Amatör Arkeolog
-
Her pazar bi bölgeye gitmeyi düşünüyorum hacım 1 seferde gidip bitirmektense hafta hafta bölüp aheste aheste tadını çıkartarak :) geziyim diyorum
araçda sıkıtı yok abi gerçi keçimi sattım onun kadar olmasada rcc var şuan istediğim yere götürür
-
up up up
yardimci olacak yokmu hocular
-
öyle bir sertifika falan yok. gidip arkeoloji okuyacaksın. Kazı yapmak için de izin alacaksın.
ama diyelim ki bir yer buldun, kendi çapında kazarak bir şeyler çıktığını gördün. Bunu yapman gelecekte orası incelenirse inceleyen ekip için pek faydalı olmayacaktır. Birincisi arkeoloji hakkında ve o tarafta yer alan pre ve protohistori konusunda bir bilgi birikimine sahip değilsin, katmanları rasgele kazacaksın vs. o yüzden amatör uğraştan öteye geçmez seninkisi. içinde gerçekten bir aşk varsa gir bir okula oku bölümü. Her yaz arkeoloji öğrencileri istekleri dahilinde bir yerde -ki epey kazı var türkiyede- kazıyorlar. Mezun olunca serbest arkeolog olarak bir yerlere girebiliyor veya üniversite, yurtdışı kazılarına katılabiliyorsun. Kendin kazmak istersen ekip oluşturup kazılacak alanda yapılan ön inceleme sonrasında başvuru ile kazıyı başlatabiliyorsun. Fakat kazıları genelde ödenek yüzünden üniversiteler başlatır ve genelde ödenek azlığı sebebi ile öğrenciler para almaz -para veren kazılar olsada öğrencilere- verilen para geri alınır vs.