folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Amerikalı Bilgisayar Güvenlik Uzmanı Yolcu Uçağını Hackledi

Amerikalı Bilgisayar Güvenlik Uzmanı Yolcu Uçağını Hackledi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=HoxwTRjpiq8

XUSa6us.jpg%20%28705×290%29

ABD’de yaşanan bu olay bize hayatta her şeyin hacklenebileceğini kanıtlar nitelikte.

Bu zamana kadar hackerların aklımızın ucundan bile geçmeyen teknolojileri hacklediğine şahit olmuştuk. Reklam panoları, yönlendirme tabelaları gibi alanlarda başarılı bir şekilde işini yapabilen hackerlar çoğu zaman yardıma muhtaç olan toplumların bile imdadına yetişmişti. 

Peki bu abiler en fazla ne kadar ileriye gidebilir? Daha neleri hackleyerek insanın aklına başından alabilir? Büyük ihtimale aklınıza birçok seçenek gelmiştir. Lafı fazla uzatmadan babayiğit bir bilgisayar güvenlik uzmanının FBI’a yaptığı ‘kanka ben bir uçağın bilgisayarını hackledim ehe’ şeklindeki itirafını ve bu itiraf sonrasında yaşananlardan biraz bahsetmek istiyoruz. 

xshGGLC.jpg%20%28524×306%29

Öncelikle kahramanımızın adı Chris Roberts ve kendisi One World Labs’in kurucusu. Bu abimizin yaptığı itiraftan sonra doğal olarak ABD’de yer yerinden oynamış. Durumun ciddiyetinin farkında olan yetkililer, hiç zaman kaybetmeden N.Y. federal mahkemesine baş vurarak arama emri çıkarmak istemişler. Dakikalar içerisinde izin kağıdını kapan yetkililer soluğu Roberts’in evinde almış. Peki bu işi Robertin yaptığını nereden biliyorlardı?

Aslında olayın komik tarafı tam da burada başlıyor. Çünkü abimiz koca uçağı hacklediği yetmezmiş gibi birde üzerine tüy dikerek kendi elleriyle tweet atıyor. Bu atılan tweette yazılanlardan sonra ise ok yaydan çıkıyor ve evinde arama yapılıyor. Aramalar sırasında soğuk kanlı tavrından ödün vermeyen Roberts, 15-20 kez değiştirilmiş bir ethernet kablosu aracılığı ile önündeki koltuğun altında bulunan elektronik kutusuna bağlandığını, United Airlines uçuşundaki bilgisayarları hack'leyerek motorlara istediği gibi komut verebildiğini fakat hangi uçağı kontrol ettiğini açıklamayacağını itiraf etti. 

Bu durumdan sonra sonra Roberts hakkında nasıl bir karar alınacağı hala gizliliğini koruyor. Bizim tahminimiz bu abimizin etinden sütünden yararlanmaları gerektiği yönünde. 

Kaynak: webtekno

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kesin içeriden yardım almıştır,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Bilen biridir kesin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Olayin kolpa olma olasiligi yuksek. Aviyonik sistemleri bilen birisi olarak soyluyorum. Fiziksel access olmadan iceri girmesi imkansiza yakin. Yani ucagin bi yerini delip oraya bi seyler baglamasi lazim. Ayriyeten exploit edebliecek kadar sistemleri datalari bilmesi anlamlandirmasi manipule edebilmesi gerekir. Ucagin uzerinde 50+ elektronik device var merkezi bilgisayara bagli. Birini exploit etmek olayi cozmez.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Şöyle birşey var Amerika adamı tutuklamaz iş verir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek

tam da person of interestte finch'in uzaktan uçağı kontrol edip indirdiği sahneyi izliyordum :D

imza.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    cankol bunu yazdı

tam da person of interestte finch'in uzaktan uçağı kontrol edip indirdiği sahneyi izliyordum :D

yav şu diziyi izledıkce mahvoluyorum hep hayallerimi gerçekleştirio finch :/

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı
    cankol bunu yazdı

yav şu diziyi izledıkce mahvoluyorum hep hayallerimi gerçekleştirio finch :/

herif dehşet ya :D

imza.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    EnesErgun bunu yazdı

Şöyle birşey var Amerika adamı tutuklamaz iş verir.

adamın biyerinden kan alırlar hocam kan , sana bana gösterilen 1-2 tane insan amerikanın dini imanı para şirketler şikayet etsin adam sürünür 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek
    Sscheme bunu yazdı

Olayin kolpa olma olasiligi yuksek. Aviyonik sistemleri bilen birisi olarak soyluyorum. Fiziksel access olmadan iceri girmesi imkansiza yakin. Yani ucagin bi yerini delip oraya bi seyler baglamasi lazim. Ayriyeten exploit edebliecek kadar sistemleri datalari bilmesi anlamlandirmasi manipule edebilmesi gerekir. Ucagin uzerinde 50+ elektronik device var merkezi bilgisayara bagli. Birini exploit etmek olayi cozmez.

hocam evet artık bu olay mümkün hale gelebilir.Uçaktaki aviyonik sistemleri sadece fiziksel access erişimli olarak tanımlaman yanlış.Günümüz uçaklarıda Wireless çağına adım atmaya başladılar...

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Bunu bilmem de forumların birinde  F-35 hacklenebilir mi diye falan sormuştu birisi. Gelen cevaplar arasında fiziksel erişim falan yok imkansız diyorlardı. @Sscheme 'nin dedikleri doğru bence. 

F-35 hack lenemezse hiçbir uçak hack lenemez. Uçak değil uçan bilgisayar.

Toplam Hit: 3300 Toplam Mesaj: 19