Alternatif Isınma Yöntemleri
-
Pompa binayi isitirsiniz
-
HeyQirs bunu yazdı
Pompa binayi isitirsiniz
Hocam ev benim olsa... :) Ailemle yaşıyorum. Isı pompasını da gördüm bayağı iyi bir şeye benziyor. Fakat binada öyle adamlar var ki 5 yıl önce yaptırılan çatının parasını bile ödememiş hala. Kollektif bilinç olmadığı için zor...
-
birde ısı taşıma olayı var, mekanik buharlaştırıcı sistem ile binanızın koridorundaki ısıyı içeri, içerdekinide dışarı taşıyarak komşularınızdan yaşanan ısı kayıplarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz. hatta binanızın en çok ısı kazanç sağlanan yerlerinden biride kanalizasyon kısmıdır, buradaki ısıyıda yukarıdaki sistem ile daire içine taşıyabilirsiniz.
-
Duvara strafor döşeyip üzerine işte boyasını alçısını falan atacaksın. Bu ortam ısısının büyük çoğunluğunu muhafaza edecek. Odanın etrafında da su sızdırmaz pvc borulardan geçirip bi ucuna içerden suyu ısıtmasını sağlayacak rezistans döşeyip bir yandan da ufak bi su pompası bağlayıp suyu oda içerisinde çevirirsen odayı kısmen de olsa saunaya çevirebilirsin. Pencere kenarlarına ve kapı altlarına adını bilmediğim süngerimsi şeylerden de çekmen gerekiyor tabi.