folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Amerikada Yüksek Lisans Doktora Yapmak İçin Nasıl Bir Yol İzleyebilirim?

Amerikada Yüksek Lisans Doktora Yapmak İçin Nasıl Bir Yol İzleyebilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı

Abd de okullardan kabul aldiginda odemeyi nasil yapacagina dair once teminat istiyorlar, sonra vize veriyorlar. O yuzden hem calisir, hem okurum yapabilmek icin, okul parani odeyebilecek ve kimseye muhtac olmadan yasayabilecek kadar paranin oldugunu banka hesabinla teyid etmelisin.

ama arkadasin dedigi gibi direk butunlesik doktoralara basvurursan asistanlik alma sansin daha yksek. Ms leading phd diye aratabilirsin

Edit: ben butunlesik doktora yapiyorum, ms diplomami da aldim. Arkadas herseyi guzelce anlatmis ama daha detay isterim diyene yazabilirim

Mesela ne kadar bu mıktar ? Butunlesik doktora olayı daha cok kafama yattı acıkcası ve nasıl bır yol ızleyecegım bu ıslerı bır sırket aracılıgı ılemı yapacagız yoksa dırek amerıkada bır universite ilemi iletişime gececegız.

harunum genelde ilk yili karsilayabiliyorsan, "kalan yillarda bulursun bil yol" mantigiyla universiteler kabul ediyor. Donemlik ve yillik ustun koru hesap soyle olur

donemlik: okul parasi 10bin + yasam giderleri 8-9bin  = toplam 19 bin

yillik 40 kusur bin

bu kadar miktari bankada gosterebilirsen, vizede sorun cikmaz saniyorum. cunku universite referans oluyor.

izleyecegin yol aynen soyle, universitelerin master veya doktora programlarina basvurmaya basliyorsun. financial aid bolumune myself diyorsun. senden orada belge upload etmeni isteyebiilr. orda banka hesap ciktini upload ediyorsun. 

basvurulari bitiyorsun, kabul gelirse, sana vizeni gonderiyorlar. bu kadar basit. sirket falan yok ortada.

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Hocular benim de yüksek lisans ve doktora ile ilgili kafama takılan bir şey var, hazır konusu açılmışken sorayım.

Ortalamam pek iyi değil, şu an 2.3, birinci sınıf bu yaz bitiyor. Mezun olana kadar 2.5 üstü olur ama 3 üstüne çıkmaz herhalde. Mezun olduktan sonra alanımla ilgili referans gösterebileceğim çalışmalar olursa, ortalamaya bakmaksızın yüksek lisans veya bütünleşik doktora başvurularımın kabul alma şansı nedir? Yapılan çalışmaların, not ortalamasından önce bakıldığı istisnai yerler olduğu söyleniyor, ama detaylarını pek bilmiyorum.

Edit: Toefl, IELTS gibi sınavlardan güzel bi not alabilirim, başvurularda bu da önemli sanırsam.

bu islerde ortalama birseydir ama hersey degildir dostum. 3 une ustune cikabiliyorsan elinden geleni ardina koyma, buyuk faydasi olur. ama altinda kaldim diye de basvurmamazlik yapma. cunku sadece ortalamana bakip karar vermiyorlar.

referans mektuplari

niyet mektubu

transkript (dersler + ortalama)

mali destek var/yok

TOEFL - GRE 

bunlardan TOEFL cok iyi olursa, kabulun garanti gibi birsey oluyor.

tabi ki referans mektuplarini profesorler yazmali ve niyet mektubunda grammar hatalari veya dusuk cumleler olmamali. bunlar kesin red sebebidir.

All I need is a possibility.
Toplam Hit: 2490 Toplam Mesaj: 13
yurt dışı