Anakart Hatası !
-
Sistem biosa dahi girmiyor. hatasıda resimdeki gibi nette birçok var bu hatadan ama biosa girilemiyor maalesef çözüm için:S
anakart asus p5l-mx
-
Anakartın mefta hocam.
-
resetlemeyi denedin mi hoca? bide ekran kartı hariç tüm kabloları çıkar pci slotlarda bişey varsa onlarıda çıkar
-
usb slotlarında bi sorun var sanırım bi kaç lehimlik işi var bence
-
usb bağlantı noktalarının birisinde kısa devre war.
çoğunlukla ön taraftakı bağlantılara çoluğun çocuğun kalem vb. şeyler sokması sonucu meydaha gelir. çözüm ise çok basit tamir edilme şansı saten çok düşüktür tamamen değiştirmen lazım uygun bulamazsın. ya tornavida kalem türü bşyler o slotların içinde bir birine yada kenara değen telleri ayıracaksın veya kasayı çn usblerin kablosunu anakart üzerindeki bağlantı noktasından çıkartacaksın.
dua et ki anakart üzerinde bulunan USB bağlantı noktalarında sorun olmasın :D
-
anakartında bişey yok kardeşim.sorun usb girişlerinde.
usb leri kontrol et.
öndekilerse iptal et gitsin.
-
usbleri iptal ettim
ekran kartı çıkartım yine aynı.
bios pilini çıkardım taktım
ramları cıkarttım taktım.
usblerı anakarttan cıkartıp açınca anakart resmı gelıp hemen bu hatayı alıyorum. biosa bile giremiyorum. sanırım anakart gitti resette atsam aynı. -
USB'leri çıkarttım diyosun da USB mass storage diyor. Kasanda kart okuyucu filan olabilir mi?
-
usb lere takılı bişey kalmasın. klavye mouse dahil.
herşeyi söktün yine aynıysa usb lerin içine bak bişey varmıdır acep diye. Yoksa eğer anakartını sök dışarda çalıştırmayı dene belki kartla kasa arasına bişey kaçtı kısa devre yaptırıyor olabilir.bios la falan alakası yok.
-
Bu ana Kartta birşey yok ana kart uzerinden usb kablolarini cıkar arakdaşların dedigi gibi pc yi kapat pili cıkart pil yuvasındaki yerleri şaşe yaptır birbirine elektirik boşalsın bios tuşu f2 olabilir enter olabilir girmezse denemek için f8 e bas bot ekranı gelecek mi.
-
bütün usb leri devre dışı bırak fışlerini cıkar bios pilini çıkar 10 sn Bekle Tekrar tak remı cıkar tak En Son olarak Power fisini cıkar Bıraz bekledıkten Sonra Tak ;)