folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder American Ve British İngilizcesi Farklılıkları(Ödev)

American Ve British İngilizcesi Farklılıkları(Ödev)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shivo
    shivo's avatar
    Erkek

Selam Hocalar;

İngilizce'den dönem ödevi aldım da hoca da bu konuyu ödev verdi internette araştırdım bir sürü şey buldum ama genelde hepsi örnek yani böyle ;

İngiliz                                    Amerikan
        -------                                    ---------
    -our/colour, labour, humour              or/ color, labor, humor

sırf örnek vermişler içerik çok az var.Dedim belki önceden birileri hazırlamıştır ya da bildiği güzel bir kaynak falan vardır.Elinde olan paylaşabilir mi acaba?

Şimdiden Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Genelde ses olarak çok farklılıklar var.Ama onu hocaya sunabilmen zor.Çok dandik

bir ödev almışsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shivo
    shivo's avatar
    Erkek

Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

Genelde ses olarak çok farklılıklar var.Ama onu hocaya sunabilmen zor.Çok dandik

bir ödev almışsın.

hoca verdi ben almadım hocam sunum munuma gerek yok sadece ödevin çıktısını alıp versem yeter.

http://www.bakterim.net/yabanci-dil/102096-amerikan-ve-ingiliz-ingilizcesinin-farklari.html

bu sitedekiler yeter heralde belki ihtiyacı olan biri olur falan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

apartment , flat vardı bide aklıma gelmiyo.

zor bi ödevmiş

Nerde o eski TBT...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shivo
    shivo's avatar
    Erkek

syklops bunu yazdı:

http://esl.about.com/od/toeflieltscambridge/a/dif_ambrit.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/American_and_British_English_spelling_differences

http://en.wikipedia.org/wiki/American_and_British_English_differences

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&sa=X&ei=rbKATY-uFYzPsgb8mKDkBg&ved=0CBYQvwUoAQ&q=american+english+and+british+english+differences&spell=1

aradık hocam böyle ama türkçe gerekiyor bunu tek tek türkçeye çevirmekte epey bir uzun iş çevirici programlara da güven olmaz elbet bir yerde hata olur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    hocam ben sana gayriresmi olarak soyleyim. English us superdir. Harfler yalama gibi soylenmez erkek gibi soylenir. Ama english gb kadinlara nyese yakisiyo ama erkekler tam top gibi gorunuyo. Tabi onunda kendi icinde aksanlari var mesela londra aksaniyla konusanlari cok daha rahat anliyorum. Belli basli ornekler hatirladiklairm. *ingilizler o lari ö gibi soyluyo mesela "i hope so" u abd liler "ay hop so" diye okur, ingilizler "ay hoöp sööğ" diye okur. *ingilizler r leri soyleyemez mesela "doctor" u amerikanlar "daktır" diye okur , ingilizler "dakta" diye okur. "never" us: nevır gb: neva, september us: septembır, gb : septemba. Vs *ingilizler cant i kant diye okur, amerkaklilar kent. Ingilizler asshole u ashol diye okur amerikalilar eshol. Abd liler awesome u ağsım diye okur ingilizler biraz farklida tam aklima gelmedi. *ingilizler talk ve walk i, tolk ve volk seklinda okur, abd liler taak yada talk ve valk seklinde. Yazim dillinde de farkliliklar var. Mesela metre us da meter olmus, litre liter filan. Colour color sen yazmisin zaten. Cok spesifik ornekler ama fikir icin yazdim yoksa hoccaya goster diye diil :). Sonuc itibariyle english us rules, english gb sucks. Edit: telden yazdim enter lari algilamamis..

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

amerikan ingilizcesinde metroya subway deniyo du galiba ama diğerini hatıt-rlamyrm farklı ama :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

behaviour

neighbour

ve daha niceleri. aklima gelirse yine yazarim.

anca gidersin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shivo
    shivo's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    hocam ben sana gayriresmi olarak soyleyim. English us superdir. Harfler yalama gibi soylenmez erkek gibi soylenir. Ama english gb kadinlara nyese yakisiyo ama erkekler tam top gibi gorunuyo. Tabi onunda kendi icinde aksanlari var mesela londra aksaniyla konusanlari cok daha rahat anliyorum. Belli basli ornekler hatirladiklairm. *ingilizler o lari ö gibi soyluyo mesela "i hope so" u abd liler "ay hop so" diye okur, ingilizler "ay hoöp sööğ" diye okur. *ingilizler r leri soyleyemez mesela "doctor" u amerikanlar "daktır" diye okur , ingilizler "dakta" diye okur. "never" us: nevır gb: neva, september us: septembır, gb : septemba. Vs *ingilizler cant i kant diye okur, amerkaklilar kent. Ingilizler asshole u ashol diye okur amerikalilar eshol. Abd liler awesome u ağsım diye okur ingilizler biraz farklida tam aklima gelmedi. *ingilizler talk ve walk i, tolk ve volk seklinda okur, abd liler taak yada talk ve valk seklinde. Yazim dillinde de farkliliklar var. Mesela metre us da meter olmus, litre liter filan. Colour color sen yazmisin zaten. Cok spesifik ornekler ama fikir icin yazdim yoksa hoccaya goster diye diil :). Sonuc itibariyle english us rules, english gb sucks. Edit: telden yazdim enter lari algilamamis..

sağolasın hocam 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

kelime değilde konuşma farklılıkları dudak yapıları, aksağanları hakkında geniş bir yazı yazabilirim . yazabilirim . kendi ödewin araştır oren...

dokunmak sanattır.
Toplam Hit: 2990 Toplam Mesaj: 12