AMD Hakkında Merak Ettikleriniz ?
-
microkabus bunu yazdı
Topladığım amd tabanlı sistem daha almadım ama ekim ayında amd 2. nesil buldozerleri çıkarmazsa bu sistemi alcam fiyat olarak kaba taslak hesapladım biraz lükse kaçtım farklı markalar tercih edilirse aha uygun fiyata ad toplanabilir.Örnek amaçlı verilmiştir sistem konuyu baltalamak gibi olmasın ama bu sistemle en az bi 4-5 yıl giderim diye düşünüyorum extrem durumlar olmazsa tabi.
Kasa :Akasa Venom Toxic :330:330
Güç kaynağı :Aerocool 1100W 80+ Gold :365TL:695
İşlemci: AMD FX-8150 Bulldozer AM3+ 16MB 3.6GHz Sekiz Çekirdekli İşlemci :410tl:1105
İşlemci soğutucu: Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı :150tl:1255
Ram : Geil Evo Corsa 8GB 2133MHz CL10 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) :170tl:1425
Anakart : ASUS CROSSHAIR V FORMULA AMD 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) ANAKART :600tl:2025
Ekran kartı : Sapphire AMD HD7870 OC Edition Dual-X 2GB 256Bit GDDR5(11199-03-40G) :650TL:2675
HDD:Seagate SV35 2TB 7200RPM SATA 6Gb/s Sabit Disk ST2000VX000 :300TL:2975
SDD: Sandisk 120GB Extreme Sata3 SSD (SDSSDX-120G-G25) :270TL:3245
EK KASA FANI :WİPER KASA FANI 5 ADET :150TL:3395
TOPLAM: 3395
Sonunda kararınızı vermişsiniz. Hayırlı olsun.
-
ups.
-
Amd-x bunu yazdı
@ lalada ;
Eskiden İBM' geçmişi olan kişiden karşılaştırmalı test istemesi garibime gitti :D
@ u253
intelin ne gibi üstün özellikleri göz önünde
@ microkabus.
sistem bayağı iyi..
ssd'yi gözden kacırmışım.
edit 2 : pm'den sen sistem önerisinde bulunmuştun zaten.. :)
Amd-x ilk defa amd tabanlı sistem kullancam sizin yorumlarınıza güveniyorum açıkcası.
evet karar verdim
RaNGeR teşekürler. -
Amd-x bunu yazdı
@ lalada ;
Eskiden İBM' geçmişi olan kişiden karşılaştırmalı test istemesi garibime gitti :D
@ u253
@ microkabus.
sistem bayağı iyi..
ibm de hiç amd li pc görmedim, hele intelin vPro sundan sonra ibm i sikseler amd kullanmaz diye düşünüyorum ( amd de vpro ya alternatif varmı onuda bilmiyorum gerçi)
-
microkabus bunu yazdıAmd-x bunu yazdı
@ lalada ;
@ u253
@ microkabus.
sistem bayağı iyi..
Amd-x ilk defa amd tabanlı sistem kullancam sizin yorumlarınıza güveniyorum açıkcası.
evet karar verdim
RaNGeR teşekürler. @ güvencin için teşekkürler hocam :)
@ ali, hiç mi görmedin hakikaten ? uhh.
-
x6 1075t var ama ne bileyim tam olarak istediğim performansı alamıyorum.
-
RaAmLis bunu yazdı
x6 1075t var ama ne bileyim tam olarak istediğim performansı alamıyorum.
hocam sistem özelliklerini buraya düşersen beraber inceleriz.
ayrıca soğutucu ne kullanıyorsun stok fan mı ?
kaç w psu'ya sahipsin ?
-
Cooler master cpu fan var. İşlemci oc siz ama böyle bir işlemci de günlük kullanım için gerk görmüyorum oc yi.
Psu olarakda 800watt everest var. 8gb hyperx ram var.
bir önceki işlemcim 5600 du ocli kullanıyordum, şu anki ile arsındaki farkı söylemekte zorlanıyorum yani o derece.
-
Yukarıda bir arkadaş sormuş ama cevap vermemişsin.
Amd'nin gömülü sistemlere yönelik atmel veya arm işlemcilere alternatifi var mıdır?Varsa nasıl satın alırım
-
sandman bunu yazdı
Yukarıda bir arkadaş sormuş ama cevap vermemişsin.
Amd'nin gömülü sistemlere yönelik atmel veya arm işlemcilere alternatifi var mıdır?Varsa nasıl satın alırım
gömülü sistemlerle alakalı yukarıda birşey göremedim hocam..
soruna gelince ;
Gömülü sistemler şu anda sadece cpu mimarisinde sınırlı.
" Şu an için Intel/AMD x86 mimarisi, apple/motorola/ibm powerpc ise, apple machintosh mimarisi üzerine. " news.cnet.com'dan bir alıntı.
ama ilk fusion mimarisiyle gelecekte karşımıza çıkacak.
gömülü sistemler için amd blog ve anandtech günümüzde ki yol haritası ve çıkacak mimari hakkında bilgi veriyor. incelerseniz detaylı bilgi bulabilirsiniz. :)
@RaAmLis
hocam, tam sistem özeti verseydin keşke.
psu'dan yana sıkıntı yok, kullandığın donanımları incelerdik..
makinadan mı, kullanıcıdan kaynaklı mı az çok birşeyler söyleme fırsatımız olabilirdi. benchmark testi uyguladıysan daha evvelden detaylı inceleyebiliriz :)