Amerika'daki Müritler
-
beyler bayanlar merhaba ;
Malumunuz green card sahibiyim ve bu haziran ayında okulumdan mezun oluyorum.
New York'ta görüstügüm bir kac lojistik firması var Türk menseili,onların yanında calısacagım.
Siz neler yapıyorsunuz , hayatınız nasıl beklediginizi bulabildiniz mi,yeni bir hayat kuracak tanıdıgınıza tavsiyeleriniz nelerdir,tecrubeleriniz vs...ne islerle mesgulsünüz ? hersey yolunda mı ?
Herseyi paylasabilirsiniz iste.full time is yanına part time neler yapılabilir vs ... bu baslıkta bulusalım konusalım. canı sıkılan bile yazsın cıkar bira iceriz en kötü :)Mod not. Konu yerlerine dikkat edelim.
-
amq az kaldı şu mayısa bu sefer banada çıksın
1,5 yıldır senin gibi green cardla giden arkdaşım var.
daha iyi iş imkanı olduğu halde daha fazla çalışıp iyi para kazanmak adına pizzacıda çalışıyor.
ek iş olarakda araba aldı ubere çıkıyor. Uber değilde uber gibi bir firma daha varmış amerikada daha karlı ona çıkıoyrum yorgun olmazsam dedi.
para kasıyo sonra ünide master yapıcam diyor. memnun hayatından. özlem vs muhabeti oluyo duygusallık var. ama mantıklı olan o
-
Bu Mayıs ta umarım bana da çıkar.
Olmadı Kasım ayında İngiltere ye kapak atacağım
-
patates bunu yazdı
daha iyi iş imkanı olduğu halde daha fazla çalışıp iyi para kazanmak adına pizzacıda çalışıyor.
ek iş olarakda araba aldı ubere çıkıyor. Uber değilde uber gibi bir firma daha varmış amerikada daha karlı ona çıkıoyrum yorgun olmazsam dedi.
para kasıyo sonra ünide master yapıcam diyor. memnun hayatından. özlem vs muhabeti oluyo duygusallık var. ama mantıklı olan o
hacı pizza yapmayı falan bilmem ama amerikada calısana ekmek oldugu kısmı tamamen gercek,ne kadar cok emek o kadar cok para demek.
haftasonları 2 gün fazladan calısmak icin pizzacılık düsünebilirim neden olmasın,ego sahibi bir insan degilim neticede paramı kazanıp belki kendi isimi kurma sansım olur kim bilir :)
amerikaya yerlesenlerin zaten genelde sonraki kusakları mutlu oluyor hallerinden.ilk gidip düzen kuranlar,ortalama yasam sürüyorlar.torunlarımız dua eder belki :) -
Geçen bir video izlemiştim. Bir adam aynen şunu dedi. Amerika da çalıştığın güçlü oldugun sürece yanında ancak ufak bir sarsıntıda yapayalnizsın.
Örneğin bir hastalandin çalişamiyorsun bittin.
-
futurist bunu yazdı
burda çalıştığın halde bitiksin
-
adeleks bunu yazdıfuturist bunu yazdı
burda çalıştığın halde bitiksin
Doğru diyorsun :) yok zaten gidip görülmesinden yanayim. Ülkemi severim ama barış manco gibi de aynı zamanda dünyayı turlama taraftariyim .
Gezin gidin görün keşfedin. Ama herşey beklenildiği gibi olmaz ona vurgu yapmak istedim.
herşey para değil.
-
ehveniser bunu yazdıpatates bunu yazdı
hacı pizza yapmayı falan bilmem ama amerikada calısana ekmek oldugu kısmı tamamen gercek,ne kadar cok emek o kadar cok para demek.
haftasonları 2 gün fazladan calısmak icin pizzacılık düsünebilirim neden olmasın,ego sahibi bir insan degilim neticede paramı kazanıp belki kendi isimi kurma sansım olur kim bilir :)
amerikaya yerlesenlerin zaten genelde sonraki kusakları mutlu oluyor hallerinden.ilk gidip düzen kuranlar,ortalama yasam sürüyorlar.torunlarımız dua eder belki :)bu arkdaşda üniversite mezunu adam. pizza yapmıyor oda dağıtıcılığını yapıyor.
Ve işte o ego dediğin şey türkiyede mantıklı. Çünkü o tip işlerde daha fazla emek veriyorsun daha az para veriyorlar.
Ama amerikada öyle değilmiş. Adam diyorki zerre zoruma gitmiyo çünkü kimse kimseye takmaya çalışmıyor diyor:)
Ne çalışırsan karşılığını alıyorsun.
Hoş kapitalizmin topraklarını emek yanlısı sovyet rusya gibi betimledim ama öyleymiş işte.
:D
-
Hocam sakıncası yoksa firmaların adlarını pmler misin ? Benim arkadaşım o tarafta Türk lojistik firmasında çalışıyor aynı yere başvurduysan görüştürürüm sizi soruların olursa sorarsın.
Green card loto vasıtasıyla çıktı sanırım tebrik ediyorum çok şanslısın. Burdaki işlere başvururken bize sorulan ilk soru green card'ımızın olup olmadığı. Eğer yoksa kafadan eliyorlar :)
-
saat farkını göz önüne alarak up diyelim
-
new york'ta nereye gidiyorsun tam?