folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Anakartı Değiştireceğim Hangi Anakartı Almayılım

Anakartı Değiştireceğim Hangi Anakartı Almayılım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

e anakartın ön panel portları için 3.0 usb yeri yokmu oradan kullansan

• USB 3.0 PORTS (FRONT) 2

diyor sitesinde

yunusdogan tarafından 27/Eyl/20 23:50 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

e anakartın ön panel portları için 3.0 usb yeri yokmu oradan kullansan

• USB 3.0 PORTS (FRONT) 2

diyor sitesinde

Bi o sağlam zaten onada birden fazla usb takılınca saçmalıyor hem ona hemde pci usb kartı ile bağlanın ca arada saçmalıyor,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Bence senin güç kaynağında sorun var..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

birden fazla usb de sapıtıyor ise güç kaynaklı sorunun olabilir. Anakartın usblere güç sağlayamıyor gibi. Bi adaptörlü usb hub deneme imkanın varsa dene...

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Yanılmıyorsam 700 watt güç kaynağı arkadaşlar, ama 6-7 tane hdd var ondan olurmu söküm mü bi kaç diski,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Yanılmıyorsam 700 watt güç kaynağı arkadaşlar, ama 6-7 tane hdd var ondan olurmu söküm mü bi kaç diski,

Ekran kartı ne çekiyor nasıl bi canavar vs.. bilemiyoruz ki hocam. Ama yani en temizi '' adaptörlü usb '' ile bir denemen.

Diğer türlü çokca olasılık var psu yetersiz diyebiliriz , başka bir şey çıkartabiliriz olasılık elemeye kalkarsakta çok sürer sanki

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Güç kaynakları zamanla etikette vaadedilen değerleri veremez ve güç kaybı yaşarlar ayrıca gerçek 700 değildir.. 12A değerinin kaç w olduğuna bak gerçek w değerini görürsün

Sadece ekran kartını söküp usbleri fulle bakalım nolcak

Çünkü usb portlarında bacaklar birbirine değmediği sürece ciddi sorun olmaz değse de bi halt olduğu yokta.. ön panelde de sorun var dedin oradan uyandım konuya..

yunusdogan tarafından 29/Eyl/20 00:33 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Güç kaynağının gerçek değerine nasıl bakarım,

Bu arada hdd leri saydım 6 hdd 1 dvd sürücü bağlı ekran kartım ise bu,

https://hizliresim.com/FoNQIt

Şimdi şöyle yaptım arkadaşlar ana karta pci to usb 3.0 kartı taktım elektirikte bağladım karta, ona sadece wifi yi bağladım,

Dvd sürücüsüni iptal ettim, kasa üstündeki usb ye kablosuz klavyenin usb sini takdığımda saçmaladı, pci to usb kartına takdığım da saçmaladı, diğer usb portlarına takdığım da saçmaladı, bende en az eğik hasarlı olan usb ye taktım klavye farenin usb sini yarım saaten beri kullanıyorum sıkıntı yok, ama bu olmuyacak anlamına gelmiyor bazen sorunsuz ca çalışıyor bazen ise saçmalıyor,

Birde arada aygıt yöneticisinden bu hatayı alıyorım bunu kaldırıyorum ekliyorum sürücüsünü güncelliyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor,

https://hizliresim.com/PzGm98

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Tekme mi attın naptın bu karta  bide ilk link açılmıyo

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

güney köprüsüydü galiba usbleri kontrol eden onda sıkıntı varsa uğraştırır. psu da sorun olduğunu düşünmüyorum. oyun oynarken yükte falan resetlemiyorsa büyük ihtimal sorun yoktur. usb girişlerini gözle bi kontrol et sorun yoksa muhtemelen sıkıntın güney köpründe. Zaman zaman yapıp zaman zaman yapmamasının sebebi de soğukken chipin lehimleri iletimi iyi yapmıyor ısınınca lehimler genleştiği için iletim sağlıyordur. haricen takılan usblerin işleyişinde de sorun çıkmasına da sebep verir mi onu bilemiyorum. Her türlü usb kontrolü güney köprüsünden geçiyorsa usb ne bağlarsan bağla sorun çıkartacaktır. Sorunun anakart kaynaklı gibi

eğik usb den bahsetmişsin onlarda kısa devreye düşme olmadığından emin ol istersen onun için de anakart üzerindeki usbleri biosdan kapat sadece harici taktıklarını kullanmayı dene

Liquid tarafından 29/Eyl/20 03:00 tarihinde düzenlenmiştir

İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 3484 Toplam Mesaj: 24
anakart cpu bios