Alternatif Sıcak Su Edinme Yöntemleri ( Yardım )
-
merhaba hocalar..
tek odalı bi evde yanlız yaşıyorum öğrenciyim.
ısınma ( sıcak su) sistemi güneş enerjisi ve mâlum önümüz kış..
benden önceki öğrenci bi + bi - kablo ucunda fiş bağlı kovaya atıp fişe takıp böyle birşeyle ısıtıyormuş suyu galiba..
bana biraz riskli geldiği için yapmadım.. şofben pahalı..
kettle' da su ısıtmak biraz üşütüyor .. sıcak su akarken ortamıda ısıttığı için .. direk kaynar suyu kovaya boşaltmak ..
var mıdır alternatifi olan ? veya şu benden önceki öğrencinin sistemi gibi birşeyler yapıp güvenlir hâle getiremez miyim ?
-
Senin sicak suya mi ihtiyacin var, isinmaya mi?
-
hayırlı sabahlar hocam,her hangi bi elektrikçiden veya ne alırsan 1 milyoncudan bundan temin edebilirsin,işini görür,yalnız plastik kabın içinde su ısıtma!!!

-
mizahi bunu yazdı
düzelttim yazımı da hocam.. sıcak suya ihtiyacım var..
@ONEMINUTE
hayırlı sabahlar hocam bu malzemenin adı nedir ?
ve neden plastik kova da risk yaratır ?
WebJas tarafından 24/Kas/12 07:07 tarihinde düzenlenmiştir -
WebJas bunu yazdımizahi bunu yazdı
@ONEMINUTE
su ısıtıcı tarif et zaten verirler hocam 3-5 lira bişey,tehlikeli olabilir plastikte ısıtmak kanımca.hiç görmedim plastik kovanın içine bundan atanı:d bende kullanıyodum aliminyum kovaya atıyodum.
-
ONEMINUTE bunu yazdıWebJas bunu yazdımizahi bunu yazdı
@ONEMINUTE
su ısıtıcı tarif et zaten verirler hocam 3-5 lira bişey,tehlikeli olabilir plastikte ısıtmak kanımca.hiç görmedim plastik kovanın içine bundan atanı:d bende kullanıyodum aliminyum kovaya atıyodum.
eyv hocam sağolasn bakalım baska alternatif cıkmazsa ki cıkacagnı zannetmiyorum. alırım bugün..
-
Hocam sakına sakın bu resimdeki aleti alıyım deme çok tehlikeli unutursun aklından falan çıkar suya elini sokarsın kontrol etmek için çarpılırsın beni bikere çarpmıştı çok tehlikeli birşey , öyle küçük göründüğüne bakma.Beni alimunyumda çarpmıştı. Hocam spotçulara falan bak ikinci el şofbenler ucuz oluyor onlardan al eğer diyosan ki ben öğrenciyim durumum yok bi piknik tüpü al onunla ısıt suyu.
tolgaStain tarafından 24/Kas/12 08:05 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.sahibinden.com/ev-dekorasyon-isitma-sogutma-sofben-termosifon?sorting=price_asc -
valla daha geçen hafta 60 litrelik yeni ariston şohpeni 60 liraya sattım :( biraz erken yazaydın ya :S
-
hocam ver 60 lira al geç şundan üstüne üstlük kargo dahil orda elektrikçinin birine 25-30 lira verir bağlatırsın 10 numara şofben içi ihlaslarla birebir

-
bico hocam tüpte ayrı bi risk :s teşekkürler..
emuxa düşünmen yeter hocam çok sağol
kabadayi kafama yattı hacı.. 60 lira harcamadığına değmez..
çok saolun hocalar..
-
cattle ya da resimdeki isitici - elektrik riski, ustelik ortami yine isitmayacaktir
soba - duman, zehirlenme vb. riski. cok amele bir is ama kur sobayi banyoya ortam saglam isinir.
tup - gaz riski. ortam yine isinmayacaktir.
sofben - no risk. 2. el de olsa bi sofben al, hem guvenli, hem diger yontemlere gore daha karli. ustelik suyu 15 dakikaligina acik birak, banyoyu isitir. ayrica kurulumu ve kullanmasi da kolay.
Anadoluda koylerde halen bu su isitma yontemi kullanilir.