Anakart Ve Ekrankartı Tavsiyesi
-
bu aralar sistemi yenilemek gibi bi planım var alacağım işlemci %90 q6600 quad core olacak. tahminen bütcem 1000 ytl civarında işlemciye uygun anakart ekrankartı tavsiyesi istiyorum. dileyen full sistem yazabilir. amd intel diye bi fark gözetmiyorum. bütceme en uygun olanı ve en verim alabileceğim sistemi düşünüyorum.
-
Konunun devamı AMD İnteL kavgasına dönüşmesinde inteL tavsiye etmiyorum hocam bi 7 ay teknosa'da çaLıştım oradanda 3 ay vatan'da çaLıştım İnteL aLan kasasıyLa birLikte geri getiriyordu çok sorunLu oLuyorLar + İnteL'in Speedstep denen Lanet bi teknoLojisi(!) var bu teknoLoji sayaesinde hiçbir zaman işLemciden tam verim aLamıyorsun sadece gerektiği yerde kademe kademe çıkarıyo işLemci gücünü ubda yavaş çaLışmana sebeb oLuyor ama AMD'de öyLe değiL adamLar bizim hızımız bu diyorLar ve sürekLi stabiL bi hızda kuLLanabiLiyorsun işLemciyi..
Şimdi amd anakart oLarak Gigabyte M750sLid4 Ekran kartı oLarakta Ati HD4870 tavsiye ederim araştır en iyi performansı bunLardan aLırsın..
Büdüt: İşLemci oLarak da AMD Phenom x4 9650 tavsiye ederim.
-
hoca intel :) rules ekran kartınada gelınce.. nvidia al .. illa nvidia almam dıyorsn atinin hd 4000 serısınden al 3000 serisi alma :)
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=35156
-
daha tam karar vermiş bulunmuyorum ben sadece marka model olarak soruyorum ve ona göre bi cevap bekliyorum :|
-
bu bilgisayarı ne için aldığını yazar mısın? eğer oyun oynamak film izlemek vs.. gibi işler için alıcaksan q6600 yerine e8500'ü öneririm, ama tutup da grafik tasarımı, 3D modelleme vs. gibi işler yapacaksan q6600'den daha çok verim alırsın, doğru bi karar vermişsin derim... amd yi hiçbir şekilde alma derim bu linki belki 3. verişim olucak ama testler var sonuçları var al incele:
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/04/07/intel_core_2_duo_e8500_e8400_and_e8200/4
her neyse anakart ve ekran kartı demişsin, anakartta tek önereceğim intel için p35 chipsetli anakart alma, en iyisi p45 ama p43 de iş görür.
ekran kartını da 8800gt 512 mb 256 bitlik bi şey alırsan uzunca bi zaman idare eder, ama ne yaparsan yap 128 bitlik alma uzun vadede kullanacaksan.
edit: bu da düzenlediğim sistem
INTEL - E8500 C2D 199.00 USD + KDV
GIGABYTE - GA-EP45-DS3R 147.00 USD + KDV
KINGSTON HYPERX - 2x1 GB DUAL DDR2 1066 57.00 USD + KDV
ekran kartı olarak da fiyatı 1000 ytl'yi aşırmayacak şekilde 2 kart buldum seçim sana kalır bi farkları yok gibi:
PALIT 512MB GeForce 8800GT (PCI-E) 179 $ + KDV
MSI 512MB GeForce 8800GT (PCI-E) 179 $ + KDV
toplam: 582$ + KDV dolar 1.5 alırsak yaklaşık 1030 liraya gelir.
kasa ve hard disk yok bunun içinde sistem yenilemek falan dediğin için. temel unsurları yani şu üstteki 4'lüyü alsan uçarsın ama.
-
hocalar cevap verilmiş zaten
-
@oldwolf
oyun için ps3 kullanıyorum ama yinede bilgisayarda da oyun oynuyorum, genelde film vb işlerimde kullanıyorum. ileriye dönük bişey düşünüyorum ben bi sistem topladığımda 4 5 yıl hiçbir eklenti yapmıyorum sadece ilavaten hdd takıyorum. bikac araştırmamda e8400'ün oyunlarda daha başarılı olduğunu gördüm ama oyun oynamayacağım için pek önemsemedim. genellikle 1080p çözünürlükte film indirip izlemeyi düşünüyorum, bunun yanında photo shop falan kasarım en fazla bide sürekli download yapacağımı hesaba katıyorum. bu yüzden q6600'ü düşünüyordum ve düşünmekteyim.
