Amerikaya Gidiş?
-
SaviorAngel bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Turist vizesi almak icin ogrenci belgesi, gidis donus bileti, kalacagin yerler icin rezervasyon, sponsor yazisi, sponsorunun bu tatili karsilayabilecek miktarda parasi olmasi gerekli ve yeterli (+fotograf vs gibi seyler default)
Senin durumunda 3 aylik da verebilirler, hep 5 sene 10 senelik veriyorlarmis diye havalanma hemen ona gore plan yapma (((:
Gidip evlenme hayaline diyecek cok sey var ama kendimi tutuyorum :D sevgiler.
:D hedef hemen gidip evlenmek değil önce amerikayı görmek daha sonra duruma göre tekrar giderim önce giderim biraz dost edinirim daha sonra 2. Kez gidişimde yerleşirim
Gezmeye diye gidip orda is arayamayacagini biliyorsun degil mi :D turist diye gidip is aramaya kalkarsan hop sinirdisi.
Amerikaya iki kere gidip gelecek orda takilacak butcen varsa avrupada e-residency/start-up yollarina da bakabilirsin.
-
izzmarit bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Turist vizesi almak icin ogrenci belgesi, gidis donus bileti, kalacagin yerler icin rezervasyon, sponsor yazisi, sponsorunun bu tatili karsilayabilecek miktarda parasi olmasi gerekli ve yeterli (+fotograf vs gibi seyler default)
Senin durumunda 3 aylik da verebilirler, hep 5 sene 10 senelik veriyorlarmis diye havalanma hemen ona gore plan yapma (((:
Gidip evlenme hayaline diyecek cok sey var ama kendimi tutuyorum :D sevgiler.
:D hedef hemen gidip evlenmek değil önce amerikayı görmek daha sonra duruma göre tekrar giderim önce giderim biraz dost edinirim daha sonra 2. Kez gidişimde yerleşirim
Gezmeye diye gidip orda is arayamayacagini biliyorsun degil mi :D turist diye gidip is aramaya kalkarsan hop sinirdisi.
Amerikaya iki kere gidip gelecek orda takilacak butcen varsa avrupada e-residency/start-up yollarina da bakabilirsin.
biliyorum hocam 10 gün tatil yapacak kadar bütçe oluşturabilirim eğer yaşamak için gidersem o zaman ciddi anlamda birikim yapar öyle giderim ne bileyim en azından ev ve arabayı halledecek kadar
-
MuTReFT bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdıMuTReFT bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
merhaba hocalar Türkiyede yaşamın ciddi anlamda bok olduğunu bildiğim için artık yurtdışında yaşamayı düşünüyorum açıkçası
henüz daha çok gencim ilk olarak gidip 10 gün tatil amaçlı gezmeyi düşünüyorum daha sonra ise duruma göre bakıcam
şimdi 10 gün tatil için vize almam gerekiyor nelere dikkat etmem lazım babam yeşil pasaportlu ve 5in 3 ü sanırım yani tüm aileyi kapsıyor bu bana yardımcı olur mu? bir kurumda yetkili müdür yani amerika için sanırım güven verir bu durum daha önce suriyeye falanda gitmedim :D gürcistana falan gittim
banka hesabında para olması gerekiyormuş sanırım
bir öğrenci için ortalama ne kadar olması gerekiyor? başvuruda nelere dikkat etmeliyim?
gittikten sonra bir amerika vatandaşı ile evlenip oraya yerleşmeyi düşünüyorum açıkçası
git git :)
hocam her yorumunda hükümete yakın yorumlar sergiliyorsun
sen şuan çok memnun musun?
benim geçimle ilgili bir problemim yok ama gelecekte olan çocuklarımın burada büyümesini istemiyorum tüm insanlarla bir arada olmasını istiyorum
cahil kesimle yaşamasını istemiyorum sahte dindarlarla yaşamasını istemiyorum
çocuğumun dışarı çıkınca tacize uğradığını düşünmek istemiyorum
Gitmiş görmüş biri olarak yazdım, detaya girince o söylediklerinin çok daha fazlası orda var sadece biz görmüyoruz veya göremiyoruz.
Çocuklarını düşünüyorsan ABD yerine avrupa ülkelerine git.
Git belki şansın yaver gider güzel bir hayat yaşarsın.o zaman bir şey diyemem hocam ama git git diyince direkt diğer yorumların geliyor aklıma avrupada yaşamayıda düşünüyorum finlandiya gibi ülkelerde hem eğitim sistemi vs olarak çocuklarım rahat eder
benim bildiğim abdde çocuk taciziyle ilgili bir kişi mahalleye taşınınca tüm mahalleyi bilgilendiriyorlar o yüzden böyle demiştim
din olarakta hepsini kutuplarda yaşayan tayfa var ortasını seçmek senin elinde bence orda araştırdığım kadarı ile
-
bana gitmeyi düşünmezmisin diye sormuşsun .
hayır
benim sırp vatandaşlığı almam 3 ay sürmez ama bende TR pasaportu bile yok
-
-ya batak, ya çıkak
-burda sürüneceğene orda geber meymenetsüz
Bende gidicem, Orda sıfırdan başlayacam. Umarım ülke, Kuzey Kore ye dönmeden önce durumumu toparlarım. -
Hocam yaşını bilmiyorum ama genç demişssin okuyorsan work and travel filan düşün amerikada çalışmanın ve insanlarla kaynaşmanın en kolay yolu şu anlık sanırım. Geçen sene gitmiştim work and travella keşke üniversiteye başladıgım günden gitmeye başlasaydım.
-
amerikadayım kuzenim var burada dediğin şekil geldim 3 senedir buradayım arkama bakarak dolaşmaktan sıkıldım son 2 aydır da çalışamıyorum çünkü göçmenlik bürosu eski iş yerime gelip beni aradıklarını söylemişler öyle evlenirim burada kalırım falan zor hali hazırda yoksa bi sevgilin arkadaşın ama buraya legal gelirsen çok güzel memleket valla...
-
Turist vizesi için "Bu kişi sorun çıkarmadan ülkesine geri döner mi ?" sorusu ile ilgileniyorlar
Burada okuyor veya çalışıyor görünürsün, üzerine kayıtlı mülk vardır v.s ve tüm bunlara bakıp, senin geri döneceğini düşünürler ve buna göre vize çıkar ama eğer geri döneceğine ikna olmazlar ise vize çıkmaz -
Bu arada bazen çok kolay 10 yıllık vize veriyorlar, aynı şekilde çok kolay bir şekilde de ülkeye girmeden vizenizi iptal edip, geceyi nezarette geçirip ertesi gün geldiğiniz ülkeye geri yollaya biliyorlar. Vize almak ile bitmiyor iş, gümrükte bize kibar bi hatun denk geldi sorun yaşamadık lakin eften büften sebeblerden kıllana biliyorlar.
-
Roe bunu yazdı
Hocam yaşını bilmiyorum ama genç demişssin okuyorsan work and travel filan düşün amerikada çalışmanın ve insanlarla kaynaşmanın en kolay yolu şu anlık sanırım. Geçen sene gitmiştim work and travella keşke üniversiteye başladıgım günden gitmeye başlasaydım.
18 yaşındayım hocam daha
work and travel için hangi vizeyi almam gerek ne tür belgeler gerek hocam