Amatör Telsizcilik
-
Yine sınavı vardı ne zamandı hatırlamıyorum nmayıs filan gibiydi. Kayıt olmuştum, günü belliydi ama çok yoğun döneme girdiğim için parasını yatırmadım sınava girmedim. Ama bir daha ki sınava girebilirim.
-
whoobay bunu yazdı:
-----------------------------
Yine sınavı vardı ne zamandı hatırlamıyorum nmayıs filan gibiydi. Kayıt olmuştum, günü belliydi ama çok yoğun döneme girdiğim için parasını yatırmadım sınava girmedim. Ama bir daha ki sınava girebilirim.
-----------------------------4 aralıkta hacı sınava ön kayıt işlemleri başladı
-
Hocam bu amatör telsizcilik dediğin şey ne oluyor yani ? Bende General Operator Certificate var. O belgeyi alınca nerde çalışıyosun ne yapıyosun ? Hangi cihazlardan sorumlu oluyor ? açıklarsan yardımcı olmaya çalışayım döküman konusunda.
-
JackDaniels bunu yazdı:
Hocam bu amatör telsizcilik dediğin şey ne oluyor yani ? Bende General Operator Certificate var. O belgeyi alınca nerde çalışıyosun ne yapıyosun ? Hangi cihazlardan sorumlu oluyor ? açıklarsan yardımcı olmaya çalışayım döküman konusunda.
-----------------------------hocam amatör telsizcilik telsiz kullanma lisansıdır. a ve b lisansları var. eğer a lisansına sahip olursan tüm dünya geneli ile el telsizi ile görüşebilirsin. b lisansı biraz daha kısıtlı. bu iki lisansa sahip olan kişiler sabit mobil ya da el telsizi kullanabiliyor ve yüksek güçte telsiz alabiliyor ya da üretebiliyor. ancak ürettiklerini satmak gibi bir durum söz konusu değil (karaborsa hariç)
-
Bu trac sınav katılım ücreti felan ne kadar ??
Bide sanırım belli il merkezlerinde 1,5 ay öndesinden sınavlar felan açılıyormuş bu sınavların üvretini bilen vamrı ??
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Bu trac sınav katılım ücreti felan ne kadar ??
Bide sanırım belli il merkezlerinde 1,5 ay öndesinden sınavlar felan açılıyormuş bu sınavların üvretini bilen vamrı ??
-----------------------------hocam sınav ücreti 50 tl... kıyı emniyeti genel müdürlüğü yapıyor artık sınavları o yüzden hepsi aynı zamanda oluyor sınav yerleri sınav tarihinden 15 gün önce açıklanıyor olması gerekiyor...
-
Hacı Ben Yeni GÖrdüm
benim Lisansım da var TB5AV
-
WORLOCK bunu yazdı:
Hacı Ben Yeni GÖrdüm
benim Lisansım da var TB5AV
-----------------------------o zaman şu temel elektroniği oturup anlatıyosun bana :D
-
Ben de dün yapılan sınava girdim. A sınıfı belge almaya hak kazandım. 73
overbite tarafından 24/Eki/16 19:07 tarihinde düzenlenmiştir -
overbite bunu yazdı
Ben de dün yapılan sınava girdim. A sınıfı belge almaya hak kazandım. 73
Hayirli olsun hocam,
Oncesinde ne bilgin vardi, nasil calistin, ne icin kullanmayi dusunuyorsun?
Hep aklimdadir ama bir turlu gitmedim.