Altın Oran Ve Kabe Mucizesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Ne kadar meraklıyız böyle düşünüp tartmadan aha mucize diye atlamaya.

1. Videonun iddia ettiği altın oranı, google earth ve harita mantığında çalışan bir iki tane daha bilgisayar programı ile bulmuşlar.

Google Earth ve düzlem haritada dünya tam olarak elips kabul edilir, oysa gerçek bundan biraz farklıdır.  Örneğin kutuplar tam bir dairesel şekle sahip değildir, coğrafi rakamlar kesin değil yaklaşık rakamlardır. Doğal olarak bilgisayar ya da harita ortamında biz gerçek dünyanın biraz yuvarlatılmış ve hata paylarının görmezden gelinmiş haliyle karşı karşıyayız. Eğer hata paylarını da hesaba katarsak iki kutup arası uzaklık 19.000 küsür yerine 20.000 küsür kilometreye ulaşıyor. Bu da kabedeki oranın 1,6 dan 1,5 gibi daha küçük bir sayıya düşmesi ve bahsi geçen altın oran noktasının 1000 kilometreden fazla yer değiştirmesi demek. Bu da küçümsenecek bir değişiklik değil, koskoca Allah mucize gönderiyor da niye doğru düzgün yapmıyor şu işi, Allah'ın hata payı olur mu?

2. Diyelim ki bu kadar detaya girmek istemiyoruz, yaklaşık falan olsa da biz Google Earth'e ve haritalardaki coğrafi verilere güvenmek istiyoruz, dünyayı da düzgün kabul ediyoruz. Tamam.

O halde aynı enlem üzerindeki tüm noktaların aynı oranı vermesi gerekir. Mekke'nin bulunduğu enlemde bulunan bütün şehirler kuzey ve güney kutuplarına aynı uzaklıkta değil mi? Rio de Jenario falan da mı kutsal o zaman :) (buranın aynı enlemde olup olmadığına bakmadım tabi salladım)

Ha diyorsun ki olay sadece enlem değil, çapraz ölçümler falan da aynı. İyi de bu dünya yuvarlak bildiğiniz gibi, hangi iki nokta arasında bir "kutsal nokta" bulursanız bulun, bunun en düşük ihtimalle tam karşısında aynı noktadan bir tane daha vardır, yani Mekke'nin koordinatlarına denk yaklaşık olarak pasifik okyanusu üzerinde bir nokta daha var o zaman, oranın özelliği ne ola ki?

Bir de harita üzerinde sen istediğin kadar mucize bul bunların hiçbir geçerliliği olmaz çünkü dünya harita gibi yere serili değildir. Adam almış dünya haritasını Mekke'nin doğusu ile batısı arasında altın oran bulmuş. Ya dünya haritasının solunda amerika değil de asya olsaydı, ordan başlasaydı? O zaman kutsal şehrimiz yine Rio de Jenario olurdu heralde:)

Tamam şimdi kimsenin dini duygularını incitmiyim diyorum da komik abi hakkaten komik ya. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    n2 bunu yazdı:
    -----------------------------
    -----------------------------

bende onu diyorum işte birtek mescid-i haram değil başka yerlerde var..  

Ayrıca çok şekersin :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    degree
    degree's avatar
    Erkek

ya ben bu vıdeo yu nasıl ındırebılırım altın oran mımarlık ıcınde gecerlı olan bı durum

...Düşmanın yoksa iyilik yap... Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola Kestire Başı
Toplam Hit: 5877 Toplam Mesaj: 24