Anakart
-
tor hemen bi deneyeyim onları
Mesaj fox89hakan tarafindan 4 Ekim 2013 (Cuma) 23:23 tarihinde yazildi. bios pilini sök ana kartın usb ıle ılgılı jumperler warsa onları sok usb ler otamatık devre dısı kalması lazım
hocam jumperlar ile ilgili bir şey olduğuna eminmisin? yani ayhun ile beraber usbleri filan da söktük çalışmadı
-
işaretledıgım jumperlar warsa sok benım elımdekı ana kartta jumperları cekınce usbler kapanıyo 1-2 de acılınca guc 3-2 de sureklı guc verıyo cekınce ıse yaraması lazım
-
Gözden çıkartma aşamasına geldiyseniz:
1) Sentetik tiner,
2) Yumuşak temiz diş fırçası.
-
fox89hakan bunu yazdı
işaretledıgım jumperlar warsa sok benım elımdekı ana kartta jumperları cekınce usbler kapanıyo 1-2 de acılınca guc 3-2 de sureklı guc verıyo cekınce ıse yaraması lazım
hocam benim ankart bu o tarz bi jumber göremedim bi tek usbnin üzerinde var eğer rahatsız etmiyceksem gösterebilirmsin
yeni harman hocam denedim alkol contact spray ve de tiner hiç bi değişen yok
-
Yanlış modele bakmısım özurdılerım senın karta bıos ve işlemci ıcın olan dısında jumper yok dogru.
o etrafındakı dıyotlara felan baktınmı onlardan şişen veya bacgı cıkmıs patlamıs olan varmı
-
Baktım da herkes güç çıkışındaki kısadevreden söz etmiş. Uzay sisteme çevirdikten sonra çalışıyorsa (denemiş olduğunuza eminim belki başka birinin problemi bu yüzdendir) fazladan bir vida yuvası soruna yol açıyor olabilir. Ayrıca ek usb'lerin bağlantısı yanlış olabilir.
Son olarak uzay sisteme alıp gereksiz her şeyi anakarttan söktükten sonra (fazla bellekler, sabit diskler, usb'ye takılan diğer donanımlar -fare bile- çıkararak) bios'u resetledikten sonra önerilen yöntemle bios güncellemesi yapmayı dener misiniz?