Amarok Ve Sayokan Duyan / Bilen Var Mı ? (Türk Dövüş Sanatları)
-
splintercell bunu yazdı
kung fu derken?
bu arada wing tsun'u falan karıştırmışsın da, wt de çok fazla ekol olduğu için çok uç durumlar mevcut.
çok sağlam uygulayabilen ustalar da var, sinek yakalar gibi zincir yumruk atanlar da var
gününün sabah ve akşam 2 şer saatini verirsen sen de o kıvama gelirsin, tamamı zaman emek konsantrasyon isteyen sporlar. boks judo jujitsu ve güreş diğer sporlara göre daha az emek istiyor. teferruat içeriye girdikçe çalışma süresini uzatmak gerekiyor.
-
splintercell bunu yazdıRETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdı
kung fu derken?
Adamın tek hayali bruce lee gibi olmaktı, o yıllarda kungfu modaydı, dandik dandik filmlerde oynadı hatta bir filminde cüneyt arkınla oynadı tabi ki o da berbat bir filmdi. ABD de keşfedilmiş olsaydı farklı noktalarda olabilirdi. Kungfudan ekmek yenemeyince genelde karateye dönülür bu iş böyledir, belli bir yaş ve birikimle Sayokan denen şeyi ortaya çıkardı Sayokan hareketleri aslında karate hareketleridir. Özgeçmişi pek verilmez...
"kung fu derken?" bundan kastım kung fu dedigin zaman akla bi sürü stil geliyo öyle kung fu deyip geçerek olmuyo
bruce lee tek bir stil kungfu uygulamıyordu ki daha doğrusu bruce lee nin yaptığı şey tam manasıyla kung fu değildi. (: eksik yada hatalı bilgi almışsın mübarek. lee kendi disiplinini yaratmış bir hoca ve filmlerde izlediğimiz şey jeet kundo dur, jeet kundo da taekwondo dan tekmeler karate ve bokstan yumruklar da bulunur, jujitsudan da hareketler görebilirsin yani tek bir stile sokamazsın. lee gelişiminde tai chi den wing chun a dönmüştür. wing chunda kendi üstüne adam tanımadıktan sonra diğer savaş sanatlarından kullanabileceği her şeyi stiline almıştır. nihata dönersek nihat tümüyle karateye kaymıştır.
RETRET tarafından 05/Nis/13 20:37 tarihinde düzenlenmiştir -
RETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdıRETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdı
kung fu derken?
Adamın tek hayali bruce lee gibi olmaktı, o yıllarda kungfu modaydı, dandik dandik filmlerde oynadı hatta bir filminde cüneyt arkınla oynadı tabi ki o da berbat bir filmdi. ABD de keşfedilmiş olsaydı farklı noktalarda olabilirdi. Kungfudan ekmek yenemeyince genelde karateye dönülür bu iş böyledir, belli bir yaş ve birikimle Sayokan denen şeyi ortaya çıkardı Sayokan hareketleri aslında karate hareketleridir. Özgeçmişi pek verilmez...
"kung fu derken?" bundan kastım kung fu dedigin zaman akla bi sürü stil geliyo öyle kung fu deyip geçerek olmuyo
bruce lee tek bir stil kungfu uygulamıyordu ki daha doğrusu bruce lee nin yaptığı şey tam manasıyla kung fu değildi. (: eksik yada hatalı bilgi almışsın mübarek. lee kendi disiplinini yaratmış bir hoca ve filmlerde izlediğimiz şey jeet kundo dur, jeet kundo da taekwondo dan tekmeler karate ve bokstan yumruklar da bulunur, jujitsudan da hareketler görebilirsin yani tek bir stile sokamazsın. lee gelişiminde tai chi den wing chun a dönmüştür. nihata dönersek nihat tümüyle karateye kaymıştır.
anladıgım kadarıyla sen bu işin uzmanısın:) senin gibilere diyecek bişey bulamıyorum
peki wushu tek başına kung fu degil mi?
edit: bu arada ben bruce lee ile ilgili hiç bişey demedim sakin ol:) kaptırma fazla
splintercell tarafından 05/Nis/13 20:39 tarihinde düzenlenmiştir -
splintercell bunu yazdıRETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdıRETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdı
kung fu derken?
