Eve İnternet Bağlatma İle İlgili Yardım
-
Selam dostlar yakın zamanda taşındım hatta kiralık ev konusu açmıştım, neyse Sancaktepe'ye taşındım mevcut kullandığım Superonline'ı alt yapı olmadığı için nakil ettiremedim ve abonelik feshedildi. Türk telekomu aradım altyapı yok diye 24 ay içinde gelirndiye talep oluştu, aşağı katta adsl kullanan var hattı telefon hattından çekmiş bunu söyledim boş port yok dediler. Bunun için en kısa sürede çözüme ulaşabileceğim ne yapmam gerekir? Twitter'a yazdım çok iplemediler, arkadaşım Telekom Pendik müdürlüğüne dilekçe ver evde okula giden çocuk var diye bir hafta içinde çözülür dedi de pek inandırıcı gelmedi. Şimdi dostlar bunun için ne yapmamız nereye başvurmanız lazım bilgi verirseniz çok sevinirim. Şu an için bütün yollar kapalı gibi yada ben fazla konuya hakim değilim.
-
hayırlı olsun. turknet'e de sorsana. bazen onlar buluyor bir şekilde. farklı birkaç firmaya sor. portu aldıktan sonra zaten gerekirse interneti taşırsın yeter ki porta bağlan bi kere.
-
Bu adam Telekom'un genel müdürü. Etiketleyip yazarsan direk genel müdürlükten arayıp ilgileniyorlar. Altyapı olmasa işin zordu fakat senin sorunun port olmaması. Senin olayın basit ama uğraşmak istemiyorlar.
En olmadı eve sabit hat bağlatıp onunla birlikte internete başvuracaksın daha sonrasında sabit hattı iptal ettireceksin.
mkyb tarafından 13/Eyl/24 14:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Balboa bunu yazdı
Selam dostlar yakın zamanda taşındım hatta kiralık ev konusu açmıştım, neyse Sancaktepe'ye taşındım mevcut kullandığım Superonline'ı alt yapı olmadığı için nakil ettiremedim ve abonelik feshedildi. Türk telekomu aradım altyapı yok diye 24 ay içinde gelirndiye talep oluştu, aşağı katta adsl kullanan var hattı telefon hattından çekmiş bunu söyledim boş port yok dediler. Bunun için en kısa sürede çözüme ulaşabileceğim ne yapmam gerekir? Twitter'a yazdım çok iplemediler, arkadaşım Telekom Pendik müdürlüğüne dilekçe ver evde okula giden çocuk var diye bir hafta içinde çözülür dedi de pek inandırıcı gelmedi. Şimdi dostlar bunun için ne yapmamız nereye başvurmanız lazım bilgi verirseniz çok sevinirim. Şu an için bütün yollar kapalı gibi yada ben fazla konuya hakim değilim.
noktasına kadar Adresi Postalasana bana :) seni santrale kadar ölçeyim :)) ADSL + VDSL + FİBer bakalım ne var mış sende.
-
Ben 2 yıldır yeni apartmana getirtemedim hocam klube hoş geldin :)
-
Bir arkadaşımda da adresinde internet alt yapısı yok diyorlar. çözümü nedir ?
btk'dan şikayet açtık da sanmıyorum bir şeyler olsun.
başka bir arkadaş için de alt yapı var ama 4mbps geçmez o yüzden bağlatma diyorlar. çocuk yok yere her ay 60gb mobil paket dağıtarak evde internet sağlıyor.
-
mkyb bunu yazdı
Bu adam Telekom'un genel müdürü. Etiketleyip yazarsan direk genel müdürlükten arayıp ilgileniyorlar. Altyapı olmasa işin zordu fakat senin sorunun port olmaması. Senin olayın basit ama uğraşmak istemiyorlar.
En olmadı eve sabit hat bağlatıp onunla birlikte internete başvuracaksın daha sonrasında sabit hattı iptal ettireceksin.
Deneyeceğim teşekkür ederim
-
TeLeVoLe bunu yazdıBalboa bunu yazdı
noktasına kadar Adresi Postalasana bana :) seni santrale kadar ölçeyim :)) ADSL + VDSL + FİBer bakalım ne var mış sende.
