AMD İşlemci Satan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abds
    abds's avatar
    Erkek
    Biyoteknoloji bunu yazdı
    abds bunu yazdı
    • Ryzen 7 5700G / 5750G
    • Ryzen 5 5600G / 5600GT
    • Ryzen 5 4600G / 3400G
    • Ryzen 3 4300G / 3200G

Am4 soket anakartın olduğunu varsayarak  üstteki tüm modelleri kullanabilirsin. Benim önerim Ryzen 5 5600g olacak.

hocam malesef 3*** 4*** serisinin hiç birini çalıştırmadı. HP'nin gerizekalı bir anakartı var malesef sadece belirttiğim işlemciler çalışıyor

Bunca yıldır bilgisayarlar ile haşır neşirim ilk kez böyle bişey ile karşılaştım. Bir makine operatör eden bir sistem değilse. Elindeki anakart tüm am4 işlemcileri açar. İşlemci taktıktan sonra bios pili ve prizi sök bekle 5dk tak ilk açılış yavaş(uzun süren siyah ekran) olur ama muhakkak açılır. Anakart modeli ve bios sürümünü yaz sana diğer detayları veriyim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    abds bunu yazdı
    Biyoteknoloji bunu yazdı
    abds bunu yazdı
    • Ryzen 7 5700G / 5750G
    • Ryzen 5 5600G / 5600GT
    • Ryzen 5 4600G / 3400G
    • Ryzen 3 4300G / 3200G

Am4 soket anakartın olduğunu varsayarak  üstteki tüm modelleri kullanabilirsin. Benim önerim Ryzen 5 5600g olacak.

hocam malesef 3*** 4*** serisinin hiç birini çalıştırmadı. HP'nin gerizekalı bir anakartı var malesef sadece belirttiğim işlemciler çalışıyor

Bunca yıldır bilgisayarlar ile haşır neşirim ilk kez böyle bişey ile karşılaştım. Bir makine operatör eden bir sistem değilse. Elindeki anakart tüm am4 işlemcileri açar. İşlemci taktıktan sonra bios pili ve prizi sök bekle 5dk tak ilk açılış yavaş(uzun süren siyah ekran) olur ama muhakkak açılır. Anakart modeli ve bios sürümünü yaz sana diğer detayları veriyim.

Bu yanlış bir algı. Her anakartın uyumlu işlemci listesi var. Socket aynı diye uyumlu olmayabiliyor. Bu sebeple ilk olarak anakarta göre kontrol edilmesi gerekir. 

Burada durum ise farklı. HP anakart yazmış yorumlarda. HP nin OEM anakartı olduğu için o anakartta gelen configurasyonlara bakarak uyumlu olanlarını tahmin edebiliyorsun. Genelde en büyük ayrım çalıştırır mı çalıştırmamz mı durumu işlemcinin TDP değeri ve anakart revizyonudur.

Tabi burada anakartın donanımı desteklese bile o anakartları atıyorum 5 serisi belli şu işlemcilerle birlikte satılmışsa yazılımsal olarak sadece bu işlemcileri çalıştıracak BIOS güncellemeleride yayınlanıyor da olabilir firma. Kalan diğer aynı soketteki işlemcileri desteklensin diye süreklli BIOS u güncellemek için enerji harcamaz firmalar.

hypnot1c tarafından 11/Mar/26 16:58 tarihinde düzenlenmiştir

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı
    abds bunu yazdı
    Biyoteknoloji bunu yazdı
    abds bunu yazdı
    • Ryzen 7 5700G / 5750G
    • Ryzen 5 5600G / 5600GT
    • Ryzen 5 4600G / 3400G
    • Ryzen 3 4300G / 3200G

Bu yanlış bir algı. Her anakartın uyumlu işlemci listesi var. Socket aynı diye uyumlu olmayabiliyor. Bu sebeple ilk olarak anakarta göre kontrol edilmesi gerekir. 

Burada durum ise farklı. HP anakart yazmış yorumlarda. HP nin OEM anakartı olduğu için o anakartta gelen configurasyonlara bakarak uyumlu olanlarını tahmin edebiliyorsun. Genelde en büyük ayrım çalıştırır mı çalıştırmamz mı durumu işlemcinin TDP değeri ve anakart revizyonudur.

Tabi burada donanım desteklese bile o anakartları atıyorum 5 serisi belli şu işlemcilerle birlikte satılmışsa yazılımsal olarak sadece bu işlemcileri çalıştıracak BIOS güncellemeleride yayınlanıyor da olabilir firma. Kalan diğer aynı soketteki işlemcileri desteklensin diye süreklli BIOS u güncellemek için enerji harcamazlar firmalar.

Her sey sorunsuz hazir olsa bile, chipset driverleri sunlar bunlar vs. Sen sattiklari sonraki modeli alasin diye whitelistleyebiliyorlar :D WWAN card takamamistim laptop'a hp'nin buyurdugu markalardan biri degil diye. HP'den uzak durmak lazim.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 657 Toplam Mesaj: 14
işlemci