ve ne zaman herhangibir sistem toplamaya kalkışsam dolar alır başını gider, son duruma bakıldığında 1,59 ü görmüş demektir ki hiç hayra alamet değil, gecen hafta bekleyeyim diyerek yaptığım salaklığı unutmayacağım.
konu hala net bi çözüme oturmuş değil yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
-
Speedstep dediğiniz şey sandığın gibi bilgisayarın performansından yien birşey değil,kaldıki sandığın gibi sana geri dönen bilgisayarların sorunu hiçbir şekilde işlemcide değildir. Eğer paran varsa dünyada alabileceğin şu anda en iyi işlemci inteldir... 90nm ilede AMD'nin performansı yakalaması biraz güç:) ekran kartı olarakda tavsiyem 9800M GT SLI
-
şu saydığın işlemlerden bana sorarsan q6600 almanı gerektirecek bir şey yok, e8500(önerim) ya da e8400 alırsan uzunca bir zaman başın ağrımaz. şu işlemcilerin test edildiği site linkine bakarsan 4 çekirdekli işlemcilerin ne tarz şeylerde avantaj sağladığını anlarsın. ayrıca dolar beni de vurdu, yakın zamanda ben de toplayabilirim bi pc ama dolar 1.2 ytl iken başladım ne nedir diye piyasaya bakınmaya, şimdi 1.5 i aşmış, vay anasını sayın seyirciler diyoruz...
-
oldwolf bunu yazdı:
-----------------------------
şu saydığın işlemlerden bana sorarsan q6600 almanı gerektirecek bir şey yok, e8500(önerim) ya da e8400 alırsan uzunca bir zaman başın ağrımaz. şu işlemcilerin test edildiği site linkine bakarsan 4 çekirdekli işlemcilerin ne tarz şeylerde avantaj sağladığını anlarsın. ayrıca dolar beni de vurdu, yakın zamanda ben de toplayabilirim bi pc ama dolar 1.2 ytl iken başladım ne nedir diye piyasaya bakınmaya, şimdi 1.5 i aşmış, vay anasını sayın seyirciler diyoruz...
-----------------------------q6600 almak içimden geliyo ama nedir ne değildir bilmediğim için soruyorum :) geleceğe yatırım yapıyormuş gibi hissediyorum kendimi hani daha uzun süre kullanayım diye düşünüyorum. bide 4 cekirdekli işlemci falan filan olayları. doların ya düşmesini bekleyeceğiz ya simdi alacağız yada beklerken daha fazla zarar edeceğiz.
-
Bana göre Q6600 vs E8500:
hepsinden önce Q6600 2.4 ghz, E8500 ise 3.16 bunu çekirdek sayısı ile çarpıp bölüp kökünü alıp vs... Q6600 daha iyi demek yanlıştır
bkz: 2.4 x 4 > 3.16 x 2 :D böyle bir şey yok.
Q6600 de veriyolu hızı(FSB) 1066 iken E8500'de bu hz 1333 mhz, amd'lerde bu hızlar 3600'lere kadar çıkıyo AMD gömer falan diyen çıkmasın :D
Q6600'de 8MB, E8500'de ise 6MB paylaşımlı cache var, burada Q6600 avantaj sağlıyo gibi görünse de burada ilk söylediğim çarpma bölme işlemleri geçerli oluyor. Yani Q6600'de çekirdek başına ortalama 2MB cache düşerken E8500'de bu değer 3MB. Bu son cümle biraz saçma aslında sonuçta cache'ler paylaşımlı yani tutup bi çekirdek 8MB veya 6MB da kullanabilir. Ama çekirdeklerin tamamı kullanılırken diye düşündüğüm ve kıyası ona göre yaptığım için böyle bi hesap yaptım.
bana sorarsan E8500 diyorum hala.
Not: ram konusunda illa ki yazdığım rami al demiyorum ama mesela tek bi tane 2GB ram almak gibi bir şey düşünme sakın, 2x1GB şeklinde al alırken, neden diye merak edersen de google amcada "dual channel" neymiş bak biraz benden bu kadar. ayrıca uzun zaman kullanıcam diyorsun o yüzden 800MHz ram de alma ilerde ram illa ki eklersin o zaman onlar da 1333MHz bile olsalar 800MHz'de çalışırlar, o yüzden 1066MHz al.