Gönderdim hocam
-
Cesnist bunu yazdı
Şehir neresi hocam
-
Cesnist bunu yazdı
hala gelmedi mi la. ne kullanıyodun sen evde?
-
müridler bende derdimi anlatayım belki superonline çalışanı vs vardır, çünkü teknik kurulum için gelen elemanı bulursam harbi fena yapacağım artık.
olaya geçeyim,
1,5 - 2 senedir evde superonline kullanıyorum, temmuz sonuna kadarda 1 kere belki kesinti olmuştur. O da genel bakımdır. Temmuz sonunda bir akşam işten gelince evde net olmadığını farkettik. telefonla arayınca genel bakım var bazı bölgelerde internet olmadığını ilettiler. Baktık 2 gün gelen internet yok, arıza kaydı oluşturduk. 31temmuzda geldi biri kabloları tamir etti bir şeyler yaptı düzeldi internet. Ertesi gün yine işten geldik hanımla baktık internet tekrar gitmiş. Peşine aradım bir arıza kaydı daha bıraktık. Bu sefer 2-3 gün sonra geldi başka bir eleman tekrar yine aynı yerden sıkıntı oluyor dedi düzeltti interneti gitti. Ancak daha elemanın gitmesinin üzerinden 2 saat geçmeden yine internet çortladı. Tekrar arıza kaydı açtım ama bu sefer sanırım 5-6 gün kimse ne aradı ne sordu. call center'ı arıyorum şaşırıyorlar nası gelmez 48 saat içinde gelmesi gerekiyor vs.. Defalarca aramama rağmen ne gelen oldu ne giden. Bende sikerim bunların yapacağı işi diyerek kapadım interneti. Taahhütsüz 100mbit 250tl ödüyordum aq :W
Araştırmalarım sonucunda aq sitesinden sadece turkcell gelip cihazlarını kurmuş başka bir sağlayacı olmadığını anladık. baktık telefonlardan internet kullandıkça bitmeyen net paketlerinin dibini süpürüyoruz dedik bağlatalım aq interneti olmuyor böyle ilave internet paketlerine verdiğimiz para kabarıyor. Tekrar bir kurulum talebi oluşturdum. Eleman ben yokken geldi eve, malum akşam 19-20 den önce evde olamıyoruz. Peder bey baya kafalamış çocuğu bodrumdan eve tekrar yeni kablo çektirecekmiş ama personel alt yapı ekibini arayınca portta yeterli yer olmadığı için şuan gelip yapamıyoruz. Port ilave cihazı takınca gelip bağlayacağız dediler. (Bu arada bu gelen eleman benim sigortaların olduğu yerde duran OTP cihazını babama bu çalışmıyor amca ben bunu alayım demiş, pederde anlamaz vermiş eleman. Orospu çocuğu turkcell bana OTP cihazı için 500 küsür tl fatura yansıttı.) Tabi ne gelen var ne giden var. Hanımda yakın zamanda ciddi bir hastalık geçirdi evde canı sıkılıyor internette olmayınca insan kafayı yiyor cidden. Onun numarası üzerinden tekrar aynı adrese kayıt açtık, bu sefer başka eleman geldi. Bizde sorunu bilmiyormuş gibi çocuğa kurulum yaptırmaya çalıştık. eleman boş portlarda sıkıntı olduğunu, ilave port takmadan kurulum yapamayacağını söyledi. eleman birde öyle bir anlattı ki ufak bir cihaz var gelip porta takıp çoğaltırıyoruz. önümüzde ki pazartesi veya salı gelip takarız, size de interneti bağlarız dedi gitti. Tabi bugün cuma ne gelen var ne giden var. Dün bir de şikayet varda bir kaç şikayete denk geldim. Benim gibi sıkıntısız internet kullananlar benzer vakaları yaşayıp internetlerini kullanamaz hali gelmiş. Hatta bir tanesi şans eseri çalışan portunun başka portla değiştirildiği için çalışmadığını öğrenmiş.
benim kafada bodruma inip bunların port yok dediği cihazın üzerine işemek var, yada tüm binaya giden kabloları toptan kesesim var, 2 gün önce otoparkta keşif yaptım cihazın nerede olduğunu buldum, kablo geçişlerinin güzergahını da buldum. Nasıl bir yol izlesek beyler? bunlar gelipte ilave yer açacak gibi durmuyor.