Anadolunun En Eski Erotik Sahnesi[Arkeoloji][İnandık Vazosu]
-
Ayazz bunu yazdı
Vay amk o zamanlar bile türban varmış lan.
o zamanların türbanı farklı bir konu yalnız pek sevilmeyebilir
-
VBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
Anlat hocam merak ettim valla :)
-
Ayazz bunu yazdıVBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
Bende merat ettim anlat bakalım merakta bırakma bizi hocam :)
-
calpazhan bunu yazdıAyazz bunu yazdıVBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
bende merak ettim şimdi
-
Resimlerden bi s... anlamadım :)))
-
By_Gizemli bunu yazdıcalpazhan bunu yazdıAyazz bunu yazdıVBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
bende merak ettim şimdi
ne sallayacak bakalım bende merak ettim :D
aslında orda birdirbir oyunu vardı ya üstünden falan atlıyordun onu anlatıyor da olabilir hocam. ondan önce de hoplamalı zıplamalı ve yumak çevirme oyunları oynuyorlar gibi.. :P :D sizin hoca biraz azınca konuyu oraya bağlamışta olabilir. -
erotizm olsun da antik çağ çizimlerine kadar düştünüz be
-
Ayazz bunu yazdıVBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
ibadethanelerin özel kadınları olurdu. bunlar kendini dine adamış kadınlar. yılın belli dönemlerind yapılan şenliklerde gençlerle birlikte olurlardı. pompa öğretirlerdi. onlara evlenmek yasaktı. halktan ayrılsınlar diye saçları sıfır kesilirdi. dışarı çıkarlarken de kafaları görülmesin diye başlarını örterlerdi. rahibelerin örtünmesi de bu eski inançlardan devşirilmiş gelenekler.
ayrıca böyle bi durumda çocuk olursa o çocuk tapınağın çocuğu sayılır (buraya dikkat) "tanrının çocuğu" denirdi. isa mesih hikayesindeki babasız doğum ve tanrının oğlu meselesi burdan gelmekte.
sadece anadoluda değil avrupada ve belki daha başka yerlerde de yaygın bir olaydı. ben anadolu ve avrupadakileri biliyorum sadece. mutlaka vardır başka yerlerde de.
-
Prometheus bunu yazdıAyazz bunu yazdıVBDream bunu yazdıAyazz bunu yazdı
ibadethanelerin özel kadınları olurdu. bunlar kendini dine adamış kadınlar. yılın belli dönemlerind yapılan şenliklerde gençlerle birlikte olurlardı. pompa öğretirlerdi. onlara evlenmek yasaktı. halktan ayrılsınlar diye saçları sıfır kesilirdi. dışarı çıkarlarken de kafaları görülmesin diye başlarını örterlerdi. rahibelerin örtünmesi de bu eski inançlardan devşirilmiş gelenekler.
ayrıca böyle bi durumda çocuk olursa o çocuk tapınağın çocuğu sayılır (buraya dikkat) "tanrının çocuğu" denirdi. isa mesih hikayesindeki babasız doğum ve tanrının oğlu meselesi burdan gelmekte.
sadece anadoluda değil avrupada ve belki daha başka yerlerde de yaygın bir olaydı. ben anadolu ve avrupadakileri biliyorum sadece. mutlaka vardır başka yerlerde de.
E hocam sen ibadethane demişin ama bu bildiğin kerhane :D
-