Altına Yatırım Yapmak Hala Mantıklı Mı?
-
bu konuyla ilgili bir makale.
http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/652054-acaba-altindan-ne-rekorlar-cikacak
bana sorarsan altın en az orta vadeli bir yatırım. yani en azından 6 ay hiç dokunmamalısın duygusal davranıp satışa geçmedikten sonra acil durumda harcayabileceğin yatırım miktarında altını şu an alabilirsin. zira gelecek yıl ilk yarısına kadar yükselişin az da olsa süreceği söyleniyor. abd ekonomisiyle baya paralelel gidiyor zaten(ters yönde) abd ekonomisini takip et derim :)
-
Yeni kriz söylentileri olsada altın artık düşmez bence , orta ve uzun vadede en güzel yatırım aracı.
-
halâ mantıklı , fakat şöyle mantıklı ; en az 5-6 ay o paraya dokunmayacaksan kâr amaçlı altın alacaksın..
1 gram altın ocak 2011 de 65 lira civarındaydı .bu gün 101 liradan satılıyor..
-
uzun vadede iyi kısa vadede kötü. belirsizlik var birde, olurda düşerse elinde kalır. altın düşmez demeyin, eğer kriz gelirse millet geçim sıkıntısının korkusundan elindeki altını bozduracak birden piyasaya fazlasıyla altın çıkacak fiyatlar dibe vurur. eğer 2001 krizine benzer bir şey olursa altın maltın kalmaz o zaman yapıcaksınız yatırımı kriz bitince yavaş yavaş yükselir altın o zaman satıcaksınız. işte o zaman kâr yaparsınız. eğer kriz büyük olmazsa zaten artmaya devam eder. ama en sonunda insanlar altını satmaya başlayacak..
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------
uzun vadede iyi kısa vadede kötü. belirsizlik var birde, olurda düşerse elinde kalır. altın düşmez demeyin, eğer kriz gelirse millet geçim sıkıntısının korkusundan elindeki altını bozduracak birden piyasaya fazlasıyla altın çıkacak fiyatlar dibe vurur. eğer 2001 krizine benzer bir şey olursa altın maltın kalmaz o zaman yapıcaksınız yatırımı kriz bitince yavaş yavaş yükselir altın o zaman satıcaksınız. işte o zaman kâr yaparsınız. eğer kriz büyük olmazsa zaten artmaya devam eder. ama en sonunda insanlar altını satmaya başlayacak..
-----------------------------Yorumun genel bir özet gibi. Krizin ne zaman çıkar onuda bilmediğimize göre tam olarak şuan hala artış gösterecek.
O zaman altın düşmeye başlarsa kriz çıkışta olacak demektir.
-
altın piyasasını bende takip ediyorum ama şuanda altın alıp almamak konusunu uzmanlara sormak gerekli. bugün sabah baktığımda çeyrek altın 171,64 TL idi saat 18:30'dan sonra 168,84 TL.ye düştü gerisini sen düşün..
http://www.goldpara.com/sarrafiniz.asp?pn=sarrafiniz
-
Altın teknik olarak hala yükselme eğiliminde. Bu aralar biraz düşecek. Özellikle haftaya iyi takip et. Düştüğü zaman al. Altın çok yükseldi artık düşmesi gerek diyenler de var tabi. Ama hiç kimse bu kadar artacağını beklemiyordu zaten. Tavsiyem internet hesabından, altın hesabı açarak ordan takip etmek. Kasım 2012 de Amerikadaki seçime kadar altının yükseleceğini tahmin ediyorum. En az. Avrupadan da hayır yok. Sonuçta kesin bir şey yok. Karar verecen yapacan başka çare yok. Asla ama asla sattığın paradan ucuza satma. Bekle mutlaka kurtarırsın...
-
Hocam altın uluslararası piyasada her zaman karşılık bulacak nadir yatırım ürünlerinden birisi,kağıtlar değer kaybettikçe krizler yaşandıkça altın her zaman değer kazanır kolay kolay düşmez düşse bile 70 Tl den 90 Tlye sıçradığı gibi düşmez(çok olağan üstü bir şey olmazsa) önümüzde süreçte yaşanacak krizler/sorunlar altına + puan olarak geri dönecektir.AMA ŞUNU ASLA UNUTMA ALTIN UZUN VADELİ BİR YATIRIM ARACIDIR.Bugün alayın yarın satayım kar edeyim pek düşünme.Ama alabiliyorsan artan paran ile İLERİYE dönük yatırım için kullan.Eğer sıcak bakmıyorsan faize yatır paranı.Garantini e-vadeli hesapları var ve oranlı diğerlerine göre daha yüksek.Altın ile ilgileniyorsan bir kaç gün altın ile alakalı yorum ve inceleme yapan siteleri sakin kafayla bir araştır oku bir şeyler öğren.Sonra kendin karar ver.Ben altın 69 tl civarındayken vadesiz altın hesabı açtırdım altın alayım kenarda dursun dedim bir hafta işlerimim yoğunlu nedeniyle piyasayla ilgilenemedim ve o arada altın sıçrama yaptı :D neler hissettiğimi hiç sorma ;)
-
10 gün önce 88 liradn 15 gram altın aldım. dün akşam sattığımda 101 liradan sattım. 180 lir kar ettirdi 10 günde. sonra düşüşteyken dün aldım tekrar bi 10 gram. ama bugün altın satışı 97 liradan kapandı. 50 lira zarar yazdı. bu ara böle ufak dalgalanmalar olsa da biraz daha yükselir diye düşünüyorum. ama 2 ay önce alınan altınla şimdiki gibi arasında fark böyle büyük olmaz. uzun vade yatırım aracı olarak kullanılır şuan anca.
-