Altyapısız İnternet // Air Wifi
-
Müridler selamlar,
torununu sevdiğim turkcell yüzünden temmuz sonundan beri evde internet kullanamıyoruz. Şu konuda yazdım ama bir cevap gelmedi. Turkcell'i her gün darlamamıza rağmen gelipte bir port çoğaltıcı cihaz takmıyorlar mevcut cihaza. Araştırmalarım sonunda airwifi hizmeti veren yer buldum (konum esenyurt / istanbul). Atlantis internet diye bir firma var, ben bunların fiber internetini hanımın bekarlık döneminde ki evine bağlatmıştım 100mbit olarak bir gün olsun sıkıntı olmadan kullandım yaklaşık 1,5 yıl, yeni taşındığım yerde olsa yine bağlatırdım ama siteye gelip altyapı kurmamışlar :/. her neyse aynı firmanın Airwifi hizmeti var. Bunu bağlatmayı düşünüyorum. Daha önce kullanan oldu mu air-wifi yapısını? önerir misiniz?
-
Yağmurlu havalarda hızda düşüşler yaşarsın. Online oyun yüksek ping yüzünden biraz zor. Ayrıca internetin kalitesi firmanın kulesine olan uzaklığına ve anteni görmene göre değişir. Baz istasyonu mantığında çalışıyor.
-
wdsl veya airwifi kktc de sürekli kullanılıyor. Oyunlarda sorun idi ama aylık + 1250 tl vermem karsılığında evimin yakinlarinda ki bi noktaya private jumper point kurabileceklerini söylediler. valorantta 40-50 ms ile istanbul sunucusuna bağlanıyorum suanda. Evde 3 tane internet oldu.
-
mkyb bunu yazdı
Yağmurlu havalarda hızda düşüşler yaşarsın. Online oyun yüksek ping yüzünden biraz zor. Ayrıca internetin kalitesi firmanın kulesine olan uzaklığına ve anteni görmene göre değişir. Baz istasyonu mantığında çalışıyor.
işte benimde kafamı karıştıran noktalardan biri o. internette baktığımda ping sorununu çok konu eden olmuş. gerçi ben Xboxta single oyun oynuyorum şuan için ama yılbaşına doğru kasa toplama planım var. WoW tayfa baya baskı yapıyor geri dön diye :W o yüzden biraz ilerisini düşünüyorum.
site güvenliğiyle konu hakkında hasbihal ederken superonline bölge yetkilisi tandığıymış gel git yapmalarından dolayı, tekrardan bir başvuru yaptık olacak gibi ama bakalım. İstanbulun göbeğinde (tamam aq esenyurt göbek değil) eve internet alamıyoruz şaka gibi aq
-
Sabit hat başvurusunda bulun.
Sabit hat çekmek için ske ske port açıyorlar.
Daha sonra internet actirirsin o hat üzerinden.
İnternet olunca da sabit hattı kapattirirsin.
-
Air wifi bircok lokasyonda (isyeri icin) kullaniyorum.
En azindan sorun oldugunda daha hizli destek aliyorum.
Arkadasin dedigi gibi anten ile diregin arasinda ki mesafe önemli ama zaten ölcüm yapiyorlar uygun ise veriyorlar.
-
CEO bunu yazdı
Sabit hat başvurusunda bulun.
Sabit hat çekmek için ske ske port açıyorlar.
Daha sonra internet actirirsin o hat üzerinden.
İnternet olunca da sabit hattı kapattirirsin.
hocam sitede turk telekom altyapısı yok, link verdiğim konuda da sen mi yazdın bilmiyorum aynı yorumu görmüştüm o yüzden bir şey yapamadım o konuda.
-
underzero bunu yazdı
Arkadasin dedigi gibi anten ile diregin arasinda ki mesafe önemli ama zaten ölcüm yapiyorlar uygun ise veriyorlar.
Dün işten dönünce yönetimle görüştüm, çatılar sitenin ortak alanı olduğu için başvuru yapıp dilekçe verecekmişim, site toplantısı olduğunda üst yönetim karar verecekmişmişte bilmemne bu işte pek olacak gibi değil gibi duruyor :/
-
DaSpOnGe bunu yazdıunderzero bunu yazdı
Dün işten dönünce yönetimle görüştüm, çatılar sitenin ortak alanı olduğu için başvuru yapıp dilekçe verecekmişim, site toplantısı olduğunda üst yönetim karar verecekmişmişte bilmemne bu işte pek olacak gibi değil gibi duruyor :/
Neden olmasın... Bizde aynı durumla karşı karşıya kalıyoruz. İletişim ve Haberleşme için Çatıların Dehlizine çanak atıyoruz. Eğerki Air Wifi'nin sana Yakın Acses Poin Noktası varsa Çanaka Gerek duymadan SQ-5'i Balkona Monte edip internetten faydalabilirsin. Eğer Mesafe uzun 8-15km aralığında ise LDF-5 Çatının Dehlizine montajı yapılır Kurulumu tamamlanır sana verileceği hız maksimum 24MB olur. CX5 atarsa ki bu biraz maliyetli olur 80km Mesafeden Kablosuz atar sana 500MB kadar hız alabilirsin. Kötünün Kötüsü dersek Site/ Apartman / Blok komple faydalanmak isterse Bir Adet 5 AC UBNT Gen2 Takılıp Tüm Daire sakinlerine internet hizmeti verilir. Maksimum 15-16 Abone 24MB. Hız alırsınız.Mümkün mertebe karar defterine bu işin olurunu yaptırın. Tüm Site faydalansın İnternetten. Buda Air Wifi için AP noktası olur.