Altyazı Kullanma
-
Bilgisayarımda GOM Player vasıtasıyla izlediğim filme altyazıyı sürükliyerek atabiliyorum ve sorunsuz izliyebiliyorum.
Ama aynı şey televizyonumda olmuyor.
Usb 'den televizyona attığım film klasöründe altyazıyı göremiyorum.
Filmi direk altyazılı nasıl açabilirim televizyonda?
TV Markası; Samsung 42C450
-
Altyazı ve filmin adlarını aynı yaptın mı?Örneğin film adı "xyz",altyazı da "xyz.srt" gibi olmalı.
-
O zaman görebilirmiyim ekranda?
Veya direk açılır mı?
-
acılır arkadaşım aynı yerde olmalı ama filmle alt yazı ikisininde ismini aynı yap yeter uzantılara elleme ama isim sadece
-
Altyazının ismini filmle aynı yaptım ve altyazının isminin sonuna ".srt" ekledim.
Şimdi fb'ye atıp televizyonda bakıcam
-
Yok hayır olmadı.
Televizyonda ekran da alt yazı çıkmadı sadece film çıktı.
Ayrıca kumanda dan subtittle tuşuna basınca da bişey olmadı.
Başka ne gibi bişey yapabilirim?
-

Bu resimdeki gibi olucak filmin yanında alt yazı ve isimlere dikkat. Birde pc de acılmıyor mu ?
-
Evet aynen bilgisayarda böyle kaydedip belleğe atıyorum, ordan televizyonda açıyorum ama görünmüyor da açmıyorda.
Ayrıca bilgisayarda da direk açmıyor altyazıyı nedense.
Altyazıyı GOM Player'a sürüklemem gerekiyo
-
.srt değilde .sub yaptım bu sefer televizyonda açıldı direk.
Fakat bu seferde Türkçe karakterleri göremiyorum, onun yerine acayip harfler çıkıyor.
-
Crack34 bunu yazdı:
-----------------------------
Evet aynen bilgisayarda böyle kaydedip belleğe atıyorum, ordan televizyonda açıyorum ama görünmüyor da açmıyorda.
Ayrıca bilgisayarda da direk açmıyor altyazıyı nedense.
Altyazıyı GOM Player'a sürüklemem gerekiyo
-----------------------------Bende GOM Player kullanıyorum isimleri aynı olunca direkt açıyor,yukarıda arkdaş resmi eklemiş aynı onun gibi olmalı bak.Sen bir harfi yanlış yazmış olmayasın yada boşluk filan bırakmışsındır belki,kopyala yapıştır yapma ismi harf harf klavyeden yaz bakalım.
-
hoca sen videonun ismini 'beşiktaş' yap atıyorum sonra altyazıyı 'beşiktaş' yap sonuna .srt
ekleme o zaman altyazının uzantısı sen eğer onu eklersen 'beşiktaş.srt.srt' olarak görür onu