bruce lee tek bir stil kungfu uygulamıyordu ki daha doğrusu bruce lee nin yaptığı şey tam manasıyla kung fu değildi. (: eksik yada hatalı bilgi almışsın mübarek. lee kendi disiplinini yaratmış bir hoca ve filmlerde izlediğimiz şey jeet kundo dur, jeet kundo da taekwondo dan tekmeler karate ve bokstan yumruklar da bulunur, jujitsudan da hareketler görebilirsin yani tek bir stile sokamazsın. lee gelişiminde tai chi den wing chun a dönmüştür. nihata dönersek nihat tümüyle karateye kaymıştır.
anladıgım kadarıyla sen bu işin uzmanısın:) senin gibilere diyecek bişey bulamıyorum
peki wushu tek başına kung fu degil mi?
edit: bu arada ben bruce lee ile ilgili hiç bişey demedim sakin ol:) kaptırma fazla
kung fu ya da karete konusunda sadece teknik bilgim var, bunları hiç yapmadım, bruce lee tarzını hiç sevmem. benim uzmanlığım krav maga üzerinedir kurallı düz juijitsudada fena değilimdir, beş ay kadar da systema eğitimim var bunların hepsi içiçe ve birbirine yakın şeyler. kungfu bambaşka bir olay, wing tsun bir ara ilgimi çekti fakat her şeyi aynı anda yapmak mümkün değil birinden devam edeceksin.
RETRET tarafından 05/Nis/13 20:45 tarihinde düzenlenmiştir -
krav maga uzmanlığı derken kaç senedir uğraşıyosun?
-
türk dövüş sanatı felan ama.
mma'den başkası yalan. tekniklerine baktım kavga anında uygulayabileceğiniz şeyler değil. doğrusunu söylemek gerekirse böyle pozisyonların denk gelme olasılığı binde bir.
en güzeli mma hacı. karma karma istediğini öğreniyorsun. sokak dövüşüne en yakın olanı. yerde de güreşmeye devam eder kol bacak kırarsın istersen :F
türk dövüş sanatıdır saygı duyarım. ben genel olarak osmanlı tokatıyla giriyorum gerektiğinde. gerisini mma hallediyor :F
mma: mixed martial arts (karma dövüş sanatları) mma adı altında judo, brazilian jiu jitsu, muay thai, güreş veya daha fazlası gibi teknikleri karma olarak öğrendiğin spor. maçlarıda çok kanlı olur :F
http://www.youtube.com/watch?v=zweLHHfoluA
angelofhope tarafından 05/Nis/13 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
splintercell bunu yazdı
re public olmaya doğru gidiyoruz, bu kadarı yeterli bence (: ist anadolu yakasındaysan ders olarak almayı düşünürsen pm den ayrıca görüşürüz.
-
RETRET bunu yazdısplintercell bunu yazdı
re public olmaya doğru gidiyoruz, bu kadarı yeterli bence (: ist anadolu yakasındaysan ders olarak almayı düşünürsen pm den ayrıca görüşürüz.
yok ders olarak almayı düşünmüyorum sadece merak ettim:) sakıncası yoksa sorumun cevabını pmden atarsın
-
Spor olsun, vücudum fit görünsün, uyuşukluktan kurtuluyum falan diye bu tarz işler yapılabilir. Ama suikastçi falan olmayacaksanız bu tarzlara güvenipte sakın sokak kavgalarına girmeyin. Kavgada kimse size öyle miyavlayarak hareket yapma fırsatı vermez.
-
splintercell bunu yazdı
kung fu derken?
bu arada wing tsun'u falan karıştırmışsın da, wt de çok fazla ekol olduğu için çok uç durumlar mevcut.
çok sağlam uygulayabilen ustalar da var, sinek yakalar gibi zincir yumruk atanlar da var
Kung fu derken ; wing çun (wing chun yada wing tsun) kungfu'nun bir koludur. HAla favori dövüş sporum odur diyorum.
Ki Amerika'da yaşayan ve hemşerim olan (Eskişehirli) Emin Boztepe bu konuda çok büyük başarılara imza atmıştır ;
http://www.youtube.com/watch?v=i7xXx2ikDKw