Amatör Rakı Yapımı [Döküman]
-
Öncelikle nikoteen arkadaşa verdiği bilgiler için teşekkür ederim.Ama hojalar rakı yapmak çok zahmetli iş.Herkezin harcı değil.Ben size şarap yapmayı anlatayım,o daha kolay,herkez rahat rahat yapar.
Malzemeler:
1 - Üzüm
2- Bidon
3- Sopa
4- Şeker
5- Tülbent
6- Serum Hortumu
Önce üzümleri alıp elle,ayakla artık ne ile ezerseniz ezin.Ezilen üzümleri bir bidona doldurun.İçinede bir kaç tane üzüm sapı atın.Bidonun ağzını hiç hava almayacak gibi sıkıca kapatın.15 gün süre ile hergün bir sopa veya onun gibi bir şeyle üzümleri 1-2 dakika karıştırın.Tam 15. günün sonunda tülbent yardımıyla güzelce süzün.Süzme işlemi bitince 20 kilo üzüm suyuna 350-400 gr. şeker ekleyip, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın.Bidonunun ağzını hava almayacak gibi sıkıca kapatın.2 ay ( 60 gün ) beklettikten sonra bidonu açıp şarabınızı açıp içebilirsiniz.Bidonun altında şöle 5 cm. kadar kalınlığında tortu olur.Bidonu sarsarsanız o tortu dağılacağı için tortunun çökmesini bir gün beklemek zorunda kalırsınız.O yüzden eczaneden alacağınız 1-2 metre uzunluğundaki serum hortumu yardımıyla bidonu hiç hareket ettirmeden yaptığınız şarabı başka bir kap kaçağa boşaltın.Hayde nazdrave (şerefe) ba :)
-
her gecen gün güzelleşiyoruz :)
arşivlenecek bilgiler için teşekkürler...
-
bu da benden olsun ...
beyler bildiğiniz karadutu ezin sarap tarif eden arkadasın dediği gibi bi bidon benzeri kaba doldurun..
15 - 20 gün kadar bekletin sonra içine kafi miktarda seker ilave edip 3-5 gün daha bekletin tabi agzını kapatarak..
sonra arkadasım malzemeyi tülbent gibi bi seyle süzün..
bu yaptıgımız likör yada sarap herneyse manyak oluyor
ve işin güzel tarafıda bunu sek içemiyoruz yani konsantre meyvesuyu gibi düşünün..
cok az bişey bardağın dibine koyarak üstüne soguk su ve vur gitsinn..
bunu yapıpta içen bidaha baska bişeye içki demez..
bide karpuz var o dahada müthiş dinleyin:
bunu yapacak kişi yok denecek kadar azdır ama bilgide bilgidir bulunsun diye veriyorum
arkadaslar karpuz tarlasına gidilir, bes on kadar karpuz daha ufakken secilir ve içlerine şırıngayla alkol enjekte edilir
gün gelir karpuzlar büyür
yanlarına varılır,
nereleriniz agrırı sizin diyerekten işaretli karpuzlara sünülür
aynı afrikalıların hindistancevizinin kafayı ucurduğu gibi karpuzun üstten kesilir
önce görüntüye mest olunur,
pembeye calan harika görünen bi sıvı ve dibindede karpuzun posası
o suya afiyetle vurulur..
BUDUR...
-
aradan neredeyse 1 yıl geçti ama demin farkettim ki malzemelerin çoğu elimde mevcut :|
yakın zamanda benden haber bekleyin müridler yapıma koyuldum...
ilk rakımı foruma sunacağım =)
-
aman arkadaslar dikkat wallaha yapalim derken hepimiz 6 nokta körler derneğine uye olmayalım !
-
Tarikatı polis basacak birazdan kaçak rakı üretiliyor diye :)
-
hammadde satışını yapsan usta iyi para kırarsın bizim müridlerden :)
-
EFE Rakı mı bumu tekırdagmı bu mu ? yada hıcbırımı iman etmekmi ? :D hangişi :D
-
Arşivlik döküman :)
-
Bence çok sakat denemeye deymez.Madem içiceksiniz gidin alın orjin rakı için böle kolpa şeylerle uğraşmayın :)