitilasyonları aynen yapıyor

    örneğin; saadetli belediye başkanı dinci tarikatçı bir adam patron oluyor siyasete soyunduktan sonra. siyaseti bıraktıktan sonra belediye işlerine giriyor ihale ler alıyor taşeron firma sahipliği yapıyor iyi tamam devletin parasını yedin harcadın bunun hesabını vericeksin bir gün amma...bu dinci denilen adam işçinin parasını 2 ayda bilemedin 3 ayda veriyor. şimdi geçenlerde yine bi karar almışlar işçiler artık yemeğini kendi cebinden ödeyeceklermiş. hem işçisin hem yemek parasını kendi cebinden veriyorsun. buna karşı çıkanıda işten atıyorsun. böyle adalete böyle düzene lanet olsun derim. haksızlığa karşı boyun eğmek varsa insanlara köle demekten ne farkı varki...

    dini sömürenlere ve bunu siyasete alet edenlere yazıklar olsun diyorum...bunlardan korkulur asıl.

    zamanla görürsün diyorsunuz amma  gördüm gerçeği.. o gerçek ne diye sorarsan

    Benim manevi mirasım Akıl ve Bilimdir...Mustafa Kemal Atatürk.

    son not:konu karıştı amma velhasıl Türkiye ne komünist ne başka birşey olamaz.ülkeyi kuran Atatürk herşeyi ortaya koymuş görmemek için kör olmaya gerek yok


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    kaygusuz ,    '' İslami din bilgim çok şükür sağlam. herşeyin farkındayım yaşıyorum gerçeği birebir.   '' yazıyorsun sonra    koyu olarak ,

    '' Din dediğimiz bir vicdan işidir'' yazıyorsun . işte  senin İslam dini hakkındaki bilginin ne kadar yanlış olduğunun en büyük kanıtı bu cümlen.

     

    İslam dini kesinlikle vicdan işi değildir.Eğer zahmet edip Kuranı Kerimi okusaydın ne dediğimi çok daha iyi anlardın.Malesef toplumu '' din vicdan işidir , benim vicdanım , içim temiz '' edebiytı iel kandırıp , dini sadece öylece inanılan fakat pratikte hiç uygulaması olmayan hümanist bir görüş gibi lanse ettiler.

    İslamın kuralalrı vardır , müslüman olmayı seçen kişi ,Kuranı Kerime inandığını söyleyen kişi bu kurallara uymak zorundadır.Uymak istemeyen kişiye de zorla müslümansın denilmez.

     

    Önce dinini öğren , ondan sonra insanları dincilik yapmakla suçla.Yoks akomik duruma düşüyorsun.

     

    Komünizm meselesine gelince, komünizm eğer dinle barışık olsaydı , İslam ülkelerinde  rağbet görebilirdi.  farklı yönleri olmakla beraber ,ortak yönleri de var.

     

     

Toplam Hit: 8377 Toplam Mesaj